Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için flaş ‘Cumhur İttifakı’ iddiası

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için flaş ‘Cumhur İttifakı’ iddiası

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için flaş ‘Cu... Karar yazarı İbrahim Kiras, AKP'de yeni parti kurma hazırlıklarına hız kesmeden devam eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'dan birinin Cumhur İttifakı'na dahil edilme hesaplarının yapıldığını belirtti.Karar Gazetesi...

Karar yazarı İbrahim Kiras, AKP'de yeni parti kurma hazırlıklarına hız kesmeden devam eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'dan birinin Cumhur İttifakı'na dahil edilme hesaplarının yapıldığını belirtti.

Karar Gazetesi yazarı İbrahim Kiras, yeni parti kurma hazırlığı içinde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın AKP için siyasi bir tehdit olduğunu yazdı. "Çaresizlik o noktada ki 'Davutoğlu ile Babacan’dan biri acaba Cumhur İttifakına dahil edilebilir mi' hesapları yapanlar var yüksek sesle" diyen Kiras, "Bu insanlar giderken arkalarından teneke çalan kişilerin şimdi böyle stratejiler üretmeleri çok ilginç" ifadesini kullandı.

Kiras, AKP'de HDP için de "Cumhur İttifakı'na dahil edilebilir mi" diye düşünenlerin olduğunu belirtirken, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın bizzat cezaevinden gönderdiği mektupla Cumhur İttifakı'na destek verdiğini ifade etti.

Kiras'ın, "Peki, HDP ne olacak?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İlk gündeme geldiği sıralarda da uzunca değerlendirdiğimiz bu konuyu şunun için hatırlamakta fayda var: Bugün iktidar partisi için asıl problem kendi içinden kopan gurupların oluşturduğu siyasi tehdit. Biri Ahmet Davutoğlu, diğeri Ali Babacan liderliğinde yola çıkan iki yeni parti girişimi her halükârda AK Parti’den belirli oranda bir seçmen kitlesini transfer edecek. Buna karşılık, iktidar partisini yönetenler ise epeyce süredir 'şununla mı ittifak yapalım, bununla mı cephe kuralım' diye hesap yapıp dururken parti tabanındaki küskünleri yeniden kazanmayı, artık böyle gitmez diyerek ayrılan eski yol arkadaşlarıyla ittifak yapmayı hiç akıllarına getirmediler.

AK Parti-MHP oyları yetmez olunca Doğu Perinçek ittifaka dahil edildi, HDP olabilir mi diye düşünenler bile oldu, Öcalan bizzat cezaevinden gönderdiği mektupla Cumhur İttifakına destek verdi… 'Koalisyonlar ne kötü şey be birader' denilerek geçilen hükümet sisteminde iktidar ortaklarının sayısı her geçen gün artıyor... Taşıma suyla değirmeni döndürmek için her ihtimal hesaba katılıyor ama yıllar boyunca bu değirmeni döndürmüş olan derenin suyunun neden kuruduğunu araştırmak akla gelmiyor.

Çaresizlik o noktada ki 'Davutoğlu ile Babacan’ın aralarında anlaşamadıkları için ayrı ayrı kurdukları partilerin aynı siyasi blokta yer almaları mümkün olmayabilir. Bunlardan biri acaba Cumhur İttifakına dahil edilebilir mi' hesapları yapanlar var yüksek sesle… Bu insanlar giderken arkalarından teneke çalan kişilerin şimdi böyle stratejiler üretmeleri çok ilginç…"

"Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için flaş ‘Cumhur İttifakı’ iddiası" haberi, 07 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için flaş ‘Cumhur İttifakı’ iddiası haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan için flaş ‘Cumhur İttifakı’ iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:21 İrfan Can Kahveci'nin eski hocası İrfan'ın gideceği takımı açıkladı
  2. 09:15 Cemil Çiçek: Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
  3. 09:08 Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
  4. 09:04 Türkiye fazla mesaide zirvede
  5. 09:01 Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
  6. 08:50 Karar yazarı Elif Çakır: Gelelim madalyonun öteki yüzüne
  7. 08:46 Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
  8. 08:40 Ali Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
  9. 08:35 Yüz gençleştirme operasyonu sonrası son hali gündem oldu
  10. 08:32 Derya Alabora, ayrıldığı Uğur Yücel hakkında bir itirafta bulundu
  11. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  12. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  13. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  14. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  15. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  16. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  17. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  18. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  19. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  20. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
Haberleri