Adli Tıp Uzmanı Profesör Cantürk'ten Rabia Naz açıklaması: Otopside eksikler var

Adli Tıp Uzmanı Profesör Cantürk'ten Rabia Naz açıklaması: Otopside eksikler var

Adli Tıp Uzmanı Profesör Cantürk'ten Rabia N... Meclis'te, Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin kurulan komisyondaki milletvekillerini bilgilendiren Adli Tıp Uzmanı Profesör Doktor Gürol Cantürk,...

Meclis'te, Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin kurulan komisyondaki milletvekillerini bilgilendiren Adli Tıp Uzmanı Profesör Doktor Gürol Cantürk, otopside eksiklikler bulunduğunu belirtti.

Meclis'te kurulan "Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması Komisyonu"na katılan milletvekillerini bilgilendiren Adli Tıp Uzmanı Profesör Doktor Gürol Cantürk, otopside eksiklikler bulunduğunu söyledi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018 yılında şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda uzmanlar, milletvekillerine çocuk ölümlerine neden olan ihmaller ve sonrasında yapılması gerekenlere yönelik sunum yaptı. Komisyonda söz alan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven, Rabia Naz'ın ölümünün ardından soruşturma yapılmadığını anlattı.

'OTOPSİLERDE EKSİKLİKLER VAR'

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; komisyonda, Ankara Üniversitesi’nden Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Gürol Cantürk, çocuk ölümleri ve alınması gereken önlemler hakkında sunum yaptı. Cantürk, şüpheli çocuk ölümlerinde defin yapılmadan adli tıp uzmanı tarafından otopsilerin yapılması gerektiğini söyledi. Adli tıp raporlarında kesin ifadelerden kaçındıklarını ve düşmeye dair kesin bilgiye ulaşmanın zor olduğunu ifade eden Cantürk, “Rabia Naz olayını gazetelerden takip ettim. Yapılan otopsilerde birtakım eksiklikler var. Merkezlerde yapılan otopsiler daha nitelikli oluyor” yanıtını verdi. Cantürk, Rabia Naz incelemelerinde skopi cihazı üzerinden mermi görüntüsü arandığını ancak kemik kırıklarının detaylı incelenmediğine dikkat çekti.

'BASINA YANSIDIKTAN SONRA ÖĞRENDİK'

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven ise devlet korumasındaki 21 bin çocuğun bakımından sorumlu olduklarını söyledi ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Rabia Naz’ın ölümü sonrasında her zamanki şüpheli çocuk ölümlerinden farklı bir tutum izlendiğini dile getiren Güven, şunları söyledi:

“Rabia Naz'ın vefatından bilgili değildik, basına yansıdıktan sonra öğrendik. Bir çocuk vefat ettiyse veya ağır hastalık geçirdiyse biz bunun için mutlaka soruşturma açıyoruz. Ancak Rabia Naz olayı bizim için bunu yapmadığımız bir durum. Rabia Naz kızımıza baktığımızda bu ihbarı dokuzuncu ayda duymuşuz ve sosyal inceleme yapmışız. Arkadaşlarımız bilgi almışlar ve haneyi ziyaret etmişler. Bizden destek istememiş. Ekonomik olarak da destek istememişler. Sosyal hizmet anlamında yapabileceğimiz bir şey olmadığı için ayrılmışız. Babanın gözaltı haberini ihbar olarak kabul edip evdeki diğer çocuk mağdur olmasın diye yine evini ziyaret etmişiz. 'Baba evini sattı' haberlerinden sonra maddi desteğe ihtiyaç var mı diye yine gitmişiz ve olumlu karşılanmamışız.”

'KAYITLARIN SİLİNMESİNDE BİLGİ YOK'

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Başak Tezel ise yaptığı sunumda, çocuk ölümleri hakkında bilgi verdi. Rabia Naz'a ilişkin dosyalarda ambulans ve hastane kayıtlarının silinmiş olduğuna yönelik iddialar hakkında konuşan Tezel, “Bilgim yok, bilgi alıp size ileteceğim” dedi.

"Adli Tıp Uzmanı Profesör Cantürk'ten Rabia Naz açıklaması: Otopside eksikler var" haberi, 30 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Adli Tıp Uzmanı Profesör Cantürk'ten Rabia Naz açıklaması: Otopside eksikler var haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adli Tıp Uzmanı Profesör Cantürk'ten Rabia Naz açıklaması: Otopside eksikler var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Yaşam Haberleri