ABD’nin gizemli uçağı geri döndü! İçinde ne olduğu bilinmiyor...
ABD’nin gizemli uçağı geri döndü! İçinde ne ... ABD Hava Kuvvetleri'nin X-37B kodlu uzay uçağı, iki yıllık gizli görevini tamamlayarak Florida eyaletindeki Kennedy NASA üssüne iniş yaptı.
ABD Hava Kuvvetleri'nin X-37B kodlu uzay uçağı, iki yıllık gizli görevini tamamlayarak Florida eyaletindeki Kennedy NASA üssüne iniş yaptı.
2017 yılında Güney Afrikalı girişimci Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in roketiyle atmosferin dışına ulaştırılan uçak, 780 gün boyunca Dünya'nın yörüngesinde uçtu.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre; NASA'nın uzay görevlerinde kullandığı uzay mekiklerine benzeyen X-37B, mekiklerin sadece dörtte biri büyüklüğünde. 900 km irtifaya çıkabilen uzay uçağının ağırlığı ise 5 ton.
Bu uçuş, aynı uçağın beşinci göreviydi. Uçak bugüne kadar Dünya'nın yörüngesinde toplam 2 bin 865 gün geçirdi.
ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Barbara Barrett, altıncı görevin gelecek yıl başlayacağını ve yeni uzay uçağının Cape Canaveral üssünden fırlatılacağını açıkladı. Barrett, "Her başarılı görev ABD'nin uzay kabiliyetlerini biraz daha geliştiriyor" diye konuştu.
ABD, X-37B'nin görevlerinin ne olduğunu paylaşmıyor. Yapılan açıklamalarda sadece "Bu görevler risk azaltma ve risk tasarıları deneylerinin bir parçası" deniyor.
Görevlerin bütçesi ise 'çok gizli' sınıflamasıyla saklanıyor.
"ABD’nin gizemli uçağı geri döndü! İçinde ne olduğu bilinmiyor..." haberi, 29 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan ABD’nin gizemli uçağı geri döndü! İçinde ne olduğu bilinmiyor... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD’nin gizemli uçağı geri döndü! İçinde ne olduğu bilinmiyor... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.