Adnan Oktar’ın istismarı ses kaydıyla ortaya çıktı

Adnan Oktar’ın istismarı ses kaydıyla ortaya çıktı

Adnan Oktar’ın istismarı ses kaydıyla ortaya... İstanbul’da 2018 yılında 9 yaşındaki kızı S.M.’yi tanıştırdığı Adnan Oktar‘la evlenmesini isteyip, tacizde bulunmasına göz yumduğu iddia edilen anne Dilek Ç. hakkında 2 ayrı suçtan 26 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstismar ses kaydına da yansıdı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 20 sayfalık iddianamede Adnan Oktar Suç Örgütü’nün kuruluşu ve tarihsel gelişimi anlatıldı. Olay sırasında 15 yaşında olan müşteki S.M.’nin Emniyet Müdürlüğü’ne sunmuş olduğu ses kayıt incelemesine göre; annesi Dilek Ç.’nin kendisini Adnan Oktar’la evlenmesi için yönlendirdiği, evlenirse boğazda evinin olacağını ve lüks araçların olacağını belirterek Adnan Oktar’ın bu durumda ‘Bir taş ile iki kuş vuracağını’ söylediği belirtildi.

ŞÜPLEHİ ANNEDEN SKANDAL SÖZLER

Şüpheli Ç.’nin mağdur S.M.’yi kast ederek “Verdim gitti” şeklinde söylemlerde bulunduğu anlatılan ses kayıtlarında, Oktar’ın mağdurun yaşının sorun olmadığını ve evliliklerinin de normal bir evlilik olmayacağını söylediği anlatıldı. Mağdurun “Bana sorulması lazımdı” demesi üzerine şüpheli anne Dilek Ç.’nin “Valla millet hocanın peşinde, hoca senin peşinde, daha ne istiyorsun? Beni alsa koşa koşa giderim, her şeyimi bırakıp” dediği belirtilen ses kayıtlarında, Adnan Oktar’ın mağdur için ‘Sultanım’ diye bahsettiği de ifade edildi.

KIZINA ANNESİNİN YANINDA TACİZ

Mağdur çocuk S.M.’nin ifadelerine de yer verilen iddianamede, İsviçre’de yaşadıkları sırada 8 yaşındayken annesinin kendisi adına sosyal medya hesabı açtığını, kendisinin makyajlı ve bikinili fotoğraflarını bu hesapta paylaştığını ve Adnan Oktar grubunda yer alan kişileri eklediğini söylediği kaydedildi. Örgüt mensubu olan kişilerin annesiyle iletişime geçtiğini ve Adnan Oktar’ın kendisiyle görüşmek istediğini kaydeden mağdur çocuk S.M. 9 yaşındayken bir gece saat 02.00’da annesinin kendisini uyandırdığını, makyaj yaptığını ve dekolteli elbise giydirerek Adnan Oktar’ın yanına götürdüğünü söylediği ifade edildi. Adnan Oktar’ın kendisine tacizde bulunduğu sırada annesinin de yanında olduğunu söyleyen M.D., kendisine 13 buçuk yaşından sonra bu evde kalacağının söylendiğini belirtti.

KIZINI DARP ETTİ

Adnan Oktar’ın kendisine dekolteli kıyafetler aldığını, bunları giymesini istediğini söylediğini kaydeden mağdur çocuk, İsviçre’ye geri döndüklerinde annesinin Adnan Oktar hayranlarına “Benim kızım Mehdi Adnan Oktar’la evlenecek” şeklinde konuştuğunu söyledi. Oktar’ın yanına gitmek istemediğini annesine söylediğinde şüpheli Dilek Ç.’nin kendisini tuvalete kaparak dövdüğünü vurgulayan mağdur çocuk, bu sebeple korktuğunu ve kendisinden istenileni yapmak zorunda olduğunu ifade etti. Babasının yanına gitmeden yaşadıklarını ses kaydına aldığını söyleyen mağdur çocuk, ses kayıtlarını babasına dinlettirdiğini, velayetini babasının aldığını söyledi. Devletin kendisini koruduğunu ve annesinin kendisine yaklaşmasını söylediğini kaydeden mağdur çocuk, ifadesinde “Beni Adnan Oktar’a pazarlayan öz annem Dilek Ç.’den davacı ve şikâyetçi değilim, çünkü her ne olursa olsun o benim annem. Adnan Oktar isimli şahıstan beni yanına zorla getirttiği, cinsel tacizde bulunduğu için davacı ve şikayetçiyim” dedi.

BABA ŞİKAYETÇİ

Şüphelinin ifadesine de yer verilen iddianamede şüphelinin ses kayıtlarını ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini kaydettiği hatırlatıldı. Mağdur çocuğun babası S.V.’nin ise şikayetçi olduğu vurgulandı.

26 YIL HAPİS İSTEMİ

İddianamenin değerlendirme kısmında ise Adnan Oktar’ın 9 yaşındaki mağdur çocuğu 10 kere gördüğü ve tacizde bulunduğu belirtildi. Şüpheli Dilek Ç.’nin Adnan Oktar’a “Aşkım, bir tanem” şeklinde hitap etmediği zaman dövdüğü ve kızı olan mağduru örgüte kazandırmaya çalıştığı belirtildi. İddianamede şüpheli Dilek Ç.’nin “Kan hısımlığı ilişkisi içinde bulunan çocuğun cinsel istismarı” ve “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından toplamda 14 yıldan 26 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Tutuklu şüpheli önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

ÇOCUK KONUŞTU

DHA’ya konuşan ve şu an 18 yaşında olan mağdur S.M. ise Adnan Oktar’ın çok kez cinsel ve sözel tacizine maruz kaldığını belirterek “Bunların hepsini ses kaydına aldım, mahkemeye sundum. Çünkü ben anlattığımda kimsenin bana inanacağını, o yaştaki bir kız çocuğuna inanacaklarını düşünmüyordum” diyerek kendisine yapılan tacizin ses kayıtlarında mevcut olduğunu söyledi.

"Adnan Oktar’ın istismarı ses kaydıyla ortaya çıktı" haberi, 05 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Adnan Oktar’ın istismarı ses kaydıyla ortaya çıktı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Adnan Oktar’ın istismarı ses kaydıyla ortaya çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  2. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  3. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  4. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  5. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  6. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  7. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  8. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  9. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  10. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  11. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  12. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  13. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  14. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
  15. 22:41 Dünyanın en zengin yüzde 0,001'i parasını buna yatırıyor!
  16. 22:38 İşte enfeksiyonu yok edip ödemi alan o baharat!
  17. 22:34 Tırnaklarınızdaki beyaz noktaları küçümsemeyin!
  18. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  19. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  20. 22:05 Mahkeme, Savaş Ay'ın bankadaki parasının nasıl paylaşılacağına karar verdi
Gündem Haberleri