Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan iyi hal indirimi açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan iyi hal indirimi açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan iyi hal indiri... Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı" gerçekleşti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya dair açıklamalarda bulundu.

Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı" gerçekleşti.  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya dair açıklamalarda bulundu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
Cumhurbaşkanlığının himayesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda düzenlenen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı', Ankara'da gerçekleşti. Toplantıda konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadına yönelik şiddetle mücadelede iş birliğinin önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen çeşitli düzenlemelerle kadın hakları ve şiddetle mücadele konularında önemli adımlar attıklarını belirtti.

BAKAN TUNÇ: "AİLE MAHKEMELERİNİ KURARAK EKSİKLİĞİ GİDERDİK"
Adalet Bakanı Tunç, 2003 yılına kadar aile hukukundan doğan dava ve işleri görmek üzere ihtisaslaşmış bir mahkemenin olmadığını hatırlatarak, bu çerçevede aile mahkemelerinin kurulmasını sağladıklarını ve aile hukuku alanındaki eksikliği giderdiklerini ifade etti. 2011 yılında Aile Bakanlığını kurarak Türkiye için önemli bir eksikliği giderdiklerini ve kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını belirten Bakan Tunç, kadın haklarını korumak için gerçekleştirilen düzenlemelerin önemine değindi. Tunç "Kadına yönelik şiddetle ilgili soruşturmaların daha etkin yapılabilmesi için 2020 yılında HSK'nın aldığı kararla bu konuda sadece belirli cumhuriyet savcılarının görev aldığı özel soruşturma büroları ile tedbir mahkemelerinin kurulmasını sağladık. Artık bir ilde, ilçede kadına yönelik şiddet vakalarında tedbir kararları, bu konuda uzmanlık kazanmış tedbir mahkemeleri tarafından veriliyor. Halihazırda 81 ilde ve 144 ilçe adliyesinde olmak üzere toplam 225 adliyede bu soruşturma büroları faaliyet göstermektedir. Bu düzenlemelerin olumlu sonuçlarını da almaya başladık. Bu kapsamda özel bürolar kurulmadan önce kadına karşı işlenen suç soruşturmalarının ortalama tamamlanma süresini hızlandırdık. Bu süre 2019 yılında 186 gün iken, bu sayı 2023 yılında ortalama 51 güne inmiştir." dedi. 

ADALET BAKANI TUNÇ, KADINA YÖNELİK KORUMA TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI
Adalet Bakanı Tunç, kadına yönelik koruma tedbirlerini güçlendirdiklerini belirtti. İyi hal indirimi düzenlemesini gözden geçirerek indirim nedenlerini sınırladıklarını açıklayan Tunç, suç mağduru kadınlara ücretsiz avukat görevlendireceklerini duyurdu. Tunç, "Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve kravat indirimi olarak anılan iyi hal indirimi düzenlemesini de tekrar gözden geçirdik. Böylece failin yargılama safhasında salt indirim almaya yönelik kılık kıyafetine özen gösterme, takım elbise giyme veya kravat takma gibi davranışların indirim nedeni olarak kabul edilemeyeceğini hükme bağladık" dedi.

ADLİ GÖRÜŞME ODALARI VE MAĞDUR HİZMETLERİ MÜDÜRLÜKLERİ
Tunç, suç mağduru kadın ve çocukların faillerle bir araya gelmeden ifadelerini verebilmelerine imkan sağlayan adli görüşme odalarının sayısının 170'e ulaştığını, 81 ilde bulunan 167 Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'nün tüm mağdurlara destek olduğunu belirtti. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalığın artırılması için Adalet Akademisi'nin hakim, savcı ve adaylara eğitimler verdiğini vurgulayan Tunç, 2023 yılında 6284 sayılı Kanun uygulamaları konusunda bin 469 hakim ve savcı ile 836 hâkim ve cumhuriyet savcısı adayına eğitim verdiklerini söyledi. Ayrıca, 2002'de bin 847 olan kadın hakim ve savcı sayısını yüzde 380 artırarak 8 bin 854'e çıkardıklarını ifade etti.

KADINLARIN İŞ HAYATINA KATILIM ORANI
Bakan Tunç, kadınlara verilen değeri iş hayatına katılım oranındaki büyük artışla gösterdi. 2002'de bin 847 olan kadın hakim ve savcı sayısını 8 bin 854'e çıkardıklarını belirten Tunç, halihazırda toplam 3 bin 647 hakim ve savcı adayından bin 690'unun kadın adaylar olduğunu paylaştı. Bakan Tunç, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda paylaştığı rakamların istatistik meselesi olmadığını, asıl meseleyin insan hak ve onuru olduğunu belirterek, "Amacımız bir kadının dahi ayrımcılığa, şiddete, haksızlığa maruz bırakılmamasıdır" dedi.

 

"Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan iyi hal indirimi açıklaması" haberi, 11 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan iyi hal indirimi açıklaması haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan iyi hal indirimi açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  2. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  3. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  4. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  5. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  6. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  7. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  8. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  9. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  10. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  11. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  12. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
  13. 02:48 Ekmekler asla küf tutmayacak: Ekmek küflenmeden nasıl saklanır?
  14. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  15. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  16. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  17. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  18. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  19. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  20. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
Politika Haberleri