Adana'da karnaval hazırlığı

Adana'da karnaval hazırlığı

Adana'da karnaval hazırlığı Karnavalda en coşkulu gün, Adanalılar ve kente gelen turistlerin rengârenk kostümleriyle sokak ve caddeleri dolduracağı 8 Nisan cumartesi olacak. Karnavalda çok sayıda sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik organize edilecek. Çok...

Karnavalda en coşkulu gün, Adanalılar ve kente gelen turistlerin rengârenk kostümleriyle sokak ve caddeleri dolduracağı 8 Nisan cumartesi olacak. Karnavalda çok sayıda sanatsal, kültürel ve sportif etkinlik organize edilecek. Çok sayıda sanatçı ve ünlü isimler de Adana'da olacak. Bunlar arasında Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Timur Savcı, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasarı, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Nur Veziroğlu, Levent Özdilek, Mehmet Turgut ve Galip Erdal bulunuyor. Ayrıca Gripin, Redd ve Kolpa grupları da konser verecek.

ATİLLA ÖZDEMİROĞLU ŞARKILARI

DHA’nın haberine göre, karnaval etkinlikleri arasında geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan müzik adamı Attila Özdemiroğlu da unutulmadı. Çukurova Devlet Senfoni Orkeskestrası'nın eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Gripin ve Güvenç Dağüstün, Attila Özdemiroğlu şarkılarını seslendirecek. Herkesin katılımına açık olacak konser 9 Nisan'da Mimar Sinan Amfi Tiyatro'da düzenlenecek.

BOZKURT: İLKEMİZ HOŞGÖRÜ

Karnavalın fikir önderi Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, beşinci kez düzenlenecek etkinliğin "Toplumun her renginden farklı kesimleri gerçek bir kardeşlik havasında, hoşgörüyle birlikte olmaya davet ettiğini" söyledi. Bozkurt "5 yıldır karnavalın en önemli ilkesi kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklaması olmuştur. Karnaval günlerinde asayiş olaylarının olmaması, herkesin dostça, sevgi içinde ortak bir değerde buluşması bizleri mutlu ediyor. Adanalıları ve dışarıdan gelecek tüm misafirlerimizi portakal çiçeği mucizesinin yarattığı sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dolu bir atmosferde güzel anlar geçireceğine yürekten inanıyorum" dedi.

YOĞUN ETKİNLİK PROGRAMI

7-8-9 Nisan 2017 tarihleri arasındaki karnavalda yarışmalar, konserler, sergiler, söyleşiler, belgesel gösterimleri, felsefe etkinlikleri yer alacak. Galleria Karnaval Yerleşkesi'nde gerçekleşecek konserlerde 7 Nisan saat 19.00'da Redd grubu ve Umut Kuzey, 8 Nisan'da aynı saatte Pandora ve Kolpa grupları katılımcılarla buluşacak.

KARNAVAL KOŞUSU

Etkinlikleri arasındaki 'Ödüllü Halk Koşusu' 9 Nisan saat 09.00'da Adana Tarihi Büyüksaat Kulesi önünden başlayacak ve Merkez Park'ta sona erecek. Ayrıca Merkezpark'ta 9 Nisan saat 11.00'de 800 metrelik kostümlü karnaval koşusu ile birlikte Elisa&Gökçe Anne Baba Çocuk Koşusu düzenlenecek.

KOSTÜM TASARIM YARIŞMASI

Kostüm Tasarım Yarışması da programın önemli bölümlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Başkanlığını Ümit Temurçin'in üstleneceği jüri tarafından belirlenip finale kalan 10 kostüm arasından ilk 3 dereceye girenler karnavalın gala gecesindeki defilede açıklanacak.

Türkiye Jokey Kulubü'nün Adana programında Portakal Çiçeği Koşusu da yer alacak. Adana Hipodromu'ndaki koşu 9 Nisan saat 19.30'da. 

"Adana'da karnaval hazırlığı" haberi, 05 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 05 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Adana'da karnaval hazırlığı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adana'da karnaval hazırlığı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  2. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  3. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  4. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  5. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  6. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  7. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  8. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  9. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  10. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  11. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  12. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  13. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  14. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  15. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  16. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  17. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  18. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  19. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  20. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
Kültür Sanat Haberleri