ABD Erdoğan'ı, Erdoğan Tuğrul Türkeş'i ne zaman keşfetti?
ABD Erdoğan'ı, Erdoğan Tuğrul Türkeş'i ne za... ABC GazetesiKendisine yönelik eleştiri getiren bütün muhalifleri ABD ile işbirliği yapmakla suçlayan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset sahnesine çıkışı ve AKP'nin kuruluşundaki ABD parmağı bugüne kadar pek çok yerde yazıldı...
ABC GazetesiKendisine yönelik eleştiri getiren bütün muhalifleri ABD ile işbirliği yapmakla suçlayan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyaset sahnesine çıkışı ve AKP'nin kuruluşundaki ABD parmağı bugüne kadar pek çok yerde yazıldı ve konuşuldu.
Ancak ilk kez, Erdoğan'ın bizzat ABD'li yetkililerin de olduğu özel bir toplantıda 'Geleceğin Başbakanı' denilerek dönemin gazetecilere ve İstanbul sermayesinin etkili bazı isimlerine takdim edildiği toplantıyı, o toplantıya Erdoğan'ın danışmanlarının davetlisi olarak katılan ve toplantının sonunda Erdoğan'ın ikinci danışmanı olması teklif edilen Erol Mütercimler anlattı.
Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın 'Medya Mahallesi' programına konuk olan Erol Mütercimler, son kitabı 'Hayat Bir Tesadüf'te anlattığı o anekdotu canlı yayında izleyicilerle paylaştı.
Mütercimler, geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın çekilmesi gerektiğini yazan ABD'nin Eski Ankara Büyükelçilerinden Morton Abramowitz'in Erdoğan'ı parlatma operasyonunu anlattı.
MÜNCİ İNCİ'NİN EVİNDEKİ TOPLANTI
Erol Mütercimler, 1999'da Münci İnci'nin evindeki o toplantı hakkında şunları anlattı:"Bana davet Münci İnci'den geldi. Nail Keçili ile birlikte Recp Tayyip Erdoğan'ın PR ve halkla ilişkiler işini aldıklarını ve Durusu Konakları'ndaki evinde bir sabah kahvaltısında konuüğu olacağını ve benim de bu toplantıya katılmamı istediklerini söyledi. Ben evde Münci İnci, Nail Keçili, ben, Tayyip Erdoğan ve onun bir kaç adamının olacağını düşündüm"
O TOPLANTIDA KİMLER VARDI?
"İçeri girdim manzara şu: Duvarın önündeki kanepede oturanlar, Fehmi Koru,Emin Şirin, Nazlı Ilıcak, Yalçın Doğan. Arkada ayakta duran Bülent Akarcalı, salonda dolaşanlar: Vakıflar Bankaıs Genel Müdürü Fehmi Gültekin, Tezcan Yaramancı, Güler Kömürcü, bir de yağ fabrikası olduğu ifade edilen bir hanımefendi vardı ve herkesin el falına bakıyordu."
TUĞRUL TÜRKEŞ ABD KONSOLOS YARDIMCISI HANIMLA EL ELE GELDİ
Ardından Tayyip Erdoğan yanında bir adamıyla birlikte geldi. Onun peşinden ise dönemin ABD İstanbul Konsolos Yardımcısı (Kate Schertz) hanımefendi ile birlikte Tuğrul Türkeş el ele birlikte içeri girdiler. Aynı otomobille geldiler. Morton Abramowitz 1996'da Erdoğan'ı keşfediyor, 1999'da parlatmaya başlıyor.
CEZAEVİNDE EĞİTİLDİ
Erdoğan'ın o görüşmede çok mülayim ve uyumlu konuştuğunu söyleyen Mütercimler, toplantının ardından Münci İnci'nin kendisine 'Tayyip Bey bu ülkeye Başbakan olacak' dediğini, kendisinin ise 'O zaman psikolojisini hiç iyi görmedim. 5-6 ay yurt dışına gönderin dinlensin, mümkünse İngilizce öğrensin' dedim. Münci İnci ise Tayyip Bey'in zaten cezaevi sürecinde üniversitelerden taşınan hocalardan eğitim aldığını ve İngiltere'de bir kolej ayarlandığını söyledi.
DANIŞMANLIK TEKLİF EDİLDİ
Erol Mütercimler, bu görüşmenin ardından Erdoğan'ın hukuk müşavirinin kendisini ziyaret ettiğni ve "Tayyip Bey'e 5 kişilik bir danışman listesi sunduk. Siz ikinci sıradasınız" dedi. 'Birinci sırada kim var, beni niye yazmadınız' diye takıldım. Birinci sırada Nabi Avcı vardı. Diğer 3 ismi hatırlamıyorum. O görüşmede de Tayyip Bey'in hukuk müşaviri kendisine 'Tayyip Bey Başbakan olacak' dediğini anlattı.
"ABD Erdoğan'ı, Erdoğan Tuğrul Türkeş'i ne zaman keşfetti?" haberi, 13 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ABD Erdoğan'ı, Erdoğan Tuğrul Türkeş'i ne zaman keşfetti? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD Erdoğan'ı, Erdoğan Tuğrul Türkeş'i ne zaman keşfetti? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 15 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.