Ahmet Davutoğlu: Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli siyasetin zihniyet dönüşümünden korkuyorlar

Ahmet Davutoğlu: Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli siyasetin zihniyet dönüşümünden korkuyorlar

Ahmet Davutoğlu: Sayın Erdoğan ve Sayın Bahç... "Ya Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız ya da karanlık bir tünele gireceğiz"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bakmayın Sayın Erdoğan'ın ve Sayın Bahçeli'nin Altılı Masa'yı alaya alma çabalarına. Onlar siyasetin bu zihniyet dönüşümünden korkuyorlar. İstiyorlar ki otoriter muhafazakarlığı, otoriter milliyetçiliği ve otoriter laikliği temsil eden Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek ortak konsorsiyumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi geri dönülemeyecek şekilde kurumsallaşsın" dedi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin haftalık basın toplantısı gerçekleştirdi.

"Ya Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız ya da karanlık bir tünele gireceğiz"

“Geleceğimizi belirleme açısından son bir asrın belki de en kritik yılına giriyoruz” diyen Davutoğlu, “Kritik bir eşikteyiz. Ya Cumhuriyetimizi insan hak ve özgürlükleri temelinde gerçek anlamda kurumsallaşmış bir demokrasi ile taçlandıracağız, ya da insan hak ve özgürlüklerini göz ardı eden, dar bir grubun çıkarlarını gözeten ve devlet bekasını buna göre tanımlayan otoriter bir yönetim ile ne kadar süreceği kestirilemeyecek karanlık bir tünele gireceğiz”

şeklinde konuştu.

2023'te yapılacak seçimlerin sadece kişiler ve partiler arasında değil farklı siyasi zihniyetler ve sistemler arasında bir seçim olacağını vurgulayan Davutoğlu,

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi şemsiyesi altında buluşarak toplumu kutuplaştıran ve ülkenin kıt kaynaklarını yolsuzluklarla dar bir zümreye aktaran otoriter muhafazakarlık, otoriter milliyetçilik ve otoriter laiklik bir tarafta; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile kapsayıcı ve katılımcı demokrasiyi insan hak ve özgürlükleri temelinde kurumsallaştırmak ve milli geliri tabana yaymak isteyen özgürlükçü muhafazakarlık, özgürlükçü milliyetçilik ve özgürlükçü laiklik bir tarafta”

dedi.

"Onlar siyasetin bu zihniyet dönüşümünden korkuyorlar"

Altılı Masa’ya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Altılı Masa böyle bir amaçla ortak bir iradeyle kuruldu. Bu ortak iradenin matematiksel dengesi ve karşılığı değil, felsefi ve zihni temeli önemlidir. Bakmayın Sayın Erdoğan'ın ve Sayın Bahçeli'nin Altılı Masa'yı alaya alma çabalarına. Onlar siyasetin bu zihniyet dönüşümünden korkuyorlar.

İstiyorlar ki otoriter muhafazakarlığı, otoriter milliyetçiliği ve otoriter laikliği temsil eden Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek ortak konsorsiyumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi geri dönülemeyecek şekilde kurumsallaşsın. 

"Otoriterlerin ittifakı her zaman pamuk ipliğine bağlıdır"

 

Ama otoriterlerin ittifakı her zaman pamuk ipliğine bağlıdır; ilkesel değil konjonktürledir. Bakın Bahçelinin son grup konuşmasına. ‘Adayımız belli, kararımız net’ diye kendisi için mitingler düzenlediği ortağı Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşı olan AK Parti Grup Başkan Vekilini ‘Cumhuriyet Düşmanı’ ilan etti.

Bahçeli vesayeti altında siyaset yapan ve hüküm süren Erdoğan'dan şu ana kadar da bir ses çıkmadı. Bahçeli Erdoğan'ın liderliğini sınamaktadır. Onun bırakın dünya lideri ya da ülke lideri olmayı parti liderliği de sınanmaktadır.

Şimdi gözümüz kulağımız Sayın Erdoğan'ın üzerindedir. Sadece bizim değil 20 yıldır onunla yürüyen AK Parti yöneticilerinin ve teşkilat mensuplarının da gözleri kulakları onun üzerindedir.

Sayın Erdoğan, Bahçeli gibi düşünüyorsa yani kendi grup başkan vekili eğer gerçekten Cumhuriyet düşmanı ise sadece görevinden değil partiden de ihraç edilmeli, hatta onun için de bir fezleke hazırlanıp TBMM Başkanlığına gönderilmelidir. Yok eğer böyle değil ve yaklaşık 20 yıldır Erdoğan'ın en yakınında bulunan grup başkan vekili Cumhuriyet düşmanı değilse Erdoğan bu kez dönüp Bahçeli'ye gereken cevabı vermek zorundadır.”

"Ahmet Davutoğlu: Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli siyasetin zihniyet dönüşümünden korkuyorlar" haberi, 28 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 28 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu: Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli siyasetin zihniyet dönüşümünden korkuyorlar haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu: Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli siyasetin zihniyet dönüşümünden korkuyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  2. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  3. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  4. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  5. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  6. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  7. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  8. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  9. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  10. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  11. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  12. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  13. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  14. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  15. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  16. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  17. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  18. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  19. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  20. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
Politika Haberleri