Adli Tıp raporu binbaşıyı yalanladı: Mezar açıldı, cinayet çıktı

Adli Tıp raporu binbaşıyı yalanladı: Mezar açıldı, cinayet çıktı

Adli Tıp raporu binbaşıyı yalanladı: Mezar a... ABD'de, eşi binbaşı Hüseyin Kurtdere'nin verilen bir ilaç nedeniyle öldüğünü iddia ettiği Nalan Kurtdere’nin oksijen yetersizliğinden hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

ABD’de eşini yatağa bağlayıp ağzına çorap tıkarak öldürdüğü iddia edilen binbaşı Hüseyin Kurtdere, 29 Ekim 2020 tarihinde Türkiye’ye iade edilmişti. Alınan ifadesinde Kurtdere, eşinin aldığı ilaçlar nedeniyle zehirlendiğini söyleyerek hakkındaki suçlamaları reddetmişti. Kurtdere, adli kontrol kararıyla serbest kalmıştı. Şüpheli kocanın “Eşim zehirlendi” iddiası üzerine Nalan Kurtdere’nin mezarı açılarak yeniden otopsi işlemi yapılmıştı. Savcılık, kadının kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırdı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; raporda, ‘kişinin zehirlenerek öldüğünün tıbbi delillerin bulunmadığı’ tespitinde bulundu ve genç kadının ölüm nedeninin ‘göğüs basısına bağlı çoklu kot kırıkları ile ağız boşluğuna çorap sokulması nedeniyle oluşan asfiksi (oksijen yetersizliğinden ileri gelen boğulma) sonucu meydana geldiği’ belirtildi.

Adli Tıp Kurumu’nun raporunun dosyaya girmesinin ardından, savcılık, 3 Mart tarihinde, şüpheli koca hakkında ‘cebir tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşini kasten öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Rahatsızlığından dolayı 3 kez bağlamış

Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, Nalan Kurtdere’nin doğum sonrası yaşadığı rahatsızlıklarından dolayı, şüphelinin kadını 23, 24 ve 25 Temmuz 2020 tarihlerinde üç kez olmak üzere bağlayarak ve bağırmasını engellemek için ağzına çorap sokarak hürriyetinden yoksun bıraktığı, bu süreçte maktuleye yönelik cebir kullandığı anlatıldı. Gerçekleşen bu eylemlerin sonucunda maktulenin vefat etmiş olduğunun adli tıp kurumu raporlarıyla belirlendiği belirtildi. Mahkeme tutuklama talebini reddederek, önümüzdeki eylül ayına duruşma tarihi verdi.

İddianamedeki ifadesine göre şüpheli Hüseyin Kurtdere olaya ilişkin şunları anlattı:

“Aralık 2019 tarihinde eşim, üçüncü çocuğumuzu dünyaya getirdi. Doğumdan sonra benzer sorunlar yaşamaya başladı. Kullandığı ilaçlardan sonra halüsinasyonlar görmeye başladı. Kendisine zarar vermemesi, dışarı çıkmaması ve özellikle de çocuklara da zararı olmaması için eşimin ellerini ve ayaklarını evde bulduğum çarşaf ve benzeri malzemeler ile bağladım. Dişleri kilitlenip zarar görmesin diye ağzına çorap benzeri bir malzeme de tıktım. Bağlamaya ilişkin olay 23 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşti. 2 saat bu şekilde bağlı kaldı, sakinleşince çözdüm.

"Serbest kaldıktan sonra zombi gibi dolaşıyordu"

Serbest kaldıktan sonra evin içerisinde zombi gibi dolaşmaya devam etti. 24 Temmuz’da yine krize girip kendisine ve etrafa zarar verme durumu oluşunca tekrar aynı şekilde bağlamak istedim. Serbest kalınca benzer ruh hali ile kızımızı tartaklamaya çalıştı. 25 Temmuz 2020 günü yine benzer bir kriz geçirince yine bağladım. Eşim bu süreçte karşı koyarken kendisini sağa sola çarpıyordu. Çocukların odasında bağlamıştım, 2 saat olmadan sakinleştiğini görünce tekrar çözdüm ve yatağına yatırdım. O aşamada eşim baygın gibiydi. Önceki tedavisinde aldığı ilaçların etkisiyle 48 saat uyumuştu. 27 Temmuz 2020 tarihinde beni görev yaptığım yere çağırdılar. Gitmeden önce eşimi kaldırmaya çalıştım. Ancak uyandıramadım.

Aile şikâyetçi olmadı

Nalan Kurtdere’nin annesi Hatice T. ifadesinde “ABD’de hastane tarafından verilen ilaçların etkisiyle kızımın vefa ettiğinden şüpheleniyorum” derken, Baba Necmi T. de “Kızıma ilaç veren askeri hastane doktorunun ihmali olduğunu ve kızımın rahatsızlığını önemsemediğini ve tedavi yapmadığını düşünüyorum. Bu olayla ilgili damadımdan şikâyetçi değilim” şeklinde konuştu.

"Adli Tıp raporu binbaşıyı yalanladı: Mezar açıldı, cinayet çıktı" haberi, 21 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Kadın kategorisi altında bulunan Adli Tıp raporu binbaşıyı yalanladı: Mezar açıldı, cinayet çıktı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adli Tıp raporu binbaşıyı yalanladı: Mezar açıldı, cinayet çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kadın konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Kadın Haberleri