Adıyaman’da 2 aylık bebek ihmal sonucu öldü iddiası gündemi sarstı

Adıyaman’da 2 aylık bebek ihmal sonucu öldü iddiası gündemi sarstı

Adıyaman’da 2 aylık bebek ihmal sonucu öldü ... Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 2 aylık bebeğin ihmaller sonucu öldüğü iddia edildi. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndr tedavi görüyordu! İhmal var mı? Son dakika gelişmeleri..

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 2 aylık bebeğin ihmal sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Bebeğin babasının ve doktorun ifadeleri soğuktu.

Alınan bilgiye göre, Adıyama'nın Sincik ilçesinde yaşayan 2 aylık Hamza Delicanlı isimli bebek, durumu kötüleşince Sincik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisini alan ve entübe edilen Hamza bebek, daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesine kaldırılan Hamza bebeğe KÖTÜ boğmaca teşhisi konuldu. Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Güner Özçelik'ten MEKICS MV200 cihazını teslim ederek çocuğa yerleştirmesi istendi. Cihazın satın alınmasına ilişkin kanun Dr. Özçelik, aileye rapor verip hastane yönetimine iletmesi gerektiğini, bu cihazın bir an önce alınması gerektiğini söyledi.

Mesajla hastane yönetimine ulaşan Hamza bebeğin babası Tacettin Delikanlı, cihaza ihtiyaçları olduğunu ve teslim edilmesi gerektiğini söylerken, hastane yönetimi de bebeğin durumunun iyi olduğunu ve cihaza ihtiyaç duyulmadığını öne sürdü.

"HASTANE YÖNETİMİ İLE DOKTOR ARASINDA KİŞİSEL SORUN YAŞADIM VE BEBEĞİMİ KAYBETTİM"

Günler sonra bebeğin durumu kötüleşip bebek ölünce cihaz teslim edildi." cihaz geldi ve durumu savcılığa götürdü. Baba Tacettin Delikanlı, şunları söyledi: "Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 2 aylık çocuğum gece saat 02.00'de entübe edilerek Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Orada yoğun bakıma alındı. Cihazdan dolayı hayatını kaybetti. .Anlayamadı. Çocuğum bu hastanede ihmalden dolayı hayatını kaybetti. Doktor aciliyetini ifade ederek cihazı yanında getirmesini istedi. Bunun üzerine başhekime gittim, yoğun bakım sorumlusu İbrahim Tunç'un yanına gittim, ilk o bana şunu söyledi: "Tamam, sorunu çözeceğiz." Geçen gün gittiğimde bana şöyle dedi: "Sana o doktorun ağzına sahip bir cihaz getirmeyeceğim." Teknisyenimiz şahsi eşyalarından dolayı gelemedi. Cihaz 8'inde gitti ama gelmedi, çocuğum öldü. Bu durumun sorumlularının hesap vermesini istiyorum. Bu davanın bitmesini istemiyorum. Yoğun bakım uzmanı Güner Özçelik, bu cihazın daha önce aynı hastalığa sahip bir çocuk üzerinde denendiğini ve çocuğun hayatının kurtarıldığını söyledi. Çocuğuma da boğmaca teşhisi konuldu. Hastane yönetimi ile doktor arasında kişisel sorun yaşadım ve bebeğimi kaybettim. Kaç kere hastane yönetimine başvurdum, benimle ilgilenmediler, hep doktorun bana ihanet ettiğini, cihazın hastanede olduğunu, cihaza gerek olmadığını söylediler. Bebeğimin de iyi olduğunu söylediler. Doktoruma sorduğumda çocuğumun durumunun çok kötü olduğunu ve cihazın bir an önce gelmesi gerektiğini söyledi. Hatta doktorum bana imzalı ve kaşeli bir protokol bile verdi, ben de hastane yönetimine cihazın alınması için evrak verdim ama kimse beni takip etmedi. Çocuklarımı bu duruma düşürdüm ve hepsinden şikayetçi oldum. "Ben yandım, kimse yanmasın, kimse çocuğunu kaybetmesin diye çocuğumu kaybettim" dedi.

Olaylara tanıklık eden ve olayları tek tek anlatan Dr. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Güner Özçelik, şunları söyledi: "Hamza Delikanlı isimli hasta Sincik'tir. Devlet hastanesinden Ankara'ya sevki sırasında solunumunun durması nedeniyle acilen hastaneye kaldırılmıştır. Hasta geldiğinde akciğerleri hasar görmüştür. ; kötü . Ciddi bir ARDS vakası vardı. Hastayı hızlı bir şekilde stabil hale getirdik ama hastayı doğal HFO'ya geçirmeyi düşünüyordum çünkü aynı hastalığa sahip 2 aylık bir hasta henüz istediğimiz türde bir cihazdan faydalanmıştı. Bu cihazın bu hasta için de faydalı olabileceğini düşündüm. Bu cihazın teslimatını sağlamak için bu bilgiyi babama verdim. Ancak hastane yönetimi kendisini "Bu doktorun istediğini yapmayacağız ve bu cihazı almayacağız" diyerek uzaklaştırdı. Daha sonra hastanın iyileşebileceğine dair teknik rapor hazırlayıp yönetime verdikten sonra babama sundum. Baba raporla tekrar yönetime başvurduğunda yönetim, hastanın görülmemesine rağmen hastanın iyi olduğunu ve hastanenin tüm ekipmanlarının bulunduğunu söyledi. Evet hastanemizde iki adet mekanik ventilatörümüz var ama bunlar doğal HFO değil. Buna rağmen her iki cihazı da neonatolog eşliğinde denedim ama işe yaramadı. Bunun üzerine hastanın ailesi hastane yönetimine defalarca şikayette bulundu. Ancak hastane yönetimi bu cihazı vermek istemedi ve hastanın durumunun iyi olduğu belirtildi. Hastanın durumu kötüleşip ailesi yönetimle iletişime geçince yönetim bana geldi. Bu cihaz hakkında bilgi istediler. Kendisine daha önce bir hastamın bu cihazdan faydalandığını ancak artık çok geç olduğunu söyledim. "Hastane yönetimi hala işe yarar mı diye sorunca hastanın hayatta olduğunu ve cihazın teslim edildiğini söyledim ancak maalesef cihaz yolda iken hastayı kaybettik ve cihaz bir gün sonra hastaneye ulaştı. "" dedi.

"Cihaz gelseydi hastanın yaşayacağına inanıyorum." Özçelik, şunları söyledi: "Cihazları ilk talep edildiği gün değil, son gün teslim ettikleri için hastaya verilemedi ve hastane yönetiminin de çok özensiz davrandığını düşünüyorum. Cihazı aldığımda yönetim sıkıntı yaşadı. veya başka şeyler daha önce oldu ve bu yüzden genellikle daha hızlı teslimatı sağlamak için ailelere rehberlik ediyorum." "Daha önce bir hasta için alışveriş yaptığımda hastane yönetimi ilgilenmiyordu ama aileye haber verdiğimde aynı gün almak istediğim şeyi aldım. Bu nedenle artık aileleri doğrudan yönlendirdim ve sağladım. daha hızlı alabilmek için" dedi.

"Hastanenin sorunlarının kaydını tuttum ama sonuç çıkmadı"

Hastane yönetiminin kendisini dinlememesinin sebeplerinden birinin daha önce tuttuğu kayıt olduğunu fark etti. Hastanede tedavi gören Dr. Özçelik, "Hastanede yaşanan sorunlar nedeniyle hastaneye bazı raporlar verdim. Ancak bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Bazı büyük sorunlar var. Hastaların bu sorunlardan çok sıkıntı çektiğini düşünüyorum. Bu yüzden hastaneye bazı raporlar verdim, bu yüzden yönetimle aramız pek iyi değil. Müdahale esas olarak hastaların politik gücü göz önünde bulundurularak gerçekleştirilir. Mesela ben sormadığım halde acil olmayan hastalar için Ankara'da hemen yer ayarlanıyor ve acil uçaklarla hasta taşınıyor. Ama gücü olmayan hastaları tercih etmiyorlar. Hastanenin iyi yönetilmediğini düşünüyorum. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine suç duyurusunda bulunan Hamza bebeğin babası Taceddin Delikanlı, "Birçok hastanın tedavi edilmediği için gereksiz yere kaybedildiğini düşünüyorum" dedi. Adıyaman Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı ve Tabipler Odası Başkanı da suçluların cezasız kalmasını istemediğini söyledi..

"Adıyaman’da 2 aylık bebek ihmal sonucu öldü iddiası gündemi sarstı" haberi, 15 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Adıyaman’da 2 aylık bebek ihmal sonucu öldü iddiası gündemi sarstı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adıyaman’da 2 aylık bebek ihmal sonucu öldü iddiası gündemi sarstı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 21 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:50 Güngören betona gömüldü: Belediye, ilçede boş arazi kalmadığını itiraf etti
  2. 08:46 Yeni plajlar halka değil yine ranta açılıyor
  3. 08:43 Benzin ve motorin zammı ertelendi
  4. 08:38 Yıldız Tilbe mezarın üzerine çıkmak isteyince uyarıldı
  5. 08:34 Cihangir Ceyhan’dan yeni dizi geliyor
  6. 08:31 Bodrum'da iş insanı Kaya Sabancı darbedildi
  7. 08:27 Ferdi Kadıoğlu: En büyük silahımız gençliğimiz
  8. 08:23 Ayşe Ateş: Cumhurbaşkanımızın şahsına meydan okuyorlar
  9. 08:18 Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan olmak için çalışmalara başladı
  10. 08:11 Timur Cihantimur ikinci kez hakim karşısına çıktı
  11. 08:06 Aytunç Erkin yazdı: CENTCOM eski generali “PKK/YPG’nin özerk yönetim hakkı var” dedi
  12. 08:03 Bu illerde yaşayanlar dikkat: Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
  13. 03:40 PlayStation yıl ortası fırsatları başladı! Oyunlarda yüzde 80'e varan indirimler sunuluyor!
  14. 03:40 Anthropic, yeni yapay zeka modeli olan "Claude 3.5 Sonnet"i duyurdu!
  15. 03:35 1 Milyon kişinin 5 yıl önce emekli olabilmesi için gereken şartlar belirlendi!
  16. 03:05 Yargıtay'ın kararıyla su faturalarında yer alan o bedel artık ödenmeyecek!
  17. 03:01 14 Senelik büyük cam fabrikası iflasın eşiğinde!
  18. 02:57 Bu bitkiyi üreten çiftçi yaşadı! Üreticiye 100 litre mazot hediye edildi!
  19. 02:49 Otomobil bayileri müşteri bulmak için çaba harcıyor! İndirimlerin son tarihi 7 Temmuz
  20. 02:43 Diyarbakır’da anız yangını çıktı: 3 ölü, 9 yaralı!
3. Sayfa Haberleri