AB'den Gazze için "çifte standart yapmamalıyız" mesajı

AB'den Gazze için

AB'den Gazze için "çifte standart yapmamalıy... "Ukrayna'daki savaşta uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukukun uygulanmasını savunduğumuzda olduğu gibi AB'nin çifte standart içinde olmadığını göstermemiz bizim için önem taşımaktadır."

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin "Ukrayna'daki savaşta uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukukun uygulanmasını savunduğumuzda olduğu gibi AB'nin çifte standart içinde olmadığını göstermemiz bizim için önem taşımaktadır." dedi.

AB ülkelerinin liderlerini bir araya getiren AB Konseyi'ne başkanlık eden Michel, Belçika'nın La Libre gazetesine verdiği mülakatta Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirdi.

Hamas'ın İsrail'e saldırısını terör saldırısı olarak nitelendirip kınadıklarını belirten Michel, İsrail'in meşru müdafaa hakkını desteklediklerini ancak bunun uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk içinde olması gerektiğini yineledi.

Michel, "Savaşların bile kuralı vardır. Ukrayna'daki savaşta uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukukun uygulanmasını savunduğumuzda olduğu gibi AB'nin çifte standart içinde olmadığını göstermemiz bizim için önem taşımaktadır. Siviller her zaman ve her yerde korunmalıdır. İnsani yardım sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Sivillerin korunması gerekliliğini İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde dile getirdiğini aktaran Michel, Netanyahu ile Gazze'de güvenli bölgeler oluşturulmasını, yüzen hastaneler kurulmasını da konuştuğunu bildirdi.

Bazı açıklamalar Arap ülkelerini rahatsız etti

Hamas'ın saldırısı ve İsrail'in karşılığının başlamasından hemen sonra AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'e gittiği hatırlatılan ve burada uluslararası hukuka değinmeden İsrail'e destek vermesinin Arap ülkelerinde AB'nin tarafsız ve güvenilir aracı rolüne zarar verip vermediği sorulan Michel, şunları söyledi:

"Amerikalı dostlarımızın önceki yönetim zamanında iki devletli çözüm konusunda bazen şüphelerini dile getirdiği zamanlar dahil AB, her zaman iki devletli çözümü desteklemiştir. AB, dengeli bir pozisyonu savunmuştur. Biz barış, güvenlik ve istikrardan yanayız. Biz İsrail'in var olma hakkını ve güvenlik hakkını destekliyoruz. Ancak aynı zamanda iki devletin birlikte barış içinde var olmasını istiyoruz. Bazı açıklamaların kafa karışıklığı yarattığı ve Arap ülkelerinde kamuoyunu rahatsız ettiği doğru. Bu durumun benim ve AB Konseyindekilerin, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisinin AB'nin tutumunu izah etmek için çok çaba sarf etmemizi gerektirdiği de doğru. Ancak 27 AB ülkesinin devlet ve hükümet başkanlarının oy birliğiyle onayladığı resmi açıklamalar sayesinde işimiz kolaylaştı."

"AB'den Gazze için "çifte standart yapmamalıyız" mesajı" haberi, 10 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 10 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AB'den Gazze için "çifte standart yapmamalıyız" mesajı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB'den Gazze için "çifte standart yapmamalıyız" mesajı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

Ezgi Bozkurt Editör
SON HABERLER
  1. 20:15 Emeklilere peş peşe müjde! SGK duyurdu: 6 ay boyunca ücretsiz hizmet verilecek!
  2. 19:59 En çok getirilen ve IMEI kaydı yaptırılan telefon markası şaşırttı!
  3. 19:59 Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
  4. 19:53 Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
  5. 19:47 Ajda Pekkan, Sezen Aksu'nun Sahneye Veda Kararını Değerlendirdi: 'Tansiyonum Yükseliyor!'
  6. 19:42 Canan Karatay: Ev Temizliğinde Sirkenin Gücü
  7. 19:39 19 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  8. 19:36 Bağırsaklarınızı bu yöntemle temizleyin: Doğal yöntemlerle rahatlayın
  9. 19:33 Yoğurtlu çılbır tarifi
  10. 19:18 İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
  11. 19:11 Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
  12. 19:05 Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti
  13. 19:04 Okan Buruk rotasını Mısır'a Çevirdi! O İsme Kafayı Taktı!
  14. 19:01 Steam'den ücretsiz oyun fırsatı! 800 lira değerindeki oyun kütüphaneye eklenebilecek
  15. 18:59 Galatasaray'da Transfer Çalkantısı: Davinson Sanchez Napoli'nin Hedefinde!
  16. 18:56 Marco Reus, Dortmund'a şov yaptı ve veda etti!
  17. 18:55 Bakan Kacır ve Devlet Bakanı Johnson İş Birliğini Güçlendirdi
  18. 18:51 Türkiye'nin Genç Nüfusu AB Ülkelerini Geride Bıraktı: İstanbul'un Gençleri 76 İlin Nüfusunu Aştı!
  19. 18:45 Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Yapılan Silahlı Saldırı: Durumu Ciddi!
  20. 18:42 Ali Koç'tan Derbi Öncesi Samandıra Çıkarması Geldi! Son Dakika!
Gündem Haberleri