ABD ve KİK ülkeleri gerilimi azaltmak için ortak çabaları vurguladı

ABD ve KİK ülkeleri gerilimi azaltmak için ortak çabaları vurguladı

ABD ve KİK ülkeleri gerilimi azaltmak için o... ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) dışişleri bakanları, bölgedeki gerilimi azaltmak için ortak çabaların önemini ve bu amaca ulaşmak için diplomasiyi destekleme taahhütlerini bildirdi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen görüşmede, ikili stratejik ortaklığın Orta Doğu'da sulh, güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesiyle beraber ekonomik refahın hedefle

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) dışişleri bakanları, bölgedeki gerilimi azaltmak için ortak çabaların önemini ve bu amaca ulaşmak için diplomasiyi destekleme taahhütlerini bildirdi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, ABD ve KİK ülkeleri dışişleri bakanları, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da stratejik ortaklığın ele alındığı toplantının ardından sonuç bildirisi yayımladı.

Bölgedeki gerilimi azaltmak için ortak çabaların önemini ve bu amaca ulaşmak için diplomasiyi destekleme taahhütlerin vurgulandığı bildiride, toplantıda ABD ile Körfez ülkeleri arasında büyüyen stratejik ortaklığa odaklandığı aktarıldı.

İkili stratejik ortaklığın Orta Doğu'da barış, güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesiyle birlikte ekonomik refahın hedeflediğine işaret edilen bildiride, bölgesel istikrar ve kalkınmaya katkı sunacak altyapı projelerinin önemi vurgulandı.

İnsan hakları ve ifade özgürlüğünün desteklenmesinin ehemmiyetine değinilen bildiride, bölgedeki deniz yollarından geçen gemilerin güvenliğini hedef alan tehditlere karşı toplu çabaların ehemmiyeti hatırlatıldı.

Bildiride, dışişleri bakanlarının dünyanın her yerinde şiddet, aşırılık ve terörle mücadelenin altını çizdiği kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın toplantıda, "ülkesinin bölgenin güvenliğine yönelik daimi taahhüdünü" teyit ettiği aktarılan bildiride, Blinken'ın ayrıca Orta Doğu'nun dünya ekonomisi ve uluslararası ticareti canlandırma rolüne vurgu yaptığı ifade edildi.

Suriye krizi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayılı kararı doğrultusunda ülkenin toprak bütünlüğü koruyacak siyasi çözümü destekleme taahhüdünde bulunulan bildiride, bu bağlamda Arap ülkelerinin sarf ettiği çabaların memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.

Suriye'deki ABD ve DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu operasyonlarına desteklerin yinelendiği bildiride, Suriyeli mültecilerin güvenli dönüşleri için şartların oluşturulmasının gerektiği hatırlatıldı.

KİK merkezinde gerçekleşen toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın yanı sıra KİK Genel Sekreteri Casim el-Budeyvi ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamed el-Busaidi, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şahbut bin Nahyan bin Mübarek Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdullah bin Ahmed Al Halife katıldı.

"ABD ve KİK ülkeleri gerilimi azaltmak için ortak çabaları vurguladı" haberi, 08 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD ve KİK ülkeleri gerilimi azaltmak için ortak çabaları vurguladı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD ve KİK ülkeleri gerilimi azaltmak için ortak çabaları vurguladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  2. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  3. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  4. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  5. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  6. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  7. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  8. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  9. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  10. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  11. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  12. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  13. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  14. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  15. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  16. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  17. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  18. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  19. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  20. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
Dünya Haberleri