Adına kurulan müze Müslüm Gürses hayranlarına teselli oluyor

Adına kurulan müze Müslüm Gürses hayranlarına teselli oluyor

Adına kurulan müze Müslüm Gürses hayranların... Tedavi gördüğü hastanede, 3 Mart 2013'te hayatını kaybeden Müslüm Gürses adına vefatından 7 ay gibi kısa bir süre sonra memleketi Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından "Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi" kuruldu.

Tedavi gördüğü hastanede, 3 Mart 2013'te hayatını kaybeden Müslüm Gürses adına vefatından 7 ay gibi kısa bir süre sonra memleketi Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından "Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi" kuruldu.

Müzede, tarzı ve kendine has yorumuyla milyonların gönlüne taht kuran ve hayranlarının "Müslüm Baba" diye andığı Müslüm Gürses'e ait çok sayıda eşya bulunuyor.

1200x824.webp

Sanatçının bal mumundan heykelinden çıkarttığı taş plaklara, sürekli taktığı güneş gözlüğünden elinden düşürmediği tespihine, çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflarından konserlerde ve günlük yaşamda giydiği kıyafet ve ayakkabılara kadar çok sayıda özel eşyası müzede sergileniyor.

Müzeyi Gürses'in seslendirdiği eserler eşliğinde gezme imkanı bulan ziyaretçiler, sanatçının 1969'daki çıkış parçası olan ve halen milyonlarca kez dinlenen "Sevda Yüklü Kervanlar" adlı eserle adeta anılarında yolculuğa çıkıyor.

muslum-gurses-muzesi-9602.jpg

Müzede hayranları, sanatçının "Hasret Rüzgarları" şarkısını dinlerken "Müslüm Baba"nın hayata erken veda edişinin hüznünü yaşıyor, "Adını Sen Koy" parçasıyla da teselli buluyor.

Müzeye sanatçının ülke genelindeki hayranlarının yanı sıra Avrupa'da yaşayan gurbetçiler de ilgi gösteriyor.

"Müslüm Baba, bizim için her şey demektir"

Müzenin kurulmasına katkı sağlayanlardan Hüseyin Burkankolu, Müslüm Gürses'in yerinin doldurulamayacağını söyledi.

"Müslüm Baba bizim için her şey demektir" diyen Burkankolu, şöyle devam etti: "29 yıla yakındır Müslüm Baba'nın hayranıyım, ömrümüzü adeta ona adamış bulunmaktayız. Müzenin kurulmasına da katkı sağladım, plaklar ve eserler verdim. Bu müzeye Müslüm Baba hayranlarını bekleriz. İl dışından da rahmetlinin hayranları çok soruyor, ilgileniyor. Yılın her döneminde hakiki Müslüm Gürses sevdalıları buraya çok geliyor. Ben Müslüm Gürses'e 29 yılımı verdim, Biz buraya geldiğimizde sanki Müslüm Baba'nın evindeymişiz gibi hissediyoruz, kasetlerine, kıyafetlerine, resimlerine bakıyoruz kendimizi buluyoruz. Büyük bir duygusal rahatlama oluyor, kendimize geliyoruz."

muslum-gurses-muzesi-nerede-hangi-sehirde-si9bjbho.jpg

"Benim küçük Müslüm'üm de oğlum"

Müzeye 7 yaşındaki oğluyla gelen Hüseyin Elveren ise her yıl vefat yıl dönümünde sanatçıyı anmak için İstanbul'a gittiğini, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle gidemediği için de üzgün olduğunu dile getirdi.

Müzeyle teselli olduğunu anlatan Elveren, "Buraya gelip kasetlerini dinleyip elbiseleriyle teselli oluyoruz. Vefatından kısa süre sonra doğan oğluma Müslüm Baba'nın adını verdim. Benim küçük Müslüm'üm de oğlum. Saçları falan da onun gibi kıvırcık. Oğlumu da çevrem hep 'Müslüm Baba' diye çağırıyor. Bu da bana yetiyor." dedi.

Müze sorumlusu Zeynep Yılmaz ise 7 yıldır görev yaptığı müzede Türkiye'nin her yerinden yüzlerce Müslüm Gürses hayranıyla karşılaştığını söyledi.

Misafirlerin özellikle merhum sanatçının vefat yıl dönümünde arttığını anlatan Yılmaz, gurbetçilerin de bölge ziyaretlerinde müzeyi gezmeyi ihmal etmediğini sözlerine ekledi.

"Adına kurulan müze Müslüm Gürses hayranlarına teselli oluyor" haberi, 03 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Adına kurulan müze Müslüm Gürses hayranlarına teselli oluyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adına kurulan müze Müslüm Gürses hayranlarına teselli oluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  2. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  3. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  4. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  5. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  6. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  7. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  8. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  9. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  10. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  11. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  12. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  13. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  14. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  15. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  16. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  17. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  18. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  19. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  20. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
Otomotiv Haberleri