Ahmet Davutoğlu: Ülkeyi zarara sokmamak için kendimi feda ettim

Ahmet Davutoğlu: Ülkeyi zarara sokmamak için kendimi feda ettim

Ahmet Davutoğlu: Ülkeyi zarara sokmamak için... Başbakan olduğu döneme ve AK Parti'den ayrıldıktan sonra yaşadığı sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Ülkeyi zarara sokmamak için kendimi feda ettim" dedi.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programının bu haftaki konuğu Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu oldu.

ÜLKEYİ ZARARA SOKMAMAK İÇİN KENDİMİ FEDA ETTİM

Sezer ve Ecevit arasında yaşandığı gibi çıkıp millete deseydim, Cumhurbaşkanı talimat verdi benim adıma imza toplanması için bu ülkenin göreceği zararı tahmin edebilir misiniz? Bu dava sahtekarlarına asla ortamı bırakmayacağım. Ben bunlar için siyasete girmedim. Beş kez milletvekilliği teklifini reddettim. Siyasete AK Parti kapatma davası açıldığı zaman girdim. Siyasete mevki, makam için girmedim. Benim etrafımdakilerle ben başka bir parti de kurabilirdim. Belki de kongrede AK Parti benim elimde kalırdı. Ben o gün ülkeyi zarara sokmamak için kendimi feda ettim. Yolda sokakta kimse AK Parti'yi savunamıyorlarsa bunun nedeni benden sonra yönetimi ele alanlardır. Cumhurbaşkanı hukukunu koruyacağım, dedim. O benim hukukumu korumadı. Benim, eşimin konferanslarını iptal ettiler, kitaplarımı raflardan indirdiler. 

AK Parti'yi MHP'ye mahkum ettiler. Ben tek başına iktidar olan bir AK Parti bıraktım. 2018'de MHP'nin yüzde 10 oyunu çıkarın bakalım. 

Dövize çevrili mevduat teknik bir süreçtir. Verilen garantiler zamanla birikti ve devletin üzerine yük oldu. Enflasyonu da 3 haneli rakamlara getirdi. Bununla 1993-94 enflasyonu karşılaştırılamaz. Anayasal çerçeve öyle bir çatışma doğurdu ki... Özal ve Demirel arasında yaşanan gerilim otorite krizi doğurdu. Yetki ve sorumluluk dengesi bozukluğu bir soruna yol açtı. Özal ile Demirel arasındaki çatışmaların olduğu dönemle dövize çevrili mevduat hesabı aynı şey olamaz. 

Bu ülkenin insanının çektiklerinden yüreğim yanıyor. Doktorların yurt dışına gitmesi benim yüreğimi yakıyor. Umut, doktor onunla konuştum. Siz başbakanken 300 euro burs alıyordum şimdi 440 euro maaş alıyorum. Yurt dışına gitmekten başka çarem mi vardı, diyor. Makamını ilkeleri için terk eden bir Başbakanın konuşması diyecekler benim için. Makamlar bırakılır, ahlak, zihniyet, ilkeler bırakılmaz. İleride o konuşma bir siyasi ahlak dersi olarak görüşülecektir. 

İnsanlar şu tercihe zorlandı. Davutoğlu mu, Erdoğan mı? Benim böyle bir iddiam yoktu. AK Parti kapatma davası açıldı diye ben siyasete girdim. 2003'te girdim ve ben akademiye döneceğim dedim. Yeni insanlar yetiştirelim dedik. Planlama yaptık ve 6-7 ay çalışıp ayrılacaktım. 2008'de asker Kuzey Irak'a girdi, o krizi çözmek için Bağdat'a girip görüşmeler yaptıktan sonra AK Parti kapatma davası açıldı. Ben emeksiz hiçbir yere gelmedim. Cumhurbaşkanına her zaman müteşekkir olmadım. Özal ve Demirel de eski arkadaşlardı. 

Biz yolu değiştirmedik onlar başka bir yere getirdiler. Davayı biz terk etmedik. Onlar terk ettiler. Eğer işler iyi gitseydi, bir an bile geri dönüp bana bunu neden yapsaydınız diye sormazdım. Partim, ülkem ve İslam dünyası için kaygılıyım diye metin verdim. Kamuoyu bile bilmiyordu benim bunları söylediğimi. Türk siyasetine bakın, kendi partisinden ihraç talebiyle disipline sevk edilmiş başka bir genel başkan biliyor musunuz? Geçmişte neden konuşmadınız diyenlere şunu söylüyorum, bütün Türk siyasetini inceleyin, en yakın arkadaşlarının hatalarını görüp tek başına çıkıp da kendi partisine yönelik bayrak açmış ikinci bir lider var mı? Bir Ecevit var, CHP'den ayrılmış ama o zaman CHP iktidar değildi. Ben bunları neden yapayım? Hiçbir şahsi hesabım yok. Her fedakarlığı yapmaya hazırım. Benim hukukumu koruması gereken Cumhurbaşkanı beni dolandırıcı ilan etti. Bir tek benim özel muamele yaptığım kimse yok. Geçen sene Cumhurbaşkanıyla görüşmek için bizzat müracaat ettim. Perinçek'e ayırdığın vakti bana ayırmayacaksın. Bu dava benim, bu dava benimle birlikte ihraç edilen 6 arkadaşımın.

"Ahmet Davutoğlu: Ülkeyi zarara sokmamak için kendimi feda ettim" haberi, 14 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu: Ülkeyi zarara sokmamak için kendimi feda ettim haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu: Ülkeyi zarara sokmamak için kendimi feda ettim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  8. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  9. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  10. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  11. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  12. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  13. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  14. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  15. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  16. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  17. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  18. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  19. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  20. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
Politika Haberleri