Adıyaman'daki enkaz çalışmalarına katılan madenciler: Unutmayın, her zaman arkanızda ve yanınızdayız. TTK diye

Adıyaman'daki enkaz çalışmalarına katılan madenciler: Unutmayın, her zaman arkanızda ve yanınızdayız. TTK diye

Adıyaman'daki enkaz çalışmalarına katılan ma... Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesindeki madenciler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da enkaz altındakilere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarına destek veren Zonguldak ve Bartınlı madenciler, birçok kişinin enkazdan kurtarılmasına katkı sağladı. Madenciler, kaldıkları okulun tahtalarına, "Sizlere her zaman kapımız açık. Zonguldak ile Bartın'a bekleriz", "Kömür için değil! Ömür için geldik... Hakkınızı helal edin", "TTK diye yazılır, devletin gölgesi diye okunur", "Şunu unutmayın, her zaman arkanızda ve yanınızdayız", "Geçmiş olsun Türkiye'm" ve "Maden işçisine kucak açan Adıyaman halkına teşekkür ederiz" yazıları yazdı.   

TTK Amasra ekibinde yer alan Mehmet Yıldız, deprem haberi aldıktan hemen sonra ekipmanlarını alarak Adıyaman'a gittiklerini söyledi. Valiliğin önüne ulaştıklarında insanların enkaz altındakilerin kurtarılması için yardım istediğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Madenci arkadaşlarla birlikte ara sokaklara dağıldık. Her taraftan sesler geliyordu. Bize gösterilen enkazlarda canla başla çalıştık. Domuz damı yöntemiyle enkaz altında kalan vatandaşların yanına indik. Unutamadığın anlardan biri de 7 katlı binanın enkazından gelen sesti. Sese doğru bir çukur açtık. Adının 'Hüseyin' olduğunu söyleyen 19 yaşında bir kardeşimiz 'Beni kurtarın' diye bağırıyordu. O arkadaşın üzerinde büyük bir yük vardı. Belden aşağı komple duvar altında kalmıştı. Hüseyin'e 'seni buradan kurtaracağız. Hiç korkma. Panik yapmana gerek yok' dedik. 'Yeter dayanamıyorum artık. Beni buradan alın' diyordu. Hiltilerle üzerindekileri kırdık. O esnada üzerimizdekiler yırtıldı. Hüseyin 'abi beni buradan kurtarın. Söz veriyorum size mont ve ceket alacağım. Sizi bulacağım.' dedi. Arkadaşlarımızla birlikte ellerimizle kaza kaza Hüseyin'i bulunduğu yerden çıkarttık. Belinde bir kırıklık vardı. Işığı görür görmez ellerini kaldırarak 'Allah'ım sana şükürler olsun' diye dua etti. Ağzına su damlatmak istediğimizde 'enkaz altında kana kana su içtim. Su vermenize gerek yok. Su ihtiyacımı giderdim' dedi. Çok mutlu olduk. Daha sonra ambulansa bindirdik." 

"Adıyaman halkı bizi bağrına bastı"

Binanın arka tarafında çocuk sesi duyduklarını ve o kısma yöneldiklerini belirten Yıldız, çocuğun "abi" diye kendilerine seslendiğini, ona ulaşmak için çukur açtıklarını aktardı. Kapağı kaldırdıklarında karşılaştıkları çocuğun bakışını unutamadığını dile getiren Yıldız, şöyle devam etti:

"9 yaşında bir kız çocuğuydu. O bakış gözlerimin önünden gitmiyor. 'Burada kalmayacağım abi' diyor, ağlıyordu. 'Seni kurtarmaya geldik' dedim. Sağ ayağının üzerinde bulunan briketi aldık ve yukarı çıkardık. Boynumuza öyle sarıldı ki sağlık görevlileri alamıyordu. O çocuğu kurtardığımız için çok sevindik, gururlandık. Bu sürede çok şey yaşadık. 81 yaşında bir teyzeyi de kurtardık. Bir kadını da namaz kılarken secde de kalmış halde bulduk lakin yaşamıyordu. Biri de arka tarafta duvarların altında kalmıştı. Onu da kurtardık. Çok üzüntülüyüz. Tüm Adıyaman halkı biz madencileri ilk günden bağrına bastı. Adıyamanlılara canı gönülden teşekkür ederim. Allah razı olsun. Sokakta bizi gördüklerinde 'dört çocuğumu kurtardınız', 'iki ablamı kurtardınız', 'babamı kurtardınız', 'annemi kurtardınız' diyenler oldu. Bunlarla teselli olduk." 

"Adıyaman'daki enkaz çalışmalarına katılan madenciler: Unutmayın, her zaman arkanızda ve yanınızday." haberi, 15 Şubat 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Şubat 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Emek kategorisi altında bulunan Adıyaman'daki enkaz çalışmalarına katılan madenciler: Unutmayın, her zaman arkanızda ve yanınızday.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adıyaman'daki enkaz çalışmalarına katılan madenciler: Unutmayın, her zaman arkanızda ve yanınızday.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Emek konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:AA

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  2. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  3. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  4. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  5. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  6. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  7. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  8. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  9. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  10. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  11. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  12. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  13. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  14. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  15. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  16. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  17. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  18. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  19. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  20. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
Emek Haberleri