Abdullah Öcalan'dan aylar sonra ilk mesaj

Abdullah Öcalan'dan aylar sonra ilk mesaj

Abdullah Öcalan'dan aylar sonra ilk mesaj Mehmet Öcalan, dün İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmenin içeriğini bugün Diyarbakır'da açlık grevinin sürdüğü DBP binasında açıkladı.Abdullah Öcalan'a, avukatlara 5 yıldır, ailesiyle de 23 aydır görüş...

Mehmet Öcalan, dün İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmenin içeriğini bugün Diyarbakır'da açlık grevinin sürdüğü DBP binasında açıkladı.

Abdullah Öcalan'a, avukatlara 5 yıldır, ailesiyle de 23 aydır görüş izni verilmiyordu. Dün aileye çıkan izin üzerine Mehmet Öcalan İmralı Adası'na giderek ağabeyi Abdullah Öcalan'la görüşmüştü. Mehmet Öcalan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan İstanbul'a dönmüştü.

Gemlik'ten İstanbul'a dönen Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu avukatlarıyla bir araya gelerek görüşmenin detaylarını paylaştı. Yapılan bu görüşmenin ardından Mehmet Öcalan ile Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mazlum Dinç, bu sabah uçakla Diyarbakır'a hareket etti. Mehmet Öcalan ve Avukat Mazlum Dinç, Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve belediye başkanlarının da bulunduğu açlık grevi eylemcilerine görüşmenin içeriğini aktardı.

'İSTENİRSE 6 AYDA ÇÖZERİZ'

Bu buluşmanın ardından ise Öcalan'ın mesajının kamuoyu ile paylaşıldı. Kardeşinin anlattığına göre Abdullah Öcalan mesajında şunları söyledi:

"Evet tecrit durumumuz devam ediyor. Ama fiziksel olarak fazla bir sorunumuz burada yoktur. Bizim projelerimiz vardır. Eğer devlet bu projelere hazırsa, biz bu projeleri 6 ayda bitirebiliriz. Biz o süreci yok etmedik. Kürt sorunu ağır bir sorundur. 20, 40 senelik sorun değildir. 100, 200 senelik sorundur."

Abdullah Öcalan, devletin samimi olmadığını her gün bölge ve Türkiye genelinde 20- 30 kişi öldüğü için rahat yatamadığını ileri sürdüğü mesajında, "Biraz vicdanlı insanlar bunu düşünmeleri gerekir. Eğer devlet hazırsa 2 adamını buraya gönderir. Projelerimiz hazırdır. Dediklerimi söylüyorum, 6 ayda bu sorunu çözeriz. Bu bir kör savaştır. Kimse kimseyi yenecek bir savaş değildir. Belki 80 sene daha devam eder. Yazıktır, ölen insanlara yazıktır. Artık bu kan, gözyaşı dursun" dedi.

'EN BÜYÜK TARAF DEVLETTİR' 

Abdullah Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Mehmet Öcalan, mesajın devamını şöyle aktardı:

"Bir an önce bu tek taraflı olamıyor bu çözüm, en büyük taraf devlettir. Eğer devlet işaret ederse bu sorun çok uzun müddet devam etmez. İnsani olarak dünyanın her tarafında bu konu sürekli gündemdedir. Bunu defalarca söylüyorum, aktarıyorum. Eğer devlet hukuki bir devlet ise, bir an önce avukatları ve gerekse eski heyetleri gönderebilir. Kurban Bayramıdır. Bir ülkede günde 30- 40 kişi ölüyorsa, bu bayram da bayram olamıyor. Herkesin bayramını kutlarım ama bu da ahlaki değildir. Bu elimizdedir. Bunu çözebiliriz. Herkese üzerine düşen, demokratik kurumlara, aydınlara, demokratlara, siyasi partilere, insani düşünen insanlara herkes bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor ve bekliyor. Diyeceklerim kısa ve net bu kadardır."

AÇLIK GREVİ BİTİRİLDİ

Mehmet Öcalan'ın mesajı açıklamasının ardından açlık grevinde bulunanlar adına konuşan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Öcalan'dan haber aldıklarını belirterek açlık grevlerini bugün 8'inci gününde bitirdiklerini söyledi.

2011'DEN BERİ AVUKATLARIYLA GÖRÜŞMÜYORDU 

Abdullah Öcalan’ın, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014’ten bu yana ailesiyle, 5 Nisan 2015’ten bu yana İmralı heyetiyle görüşmesine izin verilmemişti. Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) 28-29 Nisan 2016’da İmralı’da Öcalan’la görüşmüştü.

"Abdullah Öcalan'dan aylar sonra ilk mesaj" haberi, 12 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Abdullah Öcalan'dan aylar sonra ilk mesaj haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdullah Öcalan'dan aylar sonra ilk mesaj 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Politika Haberleri