ABC Özel | CHP Almanya örgütlenmeleri 27 Eylül’de eylem yapacak

ABC Özel | CHP Almanya örgütlenmeleri 27 Eylül’de eylem yapacak

ABC Özel | CHP Almanya örgütlenmeleri 27 Eyl... Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28-29 Eylül tarihlerindeki Almanya’ya yapacağı resmi ziyareti öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Almanya örgütlenmeleri eyleme hazırlanıyor.  CHP Münih Birlik Başkanı Gülbey Kılıç ABC’ye yaptığı açıklamada 27 Eylül akşam saat 18’de bir basın açıklaması ile ülke genelinde eş zamanlı eylem yapacaklarını bildirdi.

Işın Toymaz - Münih

 CHP Münih Birlik Başkanı Gülbey Kılıç ABC’ye konuştu. Kılıç, CHP Almanya örgütlenmeleri'nin 27 Eylül’de eylem yapacağını bildirdi

9 BÖLGEDE CHP BİRLİKLERİNDEN EŞ ZAMANLI EYLEM

CHP Münih Birlik Başkanı Gülbey Kılıç, partinin ülkedeki 9 birliğinin ortak basın açıklaması yaparak ziyareti protesto edeceklerini kaydeden Kılıç, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Şansölye Angela Merkel, Dışişleri Bakanı Heiko Maas  ve Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles’e birer mektup yazarak, görüşmelerde ekonomik konuların yanı sıra, insan hakları ihlalleri ve hukuk devletindeki sorunları da dile getirmelerini istediklerini kaydetti. Kılıç Almanya’dan Türkiye’ye demokrasi ve insan hakları alanında güçlü bir sinyalin verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Türkiye’de cezaevlerindeki siyasi tutukluların, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğrencilerin batı ile pazarlık masasına yatırılmasının utanç verici olduğunu bildiren Gülbey Kılıç’ın CHP’nin ziyarete ilişkin talepleri ve mektuba yönelik değerlendirmeleri şöyle:

“Türkiye’de muhalif sese yönelik ağır saldırılar artarak devam ediyor. Basın ve ifade özgürlüğü ihlallerini, insan haklarının ayaklar altına alınmasını durdurmanın yolu hukuk devletinin yeniden işler hale getirilmesi ile mümkündür. Bu kara tabloyla Almanya’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kırmızı halıda askeri törenle karşılayan Alman devlet ve hükümet temsilcilerinden de elbette taleplerimiz var. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarılmasını istediklerimizi kaleme aldık ve yetkili mercilere gönderdik. Berlin’de ve Köln’de Erdoğan’ı dev protestolar bekliyor. Ancak biz onlardan bağımsız eylem yapmayı tercih etti. Bu çerçevede 27 Eylül’de Almanya’ya hareket ederek olan Erdoğan’ın ziyareti öncesi farklı kentlerde CHP’nin 9 örgütlenmesi olarak eylem yapacağız.

CHP’DEN STEİNMEİER, MERKEL, MAAS VE NAHLES’E MEKTUP GÖNDERİLDİ

CHP Almanya Birlikleri olarak Federal Cumhurbaşkanı, Federal Başbakan, Federal Dışişleri Bakanı ve SPD Genel Başkanına birer mektup yazarak, görüşmelerde ekonomik konuların yanı sıra, insan hakları ihlalleri ve hukuk devletindeki sorunları da dile getirmelerini istemiştik. Almanya’dan Türkiye’ye demokrasi ve insan hakları alanında güçlü bir sinyalin verilmesi gerektiğini aktardık. Tesadüfe bakın ki akabinde Enis Berberoğlu serbest bırakıldı. Ancak bu işlem, hakkında verilen karar sonrası gerçekleşti. TBMM’de hakkındaki kararın okunması durumunda milletvekilliğinin düşmesi ve yeniden hapse girmesi söz konusu olabilir. Parti Meclisi üyesi Eren Erdem de haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Milletvekilleri, gazeteciler, yazarlar ve akademisyenler rejime muhalefet etmelerinden dolayı cezaevindeler.  Bütün politik tutukluların serbest bırakılmasını, Türkiye’nin yeniden hukuk devletine dönüşmesini istiyoruz. Tek adam rejimiyle insan haklarının kaldırıldığı bir ortam yaratılmıştır.

'ÜLKENİN KADERİ, ERDOĞAN’IN İKİ DUDAĞI ARASINDA'

Herşey, ülkenin kaderi Erdoğan’ın iki dudağının arasında. Ayrıca ekonomik krize de tek adam rejiminin neden olduğu ortada. CHP Almanya örgütlenmelerinin 30 bine yakın üyesi bulunuyor. İlgili makamların taleplerimizi Erdoğan’a ileteceklerini düşünüyoruz. Bu buluşmanın arkasında ekonomik kriz var. Türkiye’nin  Avrupa’daki bankalara yönelik borçları söz konusu, faizleri de var. Bu seçimlerden önce borçları erteleme durumu olduğunu sanıyoruz. Bir hafta önce ‘Damat Bey’ buradaydı. Avrupa’daki bankalara nasıl ödeme yapacaklarını konuşacaklar.

'DAHA DÜNE KADAR ALMANYA’YA DÜŞMANLIK EDİYORDU. ŞİMDİ CAN CİĞER'

Tek adam ülkemizi rencide ediyorlar. Askeri törenle karşılanıyor doğru. Bu Erdoğan’ı sevindirmiştir. Ancak ağzına bir kaşık bal çalıp gönderirler. Ülkemize çok yazık. Ülkeyi batırmış, gelip burada el açıyor. Rehine pazarlığı ise son derece utandırıcı. Daha düne kadar Almanya hakkında neler konuşuyordu. Düşman ilan etmişti. Almanya seçimleri öncesi Almanyalı Türklere seslenerek, parti isimlerini vererek ‘Bu partilere oy vermeyin’ dediğini kimse unutmadı.

“Ey Avrupa” derken şimdi ne oldu? Şimdi can ciğer mi oldu?

'KENDİ ÇIKARLARI İÇİN ÜLKEYİ FEDA EDİYOR'

Belluvue Sarayı’ndaki resmi yemeğe birçok siyasi partinin temsilcisi katılmama kararı aldı ve boykot ettiklerini bildirdiler. Başbakan Merkel’in de yemeğe katılmaması söz konusu. Boykot demedi tabii. Ziyaret kapsamında zaten iki kere bir araya gelecekler ama bu da bir sinyaldir. Bir tek Cem Özdemir katılıyor. Ona da kanı bozuk demişti. O da protesto amaçlı katılıyor. Resmi yemek boykotları Türkiye’yi çok küçük düşüren bir durum. Türkiye tarihinde ilk kez bir devlet adamı bu duruma düşüyor. Gerçi Erdoğan’ın gelip gitmeleri hep olaylı geçiyor. Almanya da seçim zamanlarında oy kazanmak için Erdoğan karşıtı söylemleri sayıp döktürüyor. Her iki taraf da seçim zamanlarında ayrı ayrı Türkiye’yi siyasete alet ediyor. Ama bir farkla, Almanya bunu yaparken kendi çıkarı için değil ülkesi çıkarları için yapıyor. Bizimkiler ise kendi çıkarları için ülkeyi feda eder.  Ayrıca ziyaretler çerçevesinde Köln’deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (Ditib) Merkez Camisi’nin açılışına gidiyor. Zaten açılmış bir camiyi açmaya gidiyor yani. AKP’nin Almanya uzantısı örgüt temsilcileriyle mutlaka görüşecektir. Ditib devletin bir camisi ama gidip kendi siyasetini yapıyor.

'İNSAN HAKLARINA SALDIRILAR ALMANYALI TÜRK’Ü DE ETKİLİYOR'

”Kontrollü darbeden“ sonra uygulamaya geçirilen Olağanüstü Hal kaldırıldı. Ancak pratikte OHAL sürüyor. Tüm yetkiler tek elde toplandı. Ülkemizde artık demokrasi ve hukuk devletinden söz etmek olanaklı değil. Son zamanlardaki demokrasi ve insan haklarına yönelik ihlaller, saldırılar Almanya’da yaşayan bizleri de etkiliyor.

CHP BİRLİK BAŞKANLARI BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

İşte bu bağlamda CHP Almanya Birlikleri olarak 27 Eylül Perşembe günü eş zamanlı olarak değişik kentlerde sembolik protesto eylemleri gerçekleştireceğiz. Bütün bölgelerde eş zamanlı olarak Türk ve Alman basın mensuplarının nezdinde basın açıklaması yapacağız”

Öte yandan ortak basın açıklamasını hazırlayan CHP Almanya Birlikleri ve başkanları şöyle:

Ali Ercan, CHP Hessen, Rheinland-Pfalz, Saarland Başkanı

Erol Buldak, CHP Hamburg Başkanı

Gülbey Kılıç, CHP Münih Başkanı

İbrahim Akbal, CHP Bremen Başkanı

İbrahim Vural, CHP NRW Başkanı

Kenan Kolat, CHP Berlin Başkanı

Mehmet Yıldırım, CHP Baden-Württemberg Başkanı

Nihat Yazıcı, CHP Aşağı Saksonya Başkanı

Rıfat Çolak, CHP Nürnberg Başkanı.

"ABC Özel | CHP Almanya örgütlenmeleri 27 Eylül’de eylem yapacak" haberi, 26 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ABC Özel | CHP Almanya örgütlenmeleri 27 Eylül’de eylem yapacak haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Özel | CHP Almanya örgütlenmeleri 27 Eylül’de eylem yapacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  2. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  3. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  4. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  5. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  6. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  7. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  8. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  9. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  10. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  11. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
  12. 13:10 TÜİK çocuk işçi sayısını açıkladı: Türkiye'deki yoksulluk artışı, çocuk işçi sayılarını yükseltiyor
  13. 12:58 Efsanevi film "Oldboy"un dizi versiyonu yolda!
  14. 12:42 TÜİK açıkladı: Şubat ayında tarımsal girdi tutarları yüzde 36,71 arttı!
  15. 12:36 Dolar sahipleri dikkat: Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini açıkladı
  16. 12:32 İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor
  17. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  18. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  19. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  20. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
Politika Haberleri