ABD’deki eylemler sürüyor… Binden fazla kişi gözaltına alındı, Obama ilk kez konuştu

ABD’deki eylemler sürüyor… Binden fazla kişi... Siyahi ABD vatandaşı George Floyd'un ırkçı bir polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemler 9. gününde. New York'ta binlerce kişi Floyd

Siyahi ABD vatandaşı George Floyd'un ırkçı bir polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemler 9. gününde. New York'ta binlerce kişi Floyd için adalet çağrısı yaparken, eylemlerde gözaltına alınanların sayısı bini geçti.

Ülkenin farklı bölgelerinde ırkçılığa ve polis şiddetine karşı gösteriler devam ederken Washington, San Francisco, New York ve Seattle’da binlerce kişi yürüdü. Eylemlerde  gözaltına alınanların sayısının 10 bini geçtiği bildirildi. Associated Press ajansının, ülke çapında polis departmanlarından derlediği bilgiye göre, Floyd'un ölümünün ardından Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde patlak veren ve diğer şehirlere sıçrayan gösterilerde 10 binin üzerinde kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların yaklaşık dörtte birinin Los Angeles'ta gözaltına alındığı, Los Angeles'ın ardından en fazla gözaltıların New York, Dallas ve Philadelphia'da yapıldığı belirtildi.

Gözaltına alınanların büyük bölümünü, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlerin ve "dağılma" emrine uymayanların oluşturduğu, yüzlercesinin de soygun ve yağmalamayla suçlandığı kaydedildi.

EMNİYET'İ VE BELEDİYE BAŞKANINI ELEŞTİREN VALİ ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan salı akşamı yapılan eylemler sırasında New York Polis Departmanı (NYPD) ve Belediye Başkanı Bill de Blasio'yu sert şekilde eleştiren New York Valisi Andrew Cuomo’nun NYPD’den özür dilediği belirtildi. Cuomo’nun NYPD Emniyet Müdürü Dermont F. Shea’yı arayarak polise yönelik eleştirilerinden dolayı özür dilediği kaydedildi.

Vali Cuomo ve Belediye Başkanı de Blasio, pazartesi ve salı gecesi Manhattan, Brooklyn ve Bronx’taki işyerlerine yönelik yaşanan yağmalamalarla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

ABD'de ülkenin kuzeybatısındaki Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde ilan edilen sokağa çıkma aysağı ise sona erdi.

Jennifer Aniston çıplak portresini satışa çıkarıyor

Seattle Belediye Başkanı Jenny Durkan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürü Carmen Best ile birlikte kent sakinleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından, cumartesi gününe kadar uygulanması planlanan sokağa çıkma yasağını kaldırmaya karar verdiklerini duyurdu.

Açıklamada, "Emniyet Müdürü Best, barışçıl protestoların, sokağa çıkma yasağı olmadan, kamu güvenliği sağlanarak denge içinde sürdürülebileceğini düşünüyor. Bu gece barışçıl gösterilere katılacaklar için, lütfen protestonuzu sürdürebileceğinizi bilin. Biz sizin sesinizi duyurmaya devam etmenizi istiyoruz." ifadeleri yer aldı.

Prof. Dr. Ceyhan’dan ‘toplumsal bağışıklık’ açıklaması

Washington Eyaleti Vali Yardımcısı Cyrus Habib, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, karardan memnuniyetini dile getirerek, "Önleyici sokağa çıkma yasakları yalnıza her şeyi daha kötü hale getiriyor. Diğer şehirler de Seattle'ın yaptığını yapmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan kentte dün gece saat 21.00'den sonra sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen çok sayıda eylemci, Kent Meclisinin bulunduğu bölgede protestolara devam etti.

ESKİ ABD BAŞKANINDAN TRUMP'A: HERKESİ BÖLMEYE ÇALIŞIYOR

ABD Başkanı Trump’ın yönetimi ve tutumu birçok isimden tepki almaya devam etti. Bir dönem ABD Başkanı ile çalışan ve Trump’ın Suriye’den çıkma planları üzerine istifa eden James Mattis, Trump’ın hamlelerini çok sert bir dille eleştirdi. Mattis, “Amerikalıları birleştirmeye çalışmayan hayatımda gördüğüm ilk başkan. Bunun yerine herkesi bölmeye çalışıyor” ifadesini kullandı.

Mattis, “Üç yıllık bir çabanın sonucuna şahit oluyoruz. Üç yıl boyunca olgun bir liderlik olmadan yaşamanın sonuçlarını görüyoruz. O olmadan birlik olabiliriz, sivil toplumumuzu güçlendirebiliriz” yorumunu yaptı. Mattis ayrıca Trump’ın bir kilise önüne giderek İncil’le poz vermek için Washington’daki barışçıl protestocuların üzerine biber gazı sıkılmasını da çok sert bir dille eleştirdi.

Mattis, Trump’ın açıklamalarının Nazi dönemindeki Almanya’yı hatırlattığını söylerken, “Nazilerin savaşırken kullandığı slogan ‘Böl ve Yönet’ti. Amerika’nın yanıtı ise “Birlikten kuvvet doğardı” ifadesini kullandı.

Eski Savunma Bakanı Trump’a ‘Toplumu bölüyor’ dedi…’Kuduz köpek’ yanıtı geldi!

OBAMA İLK KEZ KONUŞTU, TRUMP'I ELEŞTİRDİ

Trump’tan önce iki dönem boyunca ülkeyi yöneten ABD Başkanı Barack Obama, dün gece verdiği mesaj ile ABD yönetimini eleştirdi. Devam eden gösterilerle ilgili insanları rahatlatmaya çalışan Obama, “Unutmayın, bu ülke protestolar üzerine inşa edildi. Buna Amerikan devrimi deniyor” dedi.

Obama, “Çalışmaya devam edin ve umut dolu olun. Her şey bir anda çözülmeyecek çünkü bu bir hız koşusu değil bu bir maraton. Dilerim genç insanlar da bu durumdan ilham almış ve bu olaylara dahil olmuştur ve umarım bu şekilde devam ederler. Barışçıl ve disiplinli bir şekilde protestolara katılanlara teşekkür etmeliyiz” dedi.

Canlı yayını terk eden Muharrem İnce’de ‘şov’ yanıtı

"ABD’deki eylemler sürüyor… Binden fazla kişi gözaltına alındı, Obama ilk kez konuştu" haberi, 04 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan ABD’deki eylemler sürüyor… Binden fazla kişi gözaltına alındı, Obama ilk kez konuştu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD’deki eylemler sürüyor… Binden fazla kişi gözaltına alındı, Obama ilk kez konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  2. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  3. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  4. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  5. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  6. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  7. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  8. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  9. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  10. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  11. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  12. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  13. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  14. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  15. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  16. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  17. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  18. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  19. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  20. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
Dünya Haberleri