Adana Büyükşehir'den İnce Memed Halk Kütüphanesi için kitap bağışı kampanyası

Adana Büyükşehir'den İnce Memed Halk Kütüphanesi için kitap bağışı kampanyası

Adana Büyükşehir'den İnce Memed Halk Kütüpha... Adana Büyükşehir Belediyesi, İnce Memed Halk Kütüphanesi’ni açmak için hazırlıklarını hızlandırdı.

Eğitim yılının açılmasının ardından faaliyete geçecek olan İnce Memed Halk Kütüphanesi, Adana’daki kurumlar tarafından hizmete sunulan ilk halk kütüphanesi olacak.

Açılacak halk kütüphanesi tam donanımlı olacak ve özellikle gençler hem ders çalışma olanağına sahip olacak hem de kütüphaneden yararlanacak. İnce Memed Halk Kütüphanesi mesai saatleri dışında da hizmet verecek.

KİTAPLAR OKURLARLA BULUŞSUN

Adana Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda faaliyete girecek İnce Memed Halk Kütüphanesi için kitap kampanyası başlattı. Büyükşehir Belediyesi, “Fazla kitaplarınızı bağışlayın, yeni kütüphanemizde okurlar ve gençlerle buluşturalım.Oku, okut, kendine ışık tut” çağrısında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Fazla kitaplarınızı bağışlayın, yeni kütüphanemizde okurlar ve gençlerle buluşturalım” mesajını sosyal medya hesaplarından paylaşarak, kampanyayı duyurdu ve kitap bağışı çağrısı yaptı.

Toplu kitap bağışları için, 153 Derman Hattı’nın aranması durumunda kitaplar ekipler tarafından adreslerden teslim alınıyor. Yazı işleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Adana Büyükşehir Belediyesi, Reşatbey Mahallesi Atatürk Caddesi Seyhan/ Adana, adresine kitaplar kargo ile de ulaştırılabiliyor.Kuşadası Belediyesi Minik Aras’ın ismini parkta yaşatıyor
Kuşadası Belediyesi, 3 yıl önce 4 yaşındayken NCL (beyincik erimesi) hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren Aras Büyüktanır’ın ismini taşıyan parkın açılışını yaptı. Ünlü müzisyen ve AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleşen açılış vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Küçük yaşta yaşamını yitiren Aras’ın babası Özgür Büyüktanır “Dokunduğumuz her çocukta Aras’ı görüyoruz. Bu da bize ayrı bir mutluluk veriyor” dedi.

Kuşadası Belediyesi, henüz 4 yaşındayken NCL hastalığı nedeniyle yaşama gözlerini yuman Aras Büyüktanır’ın ismini Ege Mahallesi 425’nci sokakta yapımını tamamladığı parka verdi. Parkın açılışı Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Suvari, Oğuzhan Turan, Yusuf Atak, Remzi Çengel, belediye meclis üyeleri ile ünlü müzisyen ve AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleşti. Törenin ardından çocuklara pamuk şeker, mesir macunu, mısır ve balon dağıtıldı. Maskotlar, palyaçolar, masal kahramanları, yüz boyama ve tiyatro gösterilerinin yer aldığı açılışa katılan minikler keyifli vakit geçirdi.

“BİNLERCE ARAS BİZE GELDİ”

Minik Aras’ın babası Özgür Büyüktanır’ın açılış töreninde yaptığı konuşma duygu dolu anlar yaşattı. Büyüktanır, “Aras’ın hastalık süreci ve sonrası bizleri çok yıprattı. Biz bir Aras kaybettik fakat, AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent sayesinde binlerce Aras bize geldi. Dokunduğumuz her çocukta Aras’ı görüyoruz. Bu da bize ayrı bir mutluluk veriyor. Kuşadası Belediyesi’ne, değerli Başkanı Ömer Günel’e ve AHBAP Derneği yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“YEŞİLLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari ise “3 yıl önce kaybettiğimiz Aras’ın adını taşıyan bir park yaptık. Çok güzel bir park oldu. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Kuşadası Belediyesi olarak kentimizi yeşillendirmeye devam edeceğiz. Sevgili Haluk Levent’i bugün aramızda görmek bizleri çok mutlu etti. Yaptığı güzel işlerden dolayı kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

“O BİZİ BİR MELEK OLARAK İZLİYOR”

Ünlü müzisyen ve AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent ise “Yıllar önce AHBAP Derneği olarak Aras isimli bir çocuğumuzla ilgilenmeye çalıştık. Özgür ve Ayşe Büyüktanır çiftinin biricik oğlu Aras. Ne yazık ki Aras’ı amansız bir hastalık nedeniyle kaybettik. Babası Özgür, bizim dostumuz oldu. AHBAP’larla çalışmaya başladı. Birkaç yıldır da Aydın AHBAP başkanlığını yapıyor. Büyüktanır ailesi hem oğulları hem de yardıma ihtiyacı olan onlarca insan için çok mücadele etti. Aras’ın adını bir parkta yaşatmak istiyorduk. Bugün Aras’ın adını yaşatmak için burada toplandık. O bizi gökyüzünden bir melek olarak izliyor. Parkın yapımına emek veren Kuşadası Belediyesi ve değerli Başkanı Ömer Günel’e teşekkür ederim” diye konuştu.

"Adana Büyükşehir'den İnce Memed Halk Kütüphanesi için kitap bağışı kampanyası" haberi, 17 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Adana Büyükşehir'den İnce Memed Halk Kütüphanesi için kitap bağışı kampanyası haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adana Büyükşehir'den İnce Memed Halk Kütüphanesi için kitap bağışı kampanyası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  2. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  3. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  4. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  5. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  6. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  7. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  8. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  9. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  10. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  11. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  12. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  13. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  14. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  15. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  16. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  17. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  18. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  19. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  20. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
Yerel Gündem Haberleri