Ahmet Davutoğlu açıkladı: AKP ile MHP yolları ayırıyor mu?

Ahmet Davutoğlu açıkladı: AKP ile MHP yolları ayırıyor mu?

Ahmet Davutoğlu açıkladı: AKP ile MHP yollar... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniçağ TV YouTube kanalından Orhan Uğuroğlu'na konuk oldu.

Ahmet Davutoğlu programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Erdoğan, MHP ile bile Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği anda MHP yükünden kurtulmaya çalışacak.” ifadelerini kullanan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasındaki tartışmaya ilişkin ise “Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama Berat Albayrak’a attığı omuz atmak gibi aynen. Ben o dönem başbakan olsaydım o görüntüyü veren Albayrak’ı ve Soylu’yu hemen görevden alırdım. AK Parti’de yeni bir liderlik yarışı başladı. Herkes Tayyip Erdoğan sonrası koltuk peşinde Erdoğan’da kendi iktidarının peşinde. Süleyman Soylu, Adalet Bakanı’na parmak salladı" ifadelerini kullandı.

''YOL AYRIMINDALAR''

Davutoğlu, AKP ve MHP'nin yol ayrımında olduğu öne sürerek, "AK Parti ve MHP yol ayrımındalar. Trump döneminde bu daha kolaydı bakın dünyanın her yerinde bir otoriterlik var MHP’de buna yakındı. Biden dönemine geçince bu yeni dönemi anlamaya çalışıyor. Demokrasi, hukuk, ekonomi reformu deniyor da buna kim inanır. MHP, AK Parti’ye 'Benim vesayetim altındasın' diyor. AK Parti'ye çizgi çiziyor. Doğu Türkistan konusunda sadece ikisi de sessiz. Çin’e tek kelime yok. Uygur Türkleri inim inim inliyor bu mu milliyetçilik?” diye konuştu.

ÖZDAĞ VE UĞUTOĞLU’NA SALDIRI

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırılara ilişkin ise "Saldırı sonrası yaşananlar da vahameti gösteriyor. Böyle bir saldırı oldu. Münferit bir saldırı olduğu ne zaman ortaya çıkar eğer iktidardakiler bu saldırıları net olarak kınar, bütün siyasi partiler tavır alır, biz bu saldırıların arkasındayız derse arkasından da hukuk gerekli cezayı verirse o zaman bu marjinal bir grubun saldırısıdır denir. Siz emniyette 7-8 saat ifade veriyorsunuz, şüpheliler gözaltına alındıktan sonra 3-4 saat sonra serbest kalıyorsa eğer vahamet burada. Cumhurbaşkanı’ndan bir kınama mesajı daha gelmedi. Fahrettin Altun’un mesajıyla olmaz bu iş" diye konuştu.

“MHP AÇIK VE NET BİR TAVIR SERGİLEMİYORSA…”

Davutoğlu devamında, "Ülkeyi yöneten iradenin direkt araması lazımdı. En azından kamuoyunu rahatlatan bir mesaj yayınlaması gerekiyordu. Evinden çıkarken herkes sağ sola bakarak mı dışarı çıkacak? Tedbir alması gereken Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanı kamuoyunu rahatlatan bir mesaj yayınlamıyorsa, Türkiye’de siyasi parti olan bir grubu olan MHP açık ve net bir tavır sergilemiyorsa bunu düşünmek gerekir" ifadelerini kullandı.

“BERAT ALBAYRAK’A ATTIĞI OMUZ ATMAK GİBİ AYNEN”

Süleyman Soylu'nun kendisiyle annesinin fotoğrafına hakaret içeren yorumda bulunan kişinin serbest bırakılmasına gösterdiği tepkiye de değinen Davutoğlu, "Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklama Berat Albayrak’a attığı omuz atmak gibi aynen" düşüncesini dile getirdi. Davutoğlu, "Süleyman Bey’in annesine geçmiş olsun. Tüm anneler kutsaldır. Allah’tan şifa dilerim. Böyle bir kritik dönemde ailesi hakkında bir konuyu gündeme getirmesi doğru değildir. Bir kere bile devlet millet işleriyle boğuştuk demedim. Bu insanın görevidir. Şimdi şehirlerde bile güvenlik yoksa devlet millet işleriyle boğuşmaktan vazgeçemez." dedi.

"Ahmet Davutoğlu açıkladı: AKP ile MHP yolları ayırıyor mu?" haberi, 21 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu açıkladı: AKP ile MHP yolları ayırıyor mu? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu açıkladı: AKP ile MHP yolları ayırıyor mu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  2. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  3. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  4. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  5. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  6. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  7. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  8. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  9. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  10. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  11. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  12. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  13. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  14. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  15. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  16. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  17. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  18. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  19. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  20. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
Politika Haberleri