Abdurrahman Dilipak: Harika bir haber: Tanrı öldü

Abdurrahman Dilipak: Harika bir haber: Tanrı öldü

Abdurrahman Dilipak: Harika bir haber: Tanrı... ''İnsanlar ne çok şeyi İlah ve Rab ilan etmişlerdi. Para, cinsellik, iktidar, hatta futbol bile''

Bekleyin inananlar, bahar gelecek bahar”. Müjdeli bir haber var: Tanrı öldü. Daha doğrusu Tanrılar öldü. Bu harika bir haber. 

Allah doğmadı, doğurulmadı o zamanın ve mekânın sahibi, bir olan, kadir-i mutlak / Mutlak iktidar sahibi. Hayat veren ve kendisi ezeli ve ebedi olandır. 

İnsanlar ne çok şeyi İlah ve Rab ilan etmişlerdi. Para, cinsellik, iktidar, hatta futbol bile. 

Neyse ki, onlar dini ortadan kaldırmayı planlarken tanrıları öldü. Bu arada itiraf edelim ki, Allah’ın dini yeri-göğü, ölümü ve hayatı açıklarken, bizim yaşadığımız adına “din” dediğimiz, bizim uydurduğumuz inanç biçimi, karı ile koca, gelinle kaynana arasındaki ihtilafı bile çözmüyordu. Yıllar önce okullarda, çocuklarımıza öğretilen adına “din” denilen, seremoni, ritüel ve ikonalarla bir kültürel aidiyet kimliğine dönüştürülmüş, politize edilmiş ve ideoloji haline getirilmiş, yerli ve milli bir din projesinin aracı olan TSE damgalı inanç biçimine karşı “Bu din benim dinim değil” demiştir. “Bu fahişe / sürüklenen ruhbanların öncülüğünde, insanlara kader biçen, onların kalpleri üzerinde tasarrufta bulunma iddiasına sahip, kehanetlerle süsledikleri Fahşa’ya sürüklenen, din, ahlak ve gelenekten, hatta biyolojik cinsiyetinden bağımsız BİREY’lerden oluşan kalabalıklar ve onların türevleri”nin icad ettikleri, din diye etiketledikleri religio için.

Hitler (Bir rivayete göre) Yahudi’ydi, 11 Eylül’de İkiz Kulelere Laden saldırmadı. 1.’si Lavrov’un itirafı, 2.’si Trump’ın. Aldatıldın ey insanoğlu, pandemi yalanında olduğu gibi şeytan insanoğlunu aldattı. Hitler, Yahudileri Filistin’e sürmek için abartılı bir katliam senaryosu yazdı. Bu plana itiraz edenler öldürüldü. Kimi Amerika’ya gitti, kimi Türkiye’ye geldi, kimi dünyanın başka yerlerine gitti. Sonunda yorgan gitti kavga bitti. Filistin, İsrail’e vatan yapılınca bu defa yaraları sarmak için seferber oldular. Timsah gözyaşı dökmeye başladı. Türkiye bu süreçte kilit bir rol oynadı. Türk devrimi, sınırlarımızın, rejimimizin, iktidar yapısının belirlenmesi, BM üyeliğimiz, NATO ve AET/AB üyeliğimiz, Bağdat Paktı, RCD, CENTO hepsi bu süreçte şekillendi. Hatta tek parti ve çok partili düzene geçişimiz bile. “Bir başkadır benim memleketim”(!?), lay lay lay lom!

Neyse o “üretilen din” de çöküyor, “üretilen tarih” de. O “sentetik din” ile birlikte malum “ideoloji”ler de çöküyor. Kapitalizm, Komünizm, Sosyalizm, Faşizm, Laisizm, Sekülerizm, Liberalizm, Barış Hareketi, Çevrecilik, İnsan Hakları, Demokrasi, Hukuk Devleti bunların hepsi birer “maske” idi, ucuz bir makyaj malzemesi idi. Helvadan puttu. Yaşadıklarımız büyülü, artırılmış gerçeklikle süslenmiş bir illüzyon gösterisi idi, ya da maskeli bir balo idi.

Aldatıldık ey halkım, ey insanlık. Artık bu yalan rüzgârı bitsin, gerçeklerle yüzleşme zamanıdır. 

Bize anlatılan, din de, tarih, ideolojiler de büyük ölçüde, artırılmış sanal gerçeklerin eğitim, kültür-sanat, edebiyat, film ve tiyatro üzerinden konvansiyonel yöntemlerle topluma dayatılan yalanlardı.

Bayram öncesi Emrah İriç, 6 Temmuz’da yayınladığı YouTube söyleşisinde ilginç bir durumdan söz ediyordu. O gün Sirus/Marduk, Kur’an-ı Kerim’de sözü edilen Şira yıldızı ile kavuşma günü idi. Onlarca kişi aramış kendini, “dilek tuttun mu, meditasyon yaptın mı” diye. Kimse bana “ay tutulması, güneş tutulması sırasında Husuf / Kusuf namazı kıldın mı diye, bu gece namaz kıldın mı, dua ettin mi, tesbih çektin mi, tevbe ettin mi diye sormadı” diyordu. Soranlar da aslında dini hassasiyeti olan kişilerdi diyor. Hatta “Yoga yaptın mı, yapacak mısın” diye soruyorlarmış. Yani tek sorun Deist olmak değil.

Allah ki, o “bir”dir. Ölmez, öldürülemez. O doğmamış, doğurulmamıştır. Eşi ve benzeri, ortağı da yoktur. O ezeli ve ebedi olandır. O zahiri-batını bilen ve hüküm sahibi olandır. O “ol” der ve olur! Dolayısı ile Tanrıların tedavülden kaldırılacak olması esasen bizi rahatsız etmez. Ama öte yandan bunlar Allah’ı da “Tanrı” kabul ettiklerinden, aynı zamanda Allah’a da savaş açma iddiasındalar. 

Ahlak’a ve Fıtrat’a savaş açma iddiasındadırlar. Bu da bu cür’etkârlıkları sebebi ile helaklarının yakın olduğunu göstermektedir. 

Ve sadece bunlar değil, bunlara yardım eden, bunlar karşısında sessiz kalanlar da helakı hakedenlerden olacaktır. İçimizden birçok “Dilsiz Şeytan” da bu şekilde bu süreçten zarar görecek. 

Bakın önce Din’i “Religio”ya, Allah’ı zihinlerde “Tanrı”ya dönüştürdüler. “Religio” da, “tanrı” da, (onların deyimi ile) insanlar tarafından yaratıldı! Onu yaratan (haşa) insan da, o zaman insan kendini “Tanrı” da ilan edebilir. Ya da başka “Tanrılar”ı da tedavülden kaldırabilir. 

Turgay Adlım’ın sosyal medyada bir paylaşımını not etmişim: “Tanrı-insan modeli modernite sonrası ortaya çıkmış gibi görünüyor fakat bu, onların Greko-Roman Pagan geleneğinden getirdikleri Teomorfizm(!) Hıristiyanî yaşama geçerken Jesus’u (İsa) Logos tanrılaştırılması sonucu ortaya çıktı. 18 YY. modernite sonrası Tanrı’nın tahtına oturan insan icraatlarına ilişkin herhangi bir dışsal, üstün varlığın veya ilkenin hiçbir kural, ölçüt ya da kısıtlama koyamayacağını iddia ediyor. “Duygusal ve kaprisli Tanrı”nın yarattığı evren kaotik, düzensiz, öngörülemez, emniyetsiz hale geleceğinden “akıl”, Tanrı olmalıydı. Ne var ki insanoğlu “varoluşu gereği” salt bir akıl varlığı değildir. Nefsanî arzular, iştah, şehvet, öfke gibi irrasyonel duygular sahibidir. Saf insan, anlamsızlığın, belirsizliğin, güvensizliğin, keşmekeşin yarattığı şaşkınlık, dehşet, emniyetsizliğin birleşimidir. Maneviyatla kontrol edilmediği takdirde çürüten, bozan, dünyayı cehenneme çeviren “Belhüm Adal”a (hayvanlardan da aşağıda bir varlığa) dönüşebilir. Bu onlar için bir çıkmaz sokak, bir taş duvar! Geçmişte bu çıkmaza çare Marksizm, Romantizm, Hümanizm vesairede arandı ve belli ki bulunamadı. Şimdilerde çare Transhümanizm’de aranıyor ve bizi götürecekleri yer belli cehennemin dibi.” Biz; “ekmeli mahlûkat”, “eşref-i mahlûkat” olma yönünde gerçekliğin basamaklarından yükselerek hakikatin rehberliğinde “Rıza”ya ulaşmanın yollarını aramamız gerek.

İşte tam bu noktada insanlık eğer uyanmayacaksa, başlarına gelecek felaket o denli büyük, şiddetli ve kapsayıcı olabilir. Ya da bu şok onlar için bir uyanışa vesile olabilir. 

O zaman da bu düzene “Hayır” derken, yerine neyi koyacağını da düşünmesi gerekecektir. 

İşte burada asıl büyük sorumluluk bize düşüyor. “Hakk’ın haykıran sesi” olmamız gerek. Ona zannımızı eklemeden, saf bir şekilde, kula kulluğu reddeden, tevhid temelli iman ve ahlak temelli vahyi sunmamız ve yaşadığımız asrın dertlerine derman olacak bizi ebedi hayata hazırlayacak bir anlayışı, güzel ve hikmetle, güzel bir rehberlik, örneklik, önderlikle, onların anlayacakları şekilde sunmamız gerekiyor. 

Dar’ul İslam” derken, herkesin insanca yaşayacağı bir “barış yurdu” sunmamız gerekiyor insanlığa. Yani “Darusselam”ı sunmamız gerekiyor, “Hılful Fudul” toplumuna ki, “Müellefetül Gulub” gerçek olsun. 

İnsan insanın kurdu değil, koruyucusu, kardeşi olsun, herkes ortak bir kelimede birleşsin ve İttihad, İttifak ve İtilaf çerçevesinde Ah-i Evran, yani “Evrensel kardeşlik” gerçekleşsin, adalet temelinde. Selam ve dua ile.

"Abdurrahman Dilipak: Harika bir haber: Tanrı öldü" haberi, 12 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Abdurrahman Dilipak: Harika bir haber: Tanrı öldü haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Abdurrahman Dilipak: Harika bir haber: Tanrı öldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  2. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  3. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  4. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  5. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  6. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  7. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  8. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  9. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  10. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  11. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  12. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  13. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  14. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  15. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  16. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  17. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  18. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  19. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  20. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
Gündem Haberleri