Adana'da belediye vurgunu: Açılmayan kuyulara, alınmayan kağıtlara milyonlarca liralık fatura!

Adana'da belediye vurgunu: Açılmayan kuyulara, alınmayan kağıtlara milyonlarca liralık fatura!

Adana'da belediye vurgunu: Açılmayan kuyular... CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, göreve gelmesinin ardından yaptığı tasarruf faaliyetlerine ilişkin açıklamada bulundu.

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, göreve başlamadan önce her ay milyonlarca TL açık veren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (ASKİ) ihale ve hizmet alımlarında kamu zararına neden olan 60 milyon 225 bin 792 TL tutarında usulsüzlüğü önlediklerini belirterek, 4 ayda 160 milyon TL de para kazandırdıklarını bildirdi.

CHP’li Başkan Zeydan Karalar, belediyenin kiraladığı araçlara dikkat çekerek “Her ay 2 milyon tasarruf ettik, yılda 24 milyon tasarruf yapıyor” dedi. Kiralanan araçlarda kullanılmayan kiralık araçların bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Karalar, “Bu araçları iptal ettik” dedi.

Aynı zamanda kiralık araçlara ilişkin zorunlu hizmetlerin verilmediğini de tespit ettiklerini ifade eden Karalar, araçları veren firmanın vermesi gerektiği ancak vermediği yan hizmetleri düzelterek 4 milyon 145 bin lira kar ettiklerini ekledi.

MİLYONLARCA LİRALIK FATURALAR

Karalar, 2 milyon 274 bin lira tutarında 5524 adet toner alınmış gösterildiğini, ancak yapılan hesaplamalarda, 2 milyon 124 bin lira fazla ödeme yapıldığının tespit edildiğini söyledi.

İçme suyu ihtiyacı temini için açıldığı söylenen sondaj kuyularını incelediklerini belirten Karalar, "35 adet kuyu hiç açılmamış. Kuyu açılmış gibi üzerine sadece beton dökmüşler" dedi. Karalar, açılmamış kuyulara 5 milyon 267 bin lira harcandığını kaydetti.

Belediyenin, "Uzaktan Okumalı Sayaç" ihalesindeki sözleşmesi gereği teslim edilmesi gereken sayaçların teslim edilmediğini söyleyen Karalar, bu nedenle firmaya 8 milyon 382 bin lira ceza kesildiğini söyledi.  Karalar, binalardaki su depolarının durum tespiti çalışması için 4 milyon 602 bin liralık ödeme gösterilmiş, fakat hiçbir durum tespiti yapılmadığı kaydetti.

'1.8 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAKTI'

Başkan Zeydan Karalar, “Kuzey Adana Projesi kapsamında 64 köye Çatalan’dan su götürüyoruz. Bir de aynı bölgeyi kapsayan ve ihalesi çıkan, bizim durdurduğumuz, Yedigöze Barajı’ndan su getirme işi var. ASKİ kendi imkanlarıyla ihaleye çıkmış, 320 milyona. Daha işin yüzde yirmisi bitmeden, bütçe bitmiş. İşi bu haliyle devam ettirseydik 1.7, 1.8 milyar liraya mal olacaktı ki, bu maliyetle projeyi tamamlamak imkansızdı. Parayı bulmak da imkansızdı. Proje yapmak aceleye getirilmez. Biz millete hizmet için, sonuca götürmek için çalışırız. Arkadaşımız İller Bankası ile çalıştılar. Şu anda Yedigöze Barajı’ndan su getirme işini en fazla 250 milyon liraya bitirecekler” dedi.

'BEN MAAŞ ÖDEYEMEYEN BAŞKAN OLMAK İSTEMEM'

Daha sonra soru cevap bölümüne geçildi.

“Belediyeyi zarar ettirenler hakkında soruşturma olacak mı?” sorusuna Başkan Karalar, “Zarar ettiren kim varsa, belgelere dayanarak biizm görevimiz bunları savcılığa intikal ettirmek, gerisi artık hukukun işidir. Sonucu ne olur bilemem” yanıtını verdi.

Başkan Karalar, “Belediye meclisinde CHP çoğunluk değil daha önce borçlanma yetkisi verilmedi bunu nasıl çözeceksiniz?” sorusuna ise “Adana’yı büyütecek kararlarda bize destek vereceklerine inanıyorum. Adana lehine bu işlerin çözüleceğine dair inancım vardır” diye yanıt verdi.

“Bankamatik çalışanları” sorusuna Karalar şöyle yanıt verdi: “Ereğli’den gelip burada çalışan kardeşlerimiz var, maaşını alıp çalışmayan kardeşlerimiz var. Bunlarla yollarımızı ayırdık.”

Başkan Karalar “Kaç kişi işten çıkarıldı?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“15 bin çalışan var, bini müteahhitlerin iş alımı yaptığı, 14 bini bizim. 31 Mart’tan önce işe gelmeyenler var. 5 kişilik odada 30 kişi olmuş. Duyumlarımız var ona göre hareket ediyoruz. Çalışanın Zeydan’a oy vermesi ne kadar normalse Sözlü’ye oy vermesi normaldir. Ama çalışan bana PKK’lı diyorsa bunu yapamaz. Biz emekçiyi işten atmayız ama bunu yapan çalışanı da biz emekçi saymayız. Ayda 95 milyon gelirimiz var. İşçilik giderimiz 68 milyon. Zorunlu giderlerimiz var. Bu iş altından kalkılacak olmaktan çıktı. İşçinin iki buçuk ayı içerde! Ben maaş ödeyemeyen başkan olmak istemem, ben Adana’ya hizmet etmeyen başkan olmak istemem. Bu nedenle işe gelmeyen huzuru bozan arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorundayız. CHP’liler bana geldi ‘başkanım bizden başladınız işten atmaya’ dedi. İYİ Parti başkanı geldi ‘bizim adamlarımızı atıyorsunuz’ dedi. Biz burada siyasi parti ayırımı gözetmedik. Biz bir yönetim tarzı ortaya koyuyoruz.”

"Adana'da belediye vurgunu: Açılmayan kuyulara, alınmayan kağıtlara milyonlarca liralık fatura!" haberi, 28 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Adana'da belediye vurgunu: Açılmayan kuyulara, alınmayan kağıtlara milyonlarca liralık fatura! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adana'da belediye vurgunu: Açılmayan kuyulara, alınmayan kağıtlara milyonlarca liralık fatura! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  2. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  3. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  4. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  5. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  6. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  7. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  8. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  9. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  10. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  11. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  12. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  13. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  14. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  15. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  16. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  17. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  18. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  19. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  20. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
Politika Haberleri