Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten sonra iki gü

Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten sonra iki gü

Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden ... Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten sonra iki gün arayla ortadan kaybolan kardeşlerden Sevda Yumuk bulundu.

Merkeze bağlı Süğlün beldesinde oturan Bünyamin Yumuk ve akciğer kanseri rahatsızlığı nedeniyle engelli hale gelen Cennet Yumuk (42) çiftinin, 4 çocuğundan en büyüğü askerlik misyonunu yaparken, 3 kızından 2’si Sevgi Konutu’nda, 6 yaşında olan ve böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan küçük kızları ise yanlarında kalıyordu. Bünyamin Yumuk günlük işlerde çalışırken, Cennet Yumuk’un aldığı engelli maaşıyla geçinmeye çalışan ailenin kızları Gülsüm 9 ay evvel, Sevda ise 2 ay evvel babanın talebi üzerine Aile Çalışma ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Afyonkarahisar’daki Sevgi Konutu’na yerleştirildi.

Kızlardan haber yok

Bünyamin Yumuk, kızları Gülsüm ve Sevda’yı 13 Şubat’ta müsaadeli olarak meskene getirdi. 18 Şubat Perşembe günü rahatsızlanan Bünyamin Yumuk, eşiyle birlikte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne gitti. Birebir gün kızlarından Sevda, ‘Anneanneme gidiyorum’ diyerek meskenden ayrıldı. Eşiyle hastaneden konuta dönen Bünyamin Yumuk, 20 Şubat Cumartesi günü uyandığında ise Gülsüm’ün de meskenden gittiğini fark etti. O günden sonra haber alamadığı kızlarından Sevda’nın cep telefonuna ulaşamayan, Gülsüm’de ise cep telefonu bulunmadığını söyleyen Bünyamin Yumuk, çocuklarının bulunması için yardım istedi.

‘Gitmediğim yer kalmadı’

Herhangi bir tartışma yaşamadık’

Kızlarını hafta sonunu birlikte geçirmek için Sevgi Konutu’ndan aldığını ve meskene getirdiğini anlatan Bünyamin Yumuk, “Ben rahatsızlanınca ambulans çağırdım, ambulans ile hastaneye gittim eşimle birlikte. Hastaneden geldikten sonra çocuklarımın biri gitmiş. Haber alamadım, ninesinin oraya vardım, ninesinin oradan haber alamadık. Oradan öbür tarafa gittim, oradan da haber alamadık. Rastgele bir tartışma yaşamadık. Ben hastalandım, anjiyo olmaya gittim devlet hastanesine. Hastaneden geldikten sonra buraya cuma günü konuta geldiğimizde yok. Ondan sonra kayboldu gitti çocuk. Daha sonra da başkası gitti” diye konuştu.

Engelli anne Cennet Yumuk da, “Sevda 3-4 gündür kayıp. Gülsüm de gece gitmiş, kaçta gittiğini bilmiyorum. Bulunmalarını istiyorum. Arayıp duruyoruz günlerdir. Hiçbir haber yok” tabirlerini kullandı.

Sevda durakta otururken bulundu

Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten sonra iki gün arayla ortadan kaybolan kardeşlerden Sevda Yumuk bulundu. İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, JASAT ve Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı Tınaztepe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen arama çalışması sırasında, Sinanpaşa ilçesine bağlı Kılıçarslan beldesinde otobüs durağında bekleyen genç kız fark edildi. Jandarma ekiplerini fark eden genç kız, kaçmaya çalıştı. Jandarmanın kısa süreli çalışmayla bulduğu genç kızın, bir süredir kayıp olan Sevda Yumuk olduğu belirlendi. Avukat nezaretinde ifadesi alınan Sevda Yumuk, kimsenin zorlamadığını kendi isteğiyle kaçtığını söyledi. Sinanpaşa Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı doğrultusunda Sevda Yumuk'un Sevgi Evi'ne teslim edileceği öğrenildi.

Kayıp Gülsüm Yumuk'un bulunması için arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten sonra iki gün arayla ortadan kaybolan kardeşlerden Sevda Yumuk bulundu.

Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten sonra iki gün arayla ortadan kaybolan kardeşlerden Sevda Yumuk bulundu.

Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten sonra iki gün arayla ortadan kaybolan kardeşlerden Sevda Yumuk bulundu.

"Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten ." haberi, 23 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten .. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Afyonkarahisar'da kaldıkları Sevgi Evi'nden babaları tarafından izinli alınarak eve getirildikten .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  2. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  3. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  4. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  5. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  6. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  7. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  8. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  9. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  10. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  11. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  12. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  13. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  14. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  15. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  16. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  17. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  18. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  19. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  20. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
Yerel Gündem Haberleri