AFAD raporunda tartışmalı dernekler
AFAD raporunda tartışmalı dernekler 6 Şubat felaketinden günler sonra deprem bölgesine yardıma giden AFAD’ın Deniz Feneri, Beşir, Nur Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Hayrat İnsani Yardım Derneği gibi dernek ve vakıflarla birlikte çalıştığı ortaya çıktı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından müdahaleye geç kaldığı, koordinasyon eksikliği ve arama kurmadaki zayıflıkları gerekçesiyle en çok tartışılan kurumların başında gelen AFAD'ın 2022 yılına dair raporunda AFAD'a akredite derneklerin listesi de açıklandı.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaptıkları çalışmalarla dünyaya örnek olduklarını savundu. Sezer'in rapora giren değerlendirmesi şöyle:
‘'2022'de Türkiye'nin afetlere hazırlığı için gelecekte kilometre taşı olarak adlandırılacak adımlar attık. Hayata dokunan çalışmalar üretmeyi, insanların yaşam kalitesini yükselten projeler hayata geçirmeyi sürdürdük. Türkiye, bugün afetlere müdahale ve insani yardım noktasında dünyaya örnek durumdadır.”
AFAD'ın afetlerde birlikte çalışmak üzere akredite ettiği ekip ve üye sayılarına da yer verilen raporda, arama kurtarmada 84 ekip 2 bin 272 üyenin, beslenmede 6 ekip 218 üyenin, ayni bağış ve dağıtımda bir ekip 40 üyenin, afet ve acil durum eğitimleri konusunda ise 3 ekip ile 25 üyenin olduğu bildirildi. 2022 yılında AFAD'a akredite olan ekipler de bir bir sıralandı. Bu ekipler arasında Hayrat İnsani Yardım Derneği, Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği, Deniz Feneri, İsmailağa Derneği Aşevi, Diyanet Vakfına ait kurtarma ekiplerinin olduğu görüldü.
55 tarikatçıdan Erdoğan'a destek açıklaması
Birlikte çalışmışlar
AFAD'a 2022 yılında akredite olan ekiplerin listesi şöyle:
Selamet Uluslararası İnsani Yardım Derneği (Acar Arama Kurtarma Ekibi)
Hayrat İnsani Yardım Derneği
Mahalle Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AMADER)
Konya Alperen Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Arama Kurtarma Ekibi
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH)
Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Türkiye Diyanet Vakfı Ekibi
Kurt-Ar Derneği
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği
Türkiye Kızılay Derneği Arama Kurtarma Ekibi
Sığınmacı ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) Arama Kurtarma Ekibi
İsmailağa Derneği Aşevi Ekibi
Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Beslenme)
Anda Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Arama Kurtarma Derneği
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Arama Kurtarma Ekibi
Hak İnsani Yardım, Sağlık, Eğitim, Kültür Ve Çevre Koruma Derneği Arama Kurtarma Ekibi
"AFAD raporunda tartışmalı dernekler" haberi, 21 Mayıs 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Mayıs 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AFAD raporunda tartışmalı dernekler haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AFAD raporunda tartışmalı dernekler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.