ABD'nin 'Herson' iddiası: Generaller çekilmek istedi, Putin buna izin vermedi

ABD'nin 'Herson' iddiası: Generaller çekilmek istedi, Putin buna izin vermedi

ABD'nin 'Herson' iddiası: Generaller çekilme... Rusya'dan istihbarat bildiren ABD'li kaynaklar, Rus generallerin, hala Ukrayna tarafından geri alınmaya çalışılan Herson şehrinden birliklerini geri çekmek istediklerini ama Putin’in buna izin vermediğini bildirdi.

Kaynaklar, bu kararın, bölgede bulunan ve Ukrayna tarafından esir alınma korkusu yaşayan Rus askerlerinin de moralini düşürdüğünü söyledi.

Amerikan istihbarat kaynakları iki gündür Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşın her aşamasına nasıl ve ne kadar daha fazla karıştığına dair bilgiler sızdırıyor. İlk sızıntı Amerikan CNN televizyonuna olmuştu, dün de The New York Times gazetesine konuşan istihbarat kaynakları, Rus generallerin halen Ukrayna tarafından geri alınmaya çalışılan Güneydeki Herson şehrinden birliklerini düzenli biçimde geriye, Dinyeper nehrinin güneyine çekmek istediklerini ama Vladimir Putin’in bu geri çekilmeye izin vermediğini anlattı.


Habere göre Rus generalleri Rus askerlerinin hayatını korumak ve daha sonra oluşabilecek panik halinde geri çekilmeyi önlemek için bunu istedi ama Putin kamuoyu önünde zor durumda kalmamak için Herson’u Ukrayna’ya terk etmeyi kabul etmedi.

HERSON KAYBETMEK İÇİN FAZLA DEĞERLİ
Putin'in bu konuda bu denli direnç göstermesinin en önemli sebebi; böyle bir geri çekilmenin, kendisinin savaştaki başarısızlığının kabulü ve bir ay içinde Ukrayna'nın elde ettiği ikinci büyük zafer olacak olması. Herson, ilk işgalde Rusların eline geçen ilk büyük şehirdi ve Moskova'nın kontrolü altındaki tek bölgesel başkent olmaya devam ediyor. Onu geri almak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy için büyük bir başarı olur.


Yetkililer, Putin'in Herson'dan geri çekilmeyi reddetmesinin, çoğunlukla tedarik hatlarıyla bağlantısı kesilen ve Ukrayna kuvvetlerinin esiri olabileceklerine inanan Rus birliklerinin moralinin düşmesine neden olduğunu söyledi.

'BANA GÖRE SAVAŞ UKRAYNALILARIN LEHİNE'
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark A. Milley Cuma günü verdiği bir röportajda, "Ukrayna'daki durum açıkça dinamik. Tam bir değerlendirme için henüz çok erken ancak bana göre stratejik üstünlük açıkça Ukraynalılara kaydı" dedi. Ancak önümüzde daha "uzun bir yol" olduğu konusunda da uyardı.

Bazı ABD'li yetkililer, güney cephesinde Rus ordusunun başını belaya soktuğunu söyledi. Yetkililer, Ukrayna'nın Rus kuvvetlerini daha da geri itmesi durumunda, Putin'in Ukrayna'dan ele geçirdiği ve 2014'te ilhak ettiği Kırım'a ulaşmak için zorlu mücadele ettiği kara köprüsünün sonunda tehdit edilebileceğini söyledi.

'RUS KOMUTANLAR EN BAŞINDAN ÇEKİMSERDİ'
Herson konusundaki bölünmeler, Putin ile üst düzey komutanları arasındaki son anlaşmazlıklardan yalnızca biri. ABD'li yetkililer, özellikle Ukrayna'nın başkenti Kiev'e hızlı bir saldırı öngören ilk aşamada, üst düzey Rus subaylarının savaşın ilk planlarını defalarca sorguladıklarını söyledi. Yetkililer, Rus komutanların, Putin'in yetersiz asker ve silahla savaşacağına inandığını söyledi.


Rusya'da artan muhalefet ve askerlik çağındaki erkeklerin çağrıdan kaçınmak için ülkeden kaçmaya çalışmasıyla birlikte ise ABD'li yetkililer, Putin'in başka bir Ukrayna zaferinin, popülaritesini daha da perçinleyeceğini inandığını ve bunu riske atamayacağını söylüyor.

"ABD'nin 'Herson' iddiası: Generaller çekilmek istedi, Putin buna izin vermedi" haberi, 24 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'nin 'Herson' iddiası: Generaller çekilmek istedi, Putin buna izin vermedi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'nin 'Herson' iddiası: Generaller çekilmek istedi, Putin buna izin vermedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:51 Antalya'da Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Heyecanı!
  2. 18:47 Son Dakika: Sonradan taksitlendirme uygulaması kaldırılıyor!
  3. 18:44 Çaykur Rizespor, İstanbulspor Maçı Öncesi Sıkı Hazırlıklara Devam Ediyor
  4. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  5. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  6. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  7. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  8. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  9. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  10. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  11. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  12. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  13. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  14. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  15. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  16. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  17. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  18. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  19. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  20. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
Dünya Haberleri