Adalet Bakanı Gül, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda konuştu: 19 yıldır sorunları çözen AK Parti'dir, Cumhurbaş

Adalet Bakanı Gül, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda konuştu: 19 yıldır sorunları çözen AK Parti'dir, Cumhurbaş

Adalet Bakanı Gül, AK Parti Bursa İl Başkanl... Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "2023'e yürürken şu aday mı olacak bu aday mı olacak diye diğerleri çarpsın, bölsün çıkarsın, kara kara düşünsün, işini içinden çıkamasın ama Cumhur İttifakı'nın kararı nettir." dedi.

Gül, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Bursa'da esnaf ziyareti gerçekleştirdikten sonra AK Parti Bursa İl Başkanlığına geçti.

Bakan Gül, buradaki konuşmasında, AK Parti'nin 84 milyonun partisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin tabelasını millet asmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde daha büyük, daha güçlü bir Türkiye başarısına emin adımlarla yürümektedir. Özellikle 2023 Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da 'Yeniden Büyük Türkiye' idealimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. AK Parti milletle beraber bu tabelayı kurdu, milletle beraber yol yürümekte. Milletimizin hangi derdi varsa bunu yine çözecek olan tek siyasi hareket AK Parti'dir, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."

Teşkilat olarak bir an bile millete sırt dönmeden yola devam edeceklerini vurgulayan Gül, "Çünkü biz milletle beraber yola çıkmış, milletle beraber yol yürüyen bir siyasi hareketiz. Bunu da inşallah daha iyi noktaya taşıyacağız." diye konuştu.

"19 yıldır sorunları çözen AK Parti'dir, Cumhurbaşkanımızdır"

Gül, AK Parti öncesi Türkiye'nin ekonomik anlamda ve hizmet alanlarında çok geride olduğunu anlatarak, "Türkiye 2002 ile yeni bir sayfaya dahil oldu. Burada da ekmeği büyüten, özgürlükleri artıran reformlar dönemine girilmiş oldu. 19 yılda yaptıklarımız, bundan sonra da yapacaklarımız yine milletimizin bilgisindedir, gündemindedir. Türkiye AK Parti ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile geleceğe güvenle bakmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bursa'ya adalet hizmetlerinde yapılan katkılara da değinen Bakan Gül, "Bölge Adliye binamızı, Karacabey, İznik, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Gemlik, Orhangazi adliyelerini milletimizin hizmetine sunduk. Bursa Adli Tıp Grup Başkanlığının inşaatı devam ediyor. 2 yıl önce Bursa'da Bölge Adliye Mahkemesini kurduk ve Bursa'yı bir merkez haline getirdik. Bu ay da Bölge İdare Mahkemesini Bursa'da kurduk, faaliyete başladı. Üretim ve ticaretin merkezi olan Bursa yargısal alanda da bölgesel merkez oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Gül, muhalefetin ülkenin sorunlarını çözecek bir projesi ve vizyonunun bulunmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"19 yıldır sorunları çözen AK Parti'dir, Cumhurbaşkanımızdır. Milletimiz de bu teveccühü her zaman göstermiştir. Bundan sonra milletimiz bu ülke için projesi olan, katkısı olan AK Parti ile yol yürüyecektir. Projesi olmayan, milletin dertleriyle dertlenmeyen bir muhalefet var. Milletimizin onlarla yol yürüyecek, vakit ayıracak zamanı yoktur. 2023'e yürürken şu aday mı olacak bu aday mı olacak diye diğerleri çarpsın, bölsün çıkarsın, kara kara düşünsün, işini içinden çıkamasın ama Cumhur İttifakı'nın kararı nettir. Bu konuda hiçbir şüphe yoktur. Onlar tekli aday, çoklu aday, şu aday, bu adayla uğraşadursun. Milletimizin adayı bellidir. Milletimizin adayı 19 yıldır milletimizle yol yürümüş, milletimizin ülkemizin sorunlarını çözmüş milletin adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnşallah 2023'te de milletimizle beraber yeni 100 yıla kalan sorunları da çözmek üzere, Türkiye'yi, ülkemizi daha da büyütmek üzere birlikte yol yürüyeceğiz."

"Biz bir kamu görevlisiyiz, onlar bağımsız tarafsız yargı"

Adalet Bakanı Gül, bir gazetecinin adalet çalışanlarının özlük haklarına yönelik sorusunu şöyle yanıtladı:

"Özlük haklarıyla ilgili toplu sözleşmede adalet çalışanlarımıza çok önemli destek verildi. Yakından takip ettik. Meclis açıldığında sözleşmelerin kadroya geçmesi, diğer hususlarla ilgili yine yakından takip edeceğiz. Bunlar haklı talepler. Aynı işi yaparken personelimizin bir kısmının sözleşmeli olması bir kısmının kadrolu olması, bu ayrım doğru değil. Sözleşmeli personelimizin de kadroya geçmesi bizim haklı bir talebimiz. Toplu sözleşmeye de biz koyduk bunu. İnşallah bu anlamda da önemli gelişmeler olur. Personelimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Bir gazetecinin "FETÖ'cü hakim ve savcılar tarafından atılan ve dosyaları halen Danıştay'da olan personeller var." sözleri üzerine Bakan Gül, şunları kaydetti:

"Danıştay'da olan konuda Adalet Bakanı hakim, savcı değil. Yargı ayrıdır, yürütme ayrıdır. Biz hükümet tarafındayız. Dolayısıyla yargı kararları, mahkeme kararları, bu konuda Anayasa tarafından yetkilendirilmiş kişiler tarafından verilir. Adalet Bakanının ne Danıştay yetkisi var, ne Yargıtay yetkisi var. Ne Bursa İdare Mahkemesi hakimidir, ne Bursa Adliye Sarayı'ndaki bir hakimdir. Biz bir kamu görevlisiyiz, onlar bağımsız tarafsız yargı. Dolayısıyla bir Adalet Bakanı olarak prensibim odur. Yargı önündeki konu üzerinde konuşmam ve kararı bağımsız olarak onlar verirler."

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi.

Daha sonra basına kapalı devam eden ziyarette Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, bazı AK Parti milletvekilleri ve partililer yer aldı.

 

"Adalet Bakanı Gül, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda konuştu: 19 yıldır sorunları çözen AK Parti'di." haberi, 18 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Adalet Bakanı Gül, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda konuştu: 19 yıldır sorunları çözen AK Parti'di.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adalet Bakanı Gül, AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda konuştu: 19 yıldır sorunları çözen AK Parti'di.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
Politika Haberleri