AFAD: İdlib'de yıl sonuna kadar 100 bin briket ev tamamlanacak

AFAD: İdlib'de yıl sonuna kadar 100 bin briket ev tamamlanacak

AFAD: İdlib'de yıl sonuna kadar 100 bin brik... "Projenin her aşaması denetlenmektedir"

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'deki güvenli bölgelerde yapılan briket evlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Yıl sonuna kadar 100 bin briket evin tamamlanması hedeflenmektedir. Suriye'de oluşturulan güvenli bölgelere sağlanan sağlık, eğitim, barınma gibi hizmetlerin ardından 513 bin Suriyeli, ülkesine gönüllü olarak geri dönmüştür" denildi.

AFAD'dan, Suriye'deki güvenli bölgelerde yapılan briket evlerle ilgili ortaya atılan iddialara yönelik yazılı açıklama yapıldı.

Suriye'de 2011'den beri devam eden iç savaşta en az 500 bin sivilin hayatını kaybettiğine, 14 milyon insanın da yardıma muhtaç hale geldiğine dikkat çekilen açıklamada, bu savaş nedeniyle 6,7 milyon insanın evini terk etmek zorunda kaldığı, 6,8 milyon insanın da diğer ülkelere sığındığı aktarıldı.

"513 bin Suriyeli, ülkesine gönüllü olarak geri dönmüştür"

Türkiye'nin zorda kalan insanlara insan hayatını önceleyen bir bakış açısıyla yaklaştığı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Evlerinden koparılan, soğuk denizlerde ölüme terkedilen, soyularak donması için sınır dışına itilen sivil göçmenlerin kendi topraklarında insanlık onuruna yakışır şartlarda yaşayabilmesi ve ülkemize sığınan geçici koruma altındaki Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerinin sağlanması için AFAD Başkanlığımız koordinasyonunda, aziz milletimizin ve milletimizden güç alan sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile 25 Haziran 2020 tarihinde İdlib Briket Ev Projesi başlatılmıştır.

Ülkemizin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucunda oluşturduğu güvenli bölgelerde, siviller için 259 noktada projelendirilen 78 bin 700 briket evden 61 bini tamamlanmış, ülkemize yönelik göç dalgası yerinde yönetilerek 53 bin 805 aile tamamlanan evlere yerleştirilmiştir. Yıl sonuna kadar 100 bin briket evin tamamlanması hedeflenmektedir. Suriye'de oluşturulan güvenli bölgelere sağlanan sağlık, eğitim, barınma gibi hizmetlerin ardından 513 bin Suriyeli, ülkesine gönüllü olarak geri dönmüştür."

"Projenin her aşaması denetlenmektedir"

Türkiye ve yardıma ihtiyaç duyan coğrafyalarda yürütülen tüm projelerde olduğu gibi bu projede de yasal çerçevede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile çalışıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milletimiz ve uluslararası toplum tarafından takdirle karşılanan bu projede de yasal çerçevede faaliyet gösteren, akredite edilmiş ve insanımızın gönüllü bağışlarıyla uzattığı yardım elini mazlumlara ulaştırma amacı taşıyan sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmaya devam edilmektedir. Kamu kaynağı kullanılmayan projenin her aşaması, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığı tarafından denetlenmektedir.

Gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüşlerin sağlanması için yürütülen çalışmaları akamete uğratma amacı taşıyan, toplumsal hassasiyetleri suiistimal eden ve iftiralar üzerine kurulan bu sözde haberle çıkar elde etmeye çalışan kişi ve grupları şiddetle kınıyor, konuyla ilgili takdiri yüce milletimize bırakıyoruz."

"AFAD: İdlib'de yıl sonuna kadar 100 bin briket ev tamamlanacak" haberi, 22 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AFAD: İdlib'de yıl sonuna kadar 100 bin briket ev tamamlanacak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AFAD: İdlib'de yıl sonuna kadar 100 bin briket ev tamamlanacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Gündem Haberleri