Adalet Bakanı Tunç, hakkında FETÖ soruşturması sürerken atanan özel kalemiyle ilgili soruya yanıt vermedi

Adalet Bakanı Tunç, hakkında FETÖ soruşturması sürerken atanan özel kalemiyle ilgili soruya yanıt vermedi

Adalet Bakanı Tunç, hakkında FETÖ soruşturma... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Başsavcı Seçkin Yılmaz'ın hakkında FETÖ incelemesi sürerken özel kalemi olarak göreve getirilmesinin etik olarak doğru olup olmadığı” yönündeki soruyu yanıtsız bıraktı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafınca hakkında FETÖ incelemesi yürütülen başsavcı Seçkin Yılmaz’ın, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un özel kalem müdürü olarak atanması gündem olmuştu.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre, TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yılı sebebiyle TBMM’de düzenlenen resepsiyona katılan Tunç, atamaya ilişkin soruları yanıtsız bıraktı. Yılmaz’ın, 2009, 2011 ve 2013’te mülakata girdiğini ve elendiğini söyleyen Tunç, Yılmaz’ın da adının yer aldığı dosyada çok sayıda ismin olduğunu belirterek “Hepsi suçlu mu?” dedi. Ancak Tunç, “Yılmaz’ın, hakkında inceleme sürerken göreve getirilmesinin etik olarak doğru olup olmadığı” yönündeki ısrarlı sorulara yanıt vermedi. Tunç’un, dosyanın akıbeti mevzusunda bilgi paylaşmaması da dikkat çekti.

ENİŞTESİNİN DİYANET'E GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ZİYARET

Öte yandan Tunç, Diyanet’te çalışanı olan eniştesi Fatih Kurt hakkındaki AKP’li Metin Külünk’ün iddialarının peşinden Diyanet’e gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin ise “İadei ziyaretti. O konu gündeme bile gelmedi” dedi.

GEZİ DAVASI: "HEPİMİZ SAYGI DUYACAĞIZ"

Tunç, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın da arasında olduğu isimlere yönelik Gezi davası kararının anımsatılması üzerine de “Bütün Türkiye’yi bu ateşle yakmaya ve hükümeti ortadan kaldırmaya yönelik bir ayaklanma, kalkışma ortaya çıktı. Bu kalkışmayla ilgili hukuk devletinde, özellikle yargı konuya el attığında ‘Gezi yargılanamaz, Gezi onurumuzdur’ derseniz, hukuk devletinde bu olmaz. Burada şehitler var, ölen vatandaşlar var, terör örgütünün paçavraları asılmış, siz burada nasıl ‘suç yok’ dersiniz? Soruşturuldu, bağımsız, tarafsız yargı bir karar verdi. Bu karara hepimiz saygı duyacağız. Karar elbet ki eleştirilebilir. Ama ‘Kararı kabul etmiyoruz. Gezi direniştir, yargılanamaz, onurumuzdur’ şeklindeki ifadeler, demokratik hukuk devletinde olmaz” diye ifade etti.

"Adalet Bakanı Tunç, hakkında FETÖ soruşturması sürerken atanan özel kalemiyle ilgili soruya yanıt ." haberi, 03 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Adalet Bakanı Tunç, hakkında FETÖ soruşturması sürerken atanan özel kalemiyle ilgili soruya yanıt .. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adalet Bakanı Tunç, hakkında FETÖ soruşturması sürerken atanan özel kalemiyle ilgili soruya yanıt .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 04:07 Çiftçilik hayranları için heyecan verici haber! Epic Games'in yeni ücretsiz oyunu sızdırıldı!
  2. 04:02 Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
  3. 03:59 Ekonomist açıkladı: TCMB faiz artırırsa dolar 25 TL’ye gerileyebilir!
  4. 03:57 Türk İHA'sı, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmiş olabilir
  5. 03:57 B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi
  6. 03:56 ABD işsizlik maaşı verilerini açıkladı
  7. 03:52 İşte ikinci elde kapış kapış giden markalar!
  8. 03:45 Duygusal açlık obeziteye yol açıyor!
  9. 03:43 Uzmanlardan uyarı: "Aşı karşıtlığı bebekleri ve çocukları tehlikeye atıyor"
  10. 03:41 Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Her yıl 11 milyon kişi bu yüzden ölüyormuş!
  11. 03:39 Bu rejimde istediğiniz her şeyi yiyebilirsiniz!
  12. 03:38 Göbek yağlarınız varsa iki haftada bu yöntemle kurtulabilirsiniz
  13. 03:36 Kolajeni 10 tabak kelle paçaya bedel o çorba!
  14. 03:33 Dolandırıcıların son yöntemi: Kız çocuklarının fotoğraflarını kullandılar
  15. 03:31 Bu yöntem kararan perdeleri ilk günkü haline getiriyor!
  16. 02:15 ATM'den para çekerken dikkat! Yargıtay'dan önemli bir karar geldi
  17. 02:08 Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
  18. 02:00 Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
  19. 01:59 Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı
  20. 01:56 Amerikalılar neden evinde çamaşır makinesi kullanmıyor hiç düşündünüz mü?
Politika Haberleri