ABD, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı iddialarına yanıt verdi

ABD, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı iddialarına yanıt verdi

ABD, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı idd... ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik şiddetli saldırılarını, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın Adolf Hitler'in Yahudilere yönelik soykırımına benzeten açıklamalarına katılmadıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın brifinginde gazetecilere Lula da Silva'nın "Holokost" iddialarını desteklemediklerini ifade etti. Miller, "Açıkçası bu yorumlara katılmıyoruz. Gazze'de soykırımın gerçekleştiğine inanmadığımızı açıkça ifade ettik." dedi. Bölgedeki çatışmaların "mümkün olan en kısa sürede sona ermesini istiyoruz." diyen Miller, Gazze'deki sivillere yönelik insani yardımların "sürdürülebilir bir şekilde artırılmasını," istediklerini belirtti.

İSRAİL'E, FİLİSTİNLİ KADINLARA YÖNELİK CİNSEL SALDIRI İDDİALARINI ARAŞTIRMA ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, Birleşmiş Milletler (BM) raporunda belirtilen Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki Filistinli kadın ve kızlara yönelik insan hakları ihlalleriyle ilgili İsrail'e "güvenilir iddiaları kapsamlı ve şeffaf bir şekilde soruşturma" çağrısı yaptı. İddiaları gördüğünü ama "raporları bağımsız olarak doğrulayamayacağını" söyleyen Miller, "Sivillere ve gözaltına alınan kişilere insanca ve uluslararası insani hukuka uygun şekilde davranılması gerektiği mevzusunda net olduğumuzu söyleyeceğim ve bu, bizim tutumumuz olmaya devam edecek," ifadelerine yer verdi.

BM raportörleri, pazartesi günü yayımladıkları raporda, Gazze ve Batı Şeria'da Filistinli kadın ve çocukların sığındıkları yerlerde veya kaçarken "kasten hedef alındıkları ve yargısız infaz edildikleri" yönünde "inandırıcı iddialara" yer verdi. BM raporunda, "En az 2 Filistinli kadın tutukluya tecavüz edilmiş olduğu, diğerlerinin ise tecavüz ve cinsel şiddetle tehdit edilmiş olduğu bildirildi." ifadesi kullanılmıştı.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te geniş çaplı bir saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'si çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 195 Filistinli öldü, 69 bin 170 kişi yaralandı.

Halen enkaz altında binlerce ölünün olduğu bildirilirken, sivil altyapıyı hedef alarak, hastaneler ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere halkın sığındığı yerler tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 237'si karadan gerçekleşen işgal sürecinde olmak üzere toplam 575 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Çatışmalar sırasında 24 Kasım 2023'te başlayan ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi hala alıkoyup hapsetmeye devam etmektedir.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 399 Filistinli hayatını kaybetti.

Ayrıca, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda, 205 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubu yanı sıra 41 Lübnanlı sivil, 1 asker, 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

"ABD, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı iddialarına yanıt verdi" haberi, 21 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı iddialarına yanıt verdi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığı iddialarına yanıt verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
  2. 15:01 SGK'nın 2023 Raporu: Boşananların Maaşları Kesildi!
  3. 14:54 İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Sezonu Kapattı!
  4. 14:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
  5. 14:45 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: Samet Aybaba!
  6. 14:35 Hükümetten Fiyat Artışlarına Karşı Güçlü Hamle: Piyasalara Müdahaleyi Kolaylaştıran Yasa Teklifi
  7. 14:27 Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
  8. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  9. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  10. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  11. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  12. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  13. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  14. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  15. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  16. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  17. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  18. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  19. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  20. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
Dünya Haberleri