Abdulkadir Uraloğlu "Fahiş Fiyattan Bilet Satan İşletmeciler Tek Tek İncelendi"

Abdulkadir Uraloğlu

Abdulkadir Uraloğlu "Fahiş Fiyattan Bilet Sa... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde yolcu taşımacılığında oluşan yoğunluklara yönelik alınan tedbirlerle vatandaşların güvenli yolculuk yaptığını açıkladı. Fahiş fiyatlı bilet satışlarının önlenmesi için denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluklara yönelik alınan tedbirler sayesinde vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yaptığını belirtti. Bakan Uraloğlu, fahiş fiyatlı bilet satışlarının önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerin aralıksız sürdüğünü ve bu kapsamda çok sayıda otobüsün kontrol edildiğini ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince yollarda ve yolcu taşımacılığında oluşacak yoğunluklara yönelik alınan tedbirler ve denetimler sayesinde vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk yaptığını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Bu sürede ekiplerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz ile 7 gün 24 saat sahada denetimlerimizi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın huzurlu, rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları için bayram tatili öncesi ve bayram süresince yurt genelinde otobüs denetimlerini etkin bir şekilde uyguladık." dedi.

"FAHİŞ FİYATTAN BİLET SATAN İŞLETMECİLER TEK TEK İNCELENDİ"

Kurban Bayramı tatilinde şehirler arası otobüslerde fahiş fiyatlı bilet satışlarının önlenmesine yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, Bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine uymayan işletmecilerin tek tek incelendiğini ve gerekli idari para cezalarının uygulandığını belirtti. Uraloğlu, "Kurban Bayramı tatilinde şehirler arası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluk yaşandı. 14-23 Haziran tarihleri arasında 107 bin 896 otobüs seferi gerçekleştirildi ve bu seferlerde 3 milyon 782 bin 90 yolcu taşındı." dedi.

"BAYRAMDA GÜVEN İÇİNDE YOLCULUK YAPIN DİYE DENETİMLERİMİZİ ARTIRDIK!"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin ortak çalışmaları ile denetimlerin yürütüldüğünü vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Bayram tatili öncesi ve bayram süresince şehirler arası otobüs seyahatlerine yönelik U-ETDS sistemi üzerinden elektronik olarak yaptığımız denetimlere ek olarak, yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve karayolları denetim istasyonlarında; fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılık ve emeklilere yönelik %20 indirim uygulanıp uygulanmadığına dair 13 bin 855 otobüs denetledik." ifadelerini kullandı.

Yapılan denetimler kapsamında Karayolu Taşıma Kanunu’na aykırı faaliyet gösteren otobüs işletmecilerine 23 milyon 453 bin 8 lira tutarında idari işlem uygulandığını belirten Bakan Uraloğlu, "Bu denetimlerimiz yalnızca bayram dönemiyle sınırlı değil. Fahiş fiyatlı bilet satışının önlenmesi, yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması ve emeklilere %20 indirim uygulanması için yurt genelinde otobüs denetimlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir." şeklinde konuştu.

"Abdulkadir Uraloğlu "Fahiş Fiyattan Bilet Satan İşletmeciler Tek Tek İncelendi"" haberi, 24 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Abdulkadir Uraloğlu "Fahiş Fiyattan Bilet Satan İşletmeciler Tek Tek İncelendi" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdulkadir Uraloğlu "Fahiş Fiyattan Bilet Satan İşletmeciler Tek Tek İncelendi" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 Pentagon, İsrail'e tam destek verdiğini açıkladı
  2. 19:32 Victor Osimhen şeytanın bacağını kırmayı başardı
  3. 18:57 Serhat Akın'ın avukatından açıklama geldi: "Adalet er ya da geç yerini bulacaktır"
  4. 18:34 Nasrallah'ın Ölümü Sonrası Rusya'dan İsrail'e Sert Tepki!
  5. 18:33 Protesto amacıyla bir araya gelen Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma yürümelerini polis engelledi
  6. 18:33 Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları, Beyrut uçuşlarını iptal etme kararı aldı
  7. 18:28 Galatasaray'ın Kasımpaşa karşısındaki ilk 11'i belirlendi: Okan Buruk'tan beklenmedik hamle
  8. 18:25 ATM’lerde Yeni Dönem: Artık O Banknotlar Kabul Edilmiyor
  9. 18:21 Yazın son günleri... Meteoroloji, İstanbul ve Ankara için uyarılarda bulundu!
  10. 18:18 Simeone’den derbi öncesi flaş ifadeleri: "Modric ya da Arda Güler…"
  11. 18:14 Salça fabrikası, ortaya çıkan kötü görüntülerin ardından kapatıldı
  12. 18:12 Tuna Kaya'dan uyarı: Hazır olun, bir anda yükselecek
  13. 18:12 Pazartesi gününden itibaren başvurular başlıyor: 40 yaş üstü herkese ücretsiz
  14. 18:10 Mahfi Eğilmez'den uyarı: Herkes hazırlıklı olsun
  15. 18:07 Martıların uçtuğu iki buharlı gemi arasındaki 3 farkı yüksek IQ'su olanlar 12 saniyede görüyor
  16. 17:59 Bu pazar seçim yapılacak olsa iktidar değişir mi? Anket sonuçları ortaya çıktı
  17. 17:47 Fenerbahçe'nin Antalyaspor maçına çıkacak kadrosu açıklandı: Osayi Samuel kadroda yok!
  18. 17:35 Hasan Nasrallah'ın halefinin Haşim Seyfeddin olabileceği konuşuluyor: Haşim Seyfeddin kimdir?
  19. 17:35 Benzin ve mazot fiyatları, altın fiyatlarıyla yarışır hale geldi!
  20. 17:34 AB İsrail ve Lübnan hava sahasına 1 ay süreyle girmeme uyarısında bulundu
Türkiye Haberleri