Adliyede kadın avukatların ‘etek altı’ fotoğraflarını çeken katip için hapis istemi

Adliyede kadın avukatların ‘etek altı’ fotoğraflarını çeken katip için hapis istemi

Adliyede kadın avukatların ‘etek altı’ fotoğ... Adliyede kadın avukatın etek altı fotoğrafını çeken kâtip S.M.S. hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Telefonunda birçok kadına ait etek altı fotoğraf bulunan kâtip S. tutuklandı.Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın...

Adliyede kadın avukatın etek altı fotoğrafını çeken kâtip S.M.S. hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Telefonunda birçok kadına ait etek altı fotoğraf bulunan kâtip S. tutuklandı.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, İstanbul'daki bir adliyede kadın avukatın etek altı fotoğrafını cep telefonuyla çeken kâtip hakkında dava açıldı. Olay, geçtiğimiz yıl 16 Ekim'de gerçekleşti. İddialara göre, avukat B.Ö. adliye içindeki bankamatikte işlem yaptığı sırada arkasında bekleyen bir kişi, cep telefonuyla avukatın etek altı fotoğrafını çekerek olay yerinden hızla uzaklaştı.

Olayı gören bir vatandaş, avukatın yanına giderek, "Arkanızdaki kişi eteğinizin altından fotoğraf çekti" dedi. Avukat, bunun üzerine adliyedeki polis merkezine giderek şikâyetçi oldu. Güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından olayı gerçekleştiren kişinin adliyede mahkeme kâtibi olarak görevli S.M.S. olduğu tespit edildi.

Görüntü çekmeye çalıştığını ancak pişman olduğunu söyleyen S. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca kâtip hakkında dava açıldı. İddianamede, avukatın etek altı görüntüsünü çekmek isteyen kâtibin genç kadına temas ettiği, yine avukatın etek altı görüntülerinin çekilerek özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği anlatıldı. Kâtibin "Özel hayatın gizliliğini ihlal ve sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı"dan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

TELEFONUNDAN GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Davada, S.'ye ait telefon incelemesi sonucu bilirkişi hazırladığı raporu mahkemeye sundu. Raporda atılı suça konu fotoğraf veya video kaydına rastlanmadığı ifade edilirken, silinmiş dosyalardan iki adet video kaydının bulunduğu, bu dosyalardan bir tanesinin kalem ofisinde, diğerinin duruşma salonu içinde çekilmiş olduğu ifade edildi. Telefondan çıkan kayıtlarda iki kadına ait etek altı görüntüleri bulunurken, ayrıca adliye koridorlarında iki kadının arkasından yürürken çekilen video kayıtlarına da rastlandığı belirtildi.

"ÇOK BEĞENIYORDUM ONUN IÇIN ÇEKTIM"

Bilirkişi raporuna cevap veren S. olay günü mahkeme kalemine gelen bir avukatın etek;altı videosunu çektiğini kabul ederken duruşma salonunda çekilen videoları ise reddetti. Adliye koridorlarında çekilen videoların yanlışlıkla çekildiğini öne süren şüpheli, ATM önünde çektiği görüntüler için ise "Avukat B.Ö.'yü çok beğeniyordum. Onun için çektim" dedi. S. ifadesinin devamında söz konusu eylemleri aylar öncesinde yapmak istediğini ancak cesaret edemediğini o gün için kadınlardan hoşlandığı gerekçesiyle gerçekleştirdiğini söyledi.

"Adliyede kadın avukatların ‘etek altı’ fotoğraflarını çeken katip için hapis istemi" haberi, 25 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Adliyede kadın avukatların ‘etek altı’ fotoğraflarını çeken katip için hapis istemi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adliyede kadın avukatların ‘etek altı’ fotoğraflarını çeken katip için hapis istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  2. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  3. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  4. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  5. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  6. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  7. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  8. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  9. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  10. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  11. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  12. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  13. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  14. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  15. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  16. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  17. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  18. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  19. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  20. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Haberleri