Adnan Oktar operasyonlarında ne oldu? İşte özeti...

Adnan Oktar operasyonlarında ne oldu? İşte özeti...

Adnan Oktar operasyonlarında ne oldu? İşte ö... Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve tarikatına yönelik operasyonda, ''suç örgütü elebaşı'' olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen Adnan Oktar ile Oktar Babuna''nın da aralarında bulunduğu 181 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Adnan Oktar ve grubuna yönelik, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, cebir, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğinin ihlali, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından soruşturma başlatıldı. 

GÖZALTI SAYISI 181'E YÜKSELDİ

Operasyonda, ''suç örgütü elebaşı" olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen Adnan Oktar ile Oktar Babuna'nın da aralarında bulunduğu 171 şüpheli gözaltına alındı. 

Oktar'ın kaçmak isterken polis ekiplerince yakalandığı öğrenildi. Operasyon düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda, 50'nin üzerinde tabanca ve tüfek bu silahlara ait ile çok sayıda mermi, çelik yelek ve bir zırhlı cip ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmı, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü. 

Hastaneye getirilişi sırasında basın mensuplarının suçlamalarla ilgili soruları üzerine, Oktar, "İngiliz derin devletinin oyunları bunlar, hepsi yalan." dedi. 

Oktar, hastanedeki işlemlerin ardından emniyete götürüldüğü sırada, buradaki bazı vatandaşlar tarafından yuhalandı. 

Bu arada, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda tarihi eser, antika ve değerli eşyaya el konuldu. Bunlar, kamyonlarla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesindeki yerleşkesine getirildi. 

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelilerin mal varlıklarına el konulmasına hükmedildi. 

Hakimlik, ayrıca arama yapılan yerlerde ele geçirilen kıymetli her türlü mal ve eşya hakkında da kazanç müsaderesine tabi olabileceği gerekçesiyle el koyma kararı verdi. 

Bu arada, emniyet kaynakları da şüphelilerin şirket, vakıf ve derneklerine kayyum atandığını bildirdi.

AVUKATLARI IŞİD SANIKLARINI DA SAVUNUYOR

Sabaha karşı yapılan operasyonla gözaltına alınan tarikat lideri Adnan Oktar'ın avukatları, IŞİD sanıklarını da savunuyor. 

Gazeteci Dinçer Gökçe, "Adnan Oktar, avukatları da ilginç isimler" şeklinde duyurduğu mesajında "Oktar'ın avukatlarından Atanur Demir, Reina katliamı davasının bir numaralı sanığı Abdulkadir Masharipovun avukatı. Oktar'ın diğer avukatı Heyam Fidan ise HDP'nin Diyarbakır mitinginde bomba patlatan sanıklardan İsmail Korkmazın avukatı" ifadelerini kullandı. 

"Adnan Oktar operasyonlarında ne oldu? İşte özeti... " haberi, 11 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 11 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Adnan Oktar operasyonlarında ne oldu? İşte özeti... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adnan Oktar operasyonlarında ne oldu? İşte özeti... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  2. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  3. 15:45 Döner, Avrupa'da Geleneksel Ürün Olarak Tescil Edildi: Türk Mutfağının Uluslararası Başarısı
  4. 15:43 25 Kuruş yüzünden iade başvuruları kabul edilmedi: Gençlere ucuz telefon vaadi sözde kaldı
  5. 15:41 Telerefik kazasında bir rapor daha ortaya çıktı: Vidalar gevşek, makara eskiydi
  6. 15:41 24 Nisan 2024 Güncel Döviz Kuru Ne Kadar?
  7. 15:40 İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekiliyle CHP'nin Meclis Gücü 126'ya Yükseldi
  8. 15:39 Özel'den iktidara 1 Mayıs için Taksim çağrısı yapıldı: Emekçilerin elini havada bırakmayın
  9. 15:38 Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
  10. 15:37 24 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  11. 15:36 Erdoğan'dan 1915 olayları hakkında: Tarihte yaşananları nefret diline geçit vermeden ele almalıyız
  12. 15:34 Ekipler Korhan Berzeg’e ait kanıtların peşinde: 'Pantolonu parçalanmıştı, kafatası yoktu'
  13. 15:32 Yabancı ekonomistlerin tahminleri belirlendi: Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak?
  14. 15:28 Arsenal-Chelsea karşılaşmasında gol yağmuru yaşandı
  15. 15:27 Hudut Kartallarından Önemli Başarı: 12 Terörist Yakalandı!
  16. 15:25 Dzeko'yla Tadic'i gönderdi: 'Ben yönetimin yerinde olsam bu 2 yıldızı tatile yollarım'
  17. 15:22 EURO 2024 hakemlerin kazançları belli oldu!
  18. 15:21 Terme Belediyesi ve Ordu Kano Kulübü, Turizm İmkanlarını Geliştirmek İçin İşbirliği Yapacak
  19. 15:19 Tesla'ya büyük şok! Renault eski CEO'su: "saçma sapan fiyat politikası"
  20. 15:19 Su Fiyatlarındaki Artış Türkiye'de Tavan Yaptı: Tüketiciler Zararlı Çıkıyor
Gündem Haberleri