ABD Büyükelçiliği önünde eylem: Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot!

ABD Büyükelçiliği önünde eylem: Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot!

ABD Büyükelçiliği önünde eylem: Filistin’e ö... ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve Nakba’nın (Büyük Felaket) 70. yılında Filistinlilerin Gazze’de gerçekleştirdiği eyleme yönelik İsrail saldırılarında en az 60 Filistinli hayatını kaybederken 2 bin 770’i...

ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve Nakba’nın (Büyük Felaket) 70. yılında Filistinlilerin Gazze’de gerçekleştirdiği eyleme yönelik İsrail saldırılarında en az 60 Filistinli hayatını kaybederken 2 bin 770’i aşkın Filistinli yaralandı.

BDS Türkiye’nin çağrısıyla, Ankara muhalefeti ABD Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek İsrail’in Gazze Katliamı’nı protesto etti. Eyleme HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve HDP Ankara Milletvekili aday adayı Veli Saçılık da katıldı.

Büyükelçilik önünde yapılan eylemde açıklamayı BDS Türkiye gönüllüsü Esmanur Khashram okudu.

Khashram, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarıyla dolu tarihine dikkat çekerek “Bugün ise, Filistin toprağı parçalara ayrılmış ve her bir parçası işgal ve sömürünün başka bir yüzüyle karşı karşıya kalmıştır. 1948 yılında işgal edilen ve üzerinde Siyonist devletin kurulduğu Filistin topraklarında kalan Filistinliler, zorunlu olarak İsrail vatandaşı oldular ve ikinci sınıf vatandaş olarak birçok ırkçı yasayla karşı kaldılar'' dedi.

'FİLİSTİN HALKI KUDÜS’TEN VAZGEÇMEYECEK'
Esmanur Khashram, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın her yerinden gelen tepkilere rağmen dün itibariyle ABD Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyarak Siyonist hükümete altın değerinde bir hediye sundu. BDS Türkiye olarak emperyalist ABD yönetiminin bu adımını en sert şekilde kınıyoruz. Onlar hangi kararları alırsa alsınlar, hangi adımları atarlarsa atsınlar Filistin halkı Kudüs’ten asla vazgeçmeyecek ve asla teslim olmayacaktır.

Diğer yandan Filistinliler, Birleşmiş Milletler’in 194 sayılı kararıyla tanınan geri dönüş hakkı için 30 Mart Toprak Günü’nden beri kanlarıyla, canlarıyla direniyor. Başta abluka altındaki Gazze olmak üzere Filistin’in pek çok bölgesi haftalardır geri dönüş eylemlerine sahne oldu. Bir buçuk ay boyunca işgal güçleri pek çok defa Gazze’deki yürüyüşlerin üzerine ateş açtı. Filistinliler, Kudüs’e sahip çıkmak için genel grevle eş zamanlı olarak sivil protestolar gerçekleştirdiler.

'NORMALLEŞME ANLAŞMASI VE İSRAİL’LE HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR'
Büyükelçiliğin taşındığı gün gerçekleşen protestolarda işgalci İsrail’in Filistinlilere gerçek mermiler ve havan toplarıyla saldırdığının altını çizen Khashram “Buradan, topraklarına geri dönüş için korkusuzca yürüyen Filistinlileri selamlıyor ve bu uğurda şehit düşenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz'' dedi.

Khashram sözlerine şöyle devam etti:

İşgal devleti İsrail, etnik temizlik, kanlı katliamlar ve toprak istilalarıyla kurulmasına rağmen başta ABD olmak üzere dünyanın birçok devleti tarafından tanınmış ve meşruiyetini bu şekilde sağlamıştı. Türkiye 1949 yılında İsrail’i bu bölge içinde tanıyan ilk ülke olmuştu. İşgal devleti, uluslararası hukuku ve BM kararlarını sistematik olarak çiğnemesine, işgale, katliamlara ve etnik temizliğe devam etmesine rağmen hâlâ devletlerin desteğini almaya devam ediyor. Uluslarası BDS Hareketi 13 yıldan beri, Filistin halkı geri dönüş, özgürlük ve eşitlik haklarını elde eden dek işgal devletine verilen her türlü desteğin kesilmesi çağrısını yapıyor.

Nakba günü vesilesiyle aynı zamanda bir kez daha, Siyonist oluşum tüm alanlarda boykot edilmesi, yalnızlaştırılması ve tecrit edilmesi çağrısını yineliyoruz. Özellikle ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve geri dönüş yürüyüşlerine yapılan saldırıların katliama dönüşmesi nedeniyle Türkiye hükümetini, iki yıl önce İsrail’le varılan normalleşme anlaşmasını iptal etmesi ve başta doğalgaz işbirliği olmak üzere İsrail’le her türlü işbirliğinden vazgeçildiğini ilan etmesi çağrısını yapıyoruz.

"ABD Büyükelçiliği önünde eylem: Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot!" haberi, 15 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ABD Büyükelçiliği önünde eylem: Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD Büyükelçiliği önünde eylem: Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Gündem Haberleri