Adnan Oktar’a bin 198 yıl hapis istemi

Adnan Oktar’a bin 198 yıl hapis istemi

Adnan Oktar’a bin 198 yıl hapis istemi Adnan Oktar’ın suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

 

Mütalaada Adnan Oktar hakkında “örgüt yöneticiliği”, “FETÖ silahlı terör örgütüne yardım”, “siyasal veya askeri casusluğa teşebbüs”, “eziyet”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “birden fazla kişiyle birlikte birden fazla kez çocuğa karşı cinsel istismar”, “cinsel saldırı”, “cinsel saldırıya teşebbüs”, “kişisel verilerin kaydedilmesi”, “tehdide azmettirme” suçlarından 232 yıl 9 aydan bin 198 yıla kadar hapsi istendi.

Örgüt yöneticisi oldukları öne sürülen diğer sanıklar Tarkan Yavaş, Alev Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Mehmet Noyan Orcan, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Yeliz Sucu, Ayşegül Hüma Babuna ve Fatma Ceyda Ertüzün’ün de benzer suçlardan cezalandırılması istenen mütalaada 71 tutuklu sanığın mevcut hallerinin devamı talep edildi.

‘FETÖ İLE BENZER SAİKLER’

İmkanı olanların iş kurması, iş kuramayanların ise iş bulmaları ve kazandıkları paraları örgüte “infak” adı altında getirmeleri talimatlarının iletildiği anlatılan mütalaada, yapılan harcamalara ilişkin örgüt liderinin sürekli bilgilendirildiği ve örgüt içinde tüm harcamaların son kararının örgüt lideri tarafından verildiği kaydedildi.

Mütalaada Adnan Oktar’ın kurup yönettiği öne sürülen örgütün FETÖ ile benzer saiklerle hareket ederek idini hassasiyetleri manipüle ettiği iddia edildi.

Mütalaada ayrıca Akkuyu Nükleer Santral Projesi, Suriye politikaları ve Türkiye-Rusya’yı ilgilendiren istihbari konularda bilgi toplama, ayrılan örgüt üyelerinin zor durumda bırakılmaları için FETÖ’cü olduklarına ilişkin yabancı istihbarat birimlerine bilgi verilmesi şeklindeki eylemlerde bulundukları öne sürüldü.

‘SİSTEMATİK CİNSEL İSTİSMAR’

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen sanık ve katılanların beyanlarına göre örgüt lideri sanık Adnan Oktar’ın özellikle bayan örgüt mensuplarına yönelik “bakışını beğenmediği, yanlış hitap ettiği, kendisine itiraz ettiği/karşı çıktığı” gibi sebeplerle küfür ve hakaret içerikli sözler kullanarak veya darbederek psikolojik ve fiziki şiddet uyguladığı aktarılan mütalaada, Oktar’ın ayrıca örgüt üyelerinin eğitim alma hakkını engellediği öne sürüldü.

Mütalaada, Oktar’ın ayrıca sistematik şekilde örgüt mensuplarına cinsel istismarda bulunduğu, örgüt üyelerinin bir kısım bürokrat, siyasetçi, gazeteci, kamu görevlisi ve sivil vatandaşlara yönelik kişisel bilgileri kaydedip Oktar’a sundukları, bu verilerin arşivlenmiş şekilde muhafaza edildiği iddia edildi.

Davaya 4 Ekim’de tarafların esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarının alınmasıyla devam edilecek.

"Adnan Oktar’a bin 198 yıl hapis istemi" haberi, 19 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Adnan Oktar’a bin 198 yıl hapis istemi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adnan Oktar’a bin 198 yıl hapis istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  2. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  3. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  4. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  5. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  6. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  7. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  8. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  9. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  10. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  11. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  12. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  13. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  14. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  15. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  16. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  17. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  18. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  19. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  20. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
Yargı Haberleri