Adalet Bakanı Gül'den Enis Berberoğlu açıklaması: ''AYM kararı bağlayıcıdır, gerekçeli kararı beklemek lazım"

Adalet Bakanı Gül'den Enis Berberoğlu açıklaması: ''AYM kararı bağlayıcıdır, gerekçeli kararı beklemek lazım

Adalet Bakanı Gül'den Enis Berberoğlu açıkla... Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesince kişilik hakları ihlal edildi kararı verilen Enis Berberoğlu'nun vekilliğe geri dönüp dönmeyeceği tartışmalarına, "AYM kararı bağlayıcıdır, gerekçeli kararı beklemek lazım" şeklinde cevap verdi.

Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine AYM tarafından verilen hak ihlali kararına değinen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Bir gerekçeli kararı henüz yayınlanmadı. Bu gerekçeli karar yayınlandıktan sonra ancak bir değerlendirme yapmak mümkün olur. AYM kararı bağlayıcıdır. Ama önce bir gerekçenin ortaya çıkması lazım" ifadelerini kullandı   Adalet Bakan Abdulhamit Gül, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. Bakanın açıklamalarından satır başları şöyle: 

ALEYNA ÇAKIR'IN ÖLÜMÜ

Müge Anlı'nın programına ilişkin isim vermeden göndermede buluna bakan, "Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin" dedi. 

SÜRESİZ NAFAKA TARTIŞMASI

1 yıl 2 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka verme zorunluğunda olunması ayrı bir mağduriyet oluşturmakta. Bunların hepsinin dikkate alınarak ama bir süreye tabi tutulmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Nafakanın da belli bir süreye bağlanması gerektiği kanaatindeyiz.

İDAM CEZASI

Caniliklere vahşilikleri yapanlar en ağır cezayı hak ediyorlar. Anayasa ile olması gerekiyor. Meclisin sayısal olarak bir konsensüsün konusu olur ancak. Dolaysı ile meclisin takdirinde. Hepimiz bakacağız göreceğiz bir konsensüs var mı?

‘HALİL SEZAİ’ YORUMU

Asla kabul edilemez. Ben de şiddetle kınıyorum. Nitekim yargı da gereğini yapmıştır. Soruşturma devam etmektedir. Böyle meslekleri icra edenlerin daha kuşatıcı birleştirici rolü olması gerekirken bu asla tasvip edilemez. Bu bir vandallıktır. Ertesi gün bu görüntüler çıkıyor. Savcılık dosya girince ek ifade alıyor. Ama bu görüntüler sosyal medyaya düşmese de dosyaya girdiğinde ifadesini alacak. Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır.

CEZAEVLERİNDE SON DURUM

Vatandaşlarımız müsterih olsun. Tutuklu ya da hükümlü de olsa Türkiye Cumhuriyetine emanettirler. Her türlü tedbirlerimizi aldık. Tüm hükümlü ve tutuklulara dezenfektan malzemeler ücretsiz verildi. Pandemi güvenliği ile ilgili çok önemli adımlar atıldı. Adliye ve cezaevlerinde tedbirler kesintisiz ve büyük bir titizlikle sürdürülmeye devam ediliyor.  

CEZAEVLERİNDE GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME

Cezaevlerinde görüntülü görüşmeyi de pilot olarak başlatıyoruz Ankara ve İstanbul’da. Bu da çok önemli bir hayalimizdi.  

HUKUK FAKÜLTELERİNİN SAYISI FAZLA MI?

Türkiye’de hukuk sorununun ortadan kalkması nitelikli hukukçular meselesi ile doğrudan ilgili. Geçtiğimiz yıl YÖK’e yazı yazdık başarı puanı 190 bin olanlar hukuk fakültesine giriyordu bu çok fazla. Ve bunun 100 bine indirilmesini talep ettik. Ve bu sene 1600 civarında kontenjan boş kaldı. YÖK’e yeni bir yazı yazdım bu yazıda da 125 binden 100 bine indirilmesi hususunda talebimiz var. İlk 100 bine giren arkadaşlarımızın hukuk fakültesine girmesi hukuk fakültesi mezunu olduktan sonra kaliteyi getirecek. Hukuk fakültesinde nitelikli eğitim verilmek zorunda. YÖK’ün de ben teşekkür ediyorum duyarlılığı var. Önümüzdeki dönemde kalitenin artacağına inanıyorum.  

"Adalet Bakanı Gül'den Enis Berberoğlu açıklaması: ''AYM kararı bağlayıcıdır, gerekçeli kararı bekl." haberi, 19 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Adalet Bakanı Gül'den Enis Berberoğlu açıklaması: ''AYM kararı bağlayıcıdır, gerekçeli kararı bekl.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adalet Bakanı Gül'den Enis Berberoğlu açıklaması: ''AYM kararı bağlayıcıdır, gerekçeli kararı bekl.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri