ABD’li perakende devi Walmart, Türkiye’ye adım atıyor: İstanbul’u yönetim merkezi olacak

ABD’li perakende devi Walmart, Türkiye’ye adım atıyor: İstanbul’u yönetim merkezi olacak

ABD’li perakende devi Walmart, Türkiye’ye ad... Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD’nin perakende devi Walmart'ın Türkiye'de bir ofis açarak mobilya ve dondurulmuş gıda gibi ürünlerin alımına başlayacağını açıkladı.

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham) Türkiye Başkanı Tankut Turnaoğlu, ABD'nin perakende devlerinden Walmart'ın Türkiye'de bir ofis açacağını ve buradan mobilya, dondurulmuş gıda gibi ürün alımlarına başlayacağını duyurdu. Bu hamleyle Walmart’ın, Türkiye'yi küresel tedarik zincirinde bir merkez olarak konumlandırmaya yönelik stratejik bir adım attığını belirten Turnaoğlu, ABD'li şirketlerin Türkiye'ye artan ilgisinin de altını çizdi.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'daki Amerikan ticaret odalarının iş birliğiyle İstanbul’da düzenlenen AmChams Avrasya Ekonomi Zirvesi, bölgedeki ticaret ve yatırım olanaklarının artırılmasını amaçlayarak, hükümet yetkilileri, kalkınma ajansları, iş liderleri ve yatırımcıları bir araya getirdi. Zirvenin açılışında konuşan Turnaoğlu, Türkiye'nin Avrasya için doğal bir merkez olduğunu ve özellikle Çin ile Avrupa’yı bağlayan Orta Koridor’un bu potansiyeli desteklediğini belirtti. Bu noktada, Türkiye'nin ABD ile ticaretinde 100 milyar dolarlık hedefin mümkün olduğunu vurgulayan Turnaoğlu, zirvenin bu hedefe ulaşma yolunda önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Son beş yılda Türkiye’deki Amerikan şirketi sayısının yüzde 50 artarak 2 bine ulaştığını belirten Turnaoğlu, Türkiye’nin ABD'li şirketler için bölgesel bir merkez haline geldiğini söyledi. Türkiye-ABD ticaret hacminin 20 milyar dolardan 40 milyar dolara çıkarak ikiye katlandığını belirten Turnaoğlu, gelecek beş yıl içinde 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın gerçekçi olduğunu kaydetti. Özellikle Boeing ve General Electric’in Türkiye’de savunma sanayi, sivil havacılık ve enerji alanlarında yatırımlarının arttığını, bu iş birliklerinin ilerleyen dönemde güçlenerek devam etmesinin beklendiğini dile getirdi.

Turnaoğlu, Türkiye’nin ABD’ye ihracatının giderek arttığını ve tekstil, otomotiv, makine, kimya ürünleri ile mobilya gibi alanlarda yüksek bir talep oluştuğunu belirtti. Türk Hava Yolları’nın 14 ABD şehrine uçuş gerçekleştirdiğini ve güçlü kargo kapasitesiyle e-ihracatı desteklediğini ifade eden Turnaoğlu, şirketin pandemi döneminde küresel taşımacılıkta büyük bir rol oynayarak ABD ile Türkiye arasındaki ticarete önemli katkılar sunduğunu söyledi. Özellikle Türk Hava Yolları'nın kargo kapasitesinin, toplam e-ihracatın yarısının Amerika’ya yapılmasında büyük bir rol oynadığını belirtti.

ABD’li şirketlerin Türkiye'yi bölgesel operasyonlarında daha fazla değerlendirmeye başladığını kaydeden Turnaoğlu, Amerikan firmalarının ülkedeki toplam yatırım değerinin 60 milyar doları bulduğunu ve bu yatırımların hızla arttığını vurguladı.

"ABD’li perakende devi Walmart, Türkiye’ye adım atıyor: İstanbul’u yönetim merkezi olacak" haberi, 25 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan ABD’li perakende devi Walmart, Türkiye’ye adım atıyor: İstanbul’u yönetim merkezi olacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD’li perakende devi Walmart, Türkiye’ye adım atıyor: İstanbul’u yönetim merkezi olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 26 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:10 Dededen Kalan Mirası Bulmanın Yolu: Bilinmeyen Miras Sorgulama!
  2. 00:06 Suudi Arabistan'ın devasa inşaatı: Mukaab!
  3. 00:04 İsrail'in Misillemesine Hazırlık mı? ABD F-16'ları Almanya'dan Yola Çıktı!
  4. 00:04 Ünlü Çikolata Markası Üçüncü Kez İflas Başvurusu Yaptı!
  5. 00:00 Hava Taksi Üreticisi Lilium İflas Etti: 1.100 Kişi İşsiz Kalacak!
  6. 00:00 Türkiye'nin Tanınmış Tencere Üreticisi İflas Etti! Ev Hanımlarının Gözdesiydi!
  7. 23:49 2 Ekim Uyarısı Neden Yanlış Değerlendirildi? Tusaş Saldırısı Çarpıcı Detaylarla Ortaya Çıktı!
  8. 23:47 Kandilli'den Deprem Uyarısı: Sakarya Sallandı!
  9. 23:47 Milli Savunma Bakanlığı Açıkladı: 1 Askerimiz Şehit Düştü
  10. 23:15 Yenidoğan Çetesi: Kuzey Irak'a Kaçak İlaç Satışı Skandalı!
  11. 23:11 Fenerbahçe Beko son şampiyon Panathinaikos'a yenildi
  12. 23:11 Joe Biden: "Yaptıklarımız için ABD Başkanı olarak resmen özür diliyorum"
  13. 23:11 Beyaz Saray: Kuzey Koreli askerler muhtemelen Kursk'a yerleştirildi
  14. 23:02 Yabancı Uyruklulara Parayla Türk Vatandaşlığı Skandalı!
  15. 22:57 Anayasa Tartışmalarına Dervişoğlu’ndan Eleştiri: "Asıl Mesele Başka
  16. 22:51 EuroLeague'de Şok! Fenerbahçe, Panathinaikos Karşısında 81-76 Kaybetti!
  17. 22:50 Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları duyuruldu!
  18. 22:50 Galatasaray'ın sözleşmesini sonlandırdığı sponsor yeniden gündeme geldi
  19. 22:41 Erdoğan'ın konuşma yaptığı fuarda İslamcı yazar ağzı kapatılarak gözaltına alındı!
  20. 22:32 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı! Hangi Adaylar Başarılı Oldu?
Ekonomi Haberleri