Ahmet Hakan: Sekter çok teşekkür ediyor Hıncal Baba

Ahmet Hakan: Sekter çok teşekkür ediyor Hıncal Baba

Ahmet Hakan: Sekter çok teşekkür ediyor Hınc... "Baştan söyleyeyim. Beni kendini beğenmiş, kibirli, ukala bulabilirsiniz. Ama biliyor musunuz ki böyle düşünmeniz umurumda bile değil''

Gazeteci Ahmet Hakan, Ayşen İnci'nin 'Pisi kolojik Öyküler' kitabı üzerinden kedisi Sekter hikâyesini köşesinde paylaşan Sabah yazarı Hıncal Uluç'a teşekkür etti. 

Hakan, yazısının "Sekter çok teşekkür ediyor Hıncal Baba" başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

"Ayşen İnci, bir öykü kitabı yazdı. Çok yaratıcı bir formatla... 'Kediler sahiplendiklerini anlatıyor' yaklaşımıyla yazılmış öyküler. Hepsi çok farklı, çok güzel, çok kedici... Kitabın adı da 'Pisi-kolojik Öyküler'.

İşte bu öykülerden biri de bizim Sekter’in dilinden kaleme alınmış. O kadar iyi yazılmış ki Sekter’in öyküsü, Sekter bile kendisini bu kadar güzel anlatamazdı. Hıncal Baba, işte bu uzun öyküyü dün köşesinde okurlarıyla paylaştı. Sekter öyle memnun kaldı ki... Evdeki köşesine çerçeveletip asacak." 

Uluç'un aktardığına göre Sekter'in Ahmet Hakan'ı anlatmak için 'kaleme aldığı' öykü şöyleydi:

"Baştan söyleyeyim. Beni kendini beğenmiş, kibirli, ukala bulabilirsiniz. Ama biliyor musunuz ki böyle düşünmeniz umurumda bile değil.

Çünkü kendimi diğer kedilerden daha üstün görmek ve siz insanların benimle ilgili görüşlerini umursamamak için pek çok nedenim var.

Bir kere Scottish Fold cinsi bir kediyim. Beni görüp de güzelliğime, asaletime hayran olmayan çıkmadı. Bakışlardaki beğeni çok hoşuma gider lakin bazı hanımlar, Ahmet'e yaranmak için bana gereğinden fazla ilgi göstermeye kalkıp bir de sanki bebekmişim gibi benimle çocuk sesiyle konuşmaya başlayınca tüylerim diken diken olur.

"Kızlar, saçmalamayın, ben bebek değilim! Benim yaşımı insan yaşıyla hesaplarsanız karşımda hürmetle eğilmeniz gerekir" diye miyavlarım ama anlamazlar ki!

İşte Sekter!.. Allah, Ahmet Hakan'ın yardımcısı olsun!.

Neyse, konuyu uzatmadan kendimi tanıtayım. Adım Sekter.

Sert bakışlarımdan dolayı bana bu adı koydu Ahmet. Önce yadırgadım lakin sonra Boncuk, Samur, Cingöz, Sarman ve bunun gibi sıradan bir isme sahip olmadığım için çok mutlu oldum.

Benim her şeyim farklı ve özel olmalı. Haa, bir de Müezza vardı eskiden. Onun ismi de değişik. Kendi de cinsti. Sadece soyu sopu değil, huyu suyu da yani. Sürekli bana karşı üstünlük taslardı. Yok Peygamber kedisiymiş, yok üst damağında leke bulunduğu için Müezza soyundan geliyormuş... Bir afra tafra, bir eda; sorma gitsin. Onunla yıldızım bir türlü barışmadı. Hep kavga, hep polemik, hep gerginlik. Neyse, sonunda Müezza başka bir eve gelin gitti de ben de rahat bir nefes aldım, moralim düzeldi.

"Benden başka bir kedinin asla "polemik" kelimesini kullanmadığından eminim"

Benim kullandığım kelimeler sizi şaşırttı değil mi? Benden başka bir kedinin asla "polemik" kelimesini kullanmadığından eminim.

Ee, Ahmet gibi entelektüel birine sahip olunca siz de diğer cinslerinizden farklı oluyorsunuz elbette. Ne o, cümleyi yanlış kurduğumu mu düşünüyorsunuz? Bilerek "sahibim değil, sahip olduğum" dedim. Bunu unutmayın. Asla bir kedinin sahibi olamazsınız. O sizin sahibiniz olur. Çok şanslıyım ki Ahmet de bu durumu kabullendi de güzel güzel geçinip gidiyoruz. Güzel güzel dediysem öyle yüzgöz olmaktan bahsetmiyorum.

Seviyeli bir ilişkimiz var. Mıncıklanmaktan, okşanmaktan hiç hoşlanmam. Hele yavşaklık beni deli eder. İçe kapalı, yabani, asosyal olduğumu söyler Ahmet. Doğrudur. İnsan sevmem, kedi köpek sevmem; sürprizden, değişiklikten hiç hoşlanmam.

Hımbıl, tembel ve miskinimdir. Dünya yansa umurumda olmaz. O kadar vurdumduymaz bir kediyim yani.

"Ahmet'in en sevdiğim huyu, beni olduğum gibi kabul etmesi"

Ama tembelliği ve yemeği çok severim. Arkadaşlarından biri benim şişko olduğumu söyleyince Ahmet hemen diyet mamaları dayadı önüme lakin onunla bile iki ayda üç kilo almayı başardım. Hem kime ne benim kilolarımdan? Biz Ahmet'le tutturmuşuz bir düzen, geçinip gidiyoruz işte, karışmasalar olmaz!

Ahmet'in en sevdiğim huyu, beni olduğum gibi kabul etmesi.

Tembelliğim, huysuzluğum, yabaniliğimle.

Çünkü ben tüm kusurlarına rağmen sevilecek bir kediyim ve o da bunun farkında.

Ahmet'e gelince, sahip olduğum en değerli şey. Çok samimiyim bu sözlerimde.

Bu ev, sevdiğim köşe, hatta en sevdiğim yaş mama bile Ahmet'ten sonra gelir. Çünkü ona karşı çok büyük bir sevgi var içimde. Her ne kadar karakterim gereği çok fazla göstermesem de o da sevgimin ne kadar derin olduğunu bilir. Başkaları ne düşünür bilemem lakin ben onu kır sakallarıyla, gözlükleriyle yakışıklı ve karizmatik bulurum. Sanıyorum kadın cinsi de benimle aynı fikirde. Kimlerle paylaşmak durumunda kaldım onu bir bilseniz!

Çok merak ediyorsunuz değil mi? Anlatayım. İlk tanıdığım çok güzel bir kadındı. Yeşil gözlü, siyah saçlı. Adı... Çok hoşsunuz doğrusu!

Ahmet'in özel hayatını anlatacağıma inandınız mı gerçekten? Ben salak mıyım ki başıma dert açayım! Çok tehlikeli konular bunlar. Özel hayatı ihlal, ifşa vs...

Bu değişik lafları çok fazla televizyon izlememe ve Ahmet'in konuşmalarına kulak misafiri olmaya borçluyum. Hele Ahmet televizyonda programa başlayınca pürdikkat onu izlerim. Ondan öğrenmem gereken çok şey var. Programları izledikten sonra buna karar verdim.

Bazen bir masanın etrafında dizilmiş birkaç kişi, birbirlerinin ağzına lafları tıka tıka, bağıra çağıra öyle tartışıyorlar ki hayretle izliyorum.

Karşılarında ben olsam hemen tırnaklarımı geçirir, tırmalardım diyorum lakin Ahmet sakin durmayı başarıyor.

Onun bu huyu hoşuma gidiyor.

İşte bu "polemik, ihlal, ifşa" kelimelerini ve kedi sözlüğünde olmayan pek çok kelimeyi bu programlardan öğrendim.

Ahmet'in bu kadar tanınmış, popüler biri olması mahalledeki diğer kedilerde büyük bir kıskançlığa yol açıyor ister istemez.

Bunlardan biri hiç evlenmemiş emekli bir memurun, diğeri oyuncu olmak için çabalayan bir gencin kedisi. Genç, bir diziye başlayınca Samur hemen bana haberi verdi, "Ali Ağabey de artık televizyonlarda görünecek, meşhur olacak" dedi böbürlenerek.

Hıh, gördük! Üç saatlik dizide şöyle bir göründü. "Sizi görmek isteyen biri var" dedi sadece.

Ertesi gün pencereden ayrılmadım, Samur'u görüp alayla miyavlamak için lakin o hiç görünmedi.

Bütün gün keyifle yalandım.

Şöhret olmanın bedelini ben de ödüyorum Ahmet gibi.

Kıskançlıklar, rekabet. Bir ara Şero diye bir kedi çıktı. Aslında fena kedi değildi, severdim onu. Ne zaman ki seçimleri kazandılar, bir havalara girdi. Televizyonda gördüm, bir kasıntı olmuş ki sormayın gitsin.

Kedi dediğin biraz olgun, biraz hazımlı olur. Hemen takipten çıkardım onu.

Külliye'nin de bir kedisi varmış, resmini gördüm. Şimdilik onunla ilgili bir yorum yapmıyorum.

Güzel desem yalaka diyecekler, çirkin desem soruşturma falan açarlar neme lazım.

Allah sahiplerine bağışlasın, diyorum sadece. Gördüğünüz gibi sonunda ben de politik olmayı öğrendim.

Ahmet'in bir arkadaşı var. Adı Melih. Arkadaşı diyorum lakin ben ikisi arasındaki ilişkiyi de pek anlamış değilim. Birbirlerini severler mi, sevmezler mi çözemedim bir türlü.

Biz kediler duygularımızı kesinkes ve apaçık belli ederiz. Oysa insanlar böyle değil. Bazen gerçek duygularını saklayıp farklı görünmek durumunda kalıyorlar.

Neyse, Ahmet'in Melih'le yazışmaları hiç bitmez. Yazarken ve okurken dudaklarından tebessüm eksik olmadığına göre birbirlerinden hoşlandıklarına karar verdim sonunda.

Ahmet geçenlerde bana bir resim gösterdi. Aaa, tıpkı ben!

Benim cinsimden bir kedi almış Melih. Biraz daha dikkatlice baktığımda bana benzediğini lakin bendeki karizmanın zerresine sahip olmadığını gördüm.

Melih şöyle yazmış:

"İki aynı cins kedi. Hangisi daha sempatik?" diye sormuş.

Ahmet hemen hınzırca gülerek cevap yazdı. "Senin kedin ezik, benim kedi paşa." Sen çok yaşa Ahmet!

Mırnavvvvvvvvv!

Bu duygularla uzun süre kendimi dünyanın merkezinde görmeye devam ettim. Ta ki o haberi izleyene kadar.

Karl Lagerfeld denilen bir adam tüm mirasını kedisine bırakmış.

Kedinin adı benimkinden de tuhaf: Choupette. Adam kedisine resmen âşıkmış. Yemekleri onunla yer, yanından hiç ayırmazmış.

Pek çok ünlü markanın reklamında da oynamış bu kedi.

Karl, her gün elli fotoğrafını çekiyormuş onun.

Özel jette, kendine ait iPad'i, özel tasarım kıyafetleri ve elmas kolyeleriyle seyahat ediyormuş. Instagram hesabında 275 bin takipçisi varmış. Karl, vasiyetinde servetinin en büyük kısmını bu kediye bırakmış.

Şu anda da dünyanın en zengin kedisi olarak, Paris'te iki bakıcı ve korumayla yaşıyormuş.

Bu haber bir anda tüm dengelerimi altüst etti. Kıskançlık duygum, tüm hücrelerime, tüylerime yayıldı dalga dalga. Kedinin resmini görünce içimden çok güzel olduğunu itiraf ettim lakin bir kediye böylesi bir tutkuyla bağlanılması canımı çok fena sıktı. Kafamın içinde delice fikirler dönmeye başladı:

1- Ahmet neden bana aşkla değil de bilindik bir sevgiyle bağlı?

(Vazgeçtim. Sevginin aşırısı beni bunaltır zaten.) 2- Neden benim o kadar çok resmimi çekmez? Yoksa beni yeterince güzel bulmuyor mu?

3- O kadar çevresi olduğu halde neden bana reklam, dizi falan ayarlamaz?

4- Neden bana iPad almayı, bir Instagram hesabı açmayı akıl etmez?

5- "Blue Diamond tüm kedilerin hakkı" diye bir reklam mı olması gerekir illa! Minicik de olsa elmas bir kolye fena olmazdı hani.

6 - Benim geleceğim için neler planlıyor?

Birkaç gün kafamda bu sorulara cevap arayarak lakin bulamayarak somurttum durdum köşemde.

Dün gece Ahmet bakmam için elindekini bana uzattı. Bir arkadaşı hazırlatmış. Üstte Türkiye Cumhuriyeti ve yanda PTT yazısının altında benim resmimin olduğu bir posta pulu.

Gözlerimi açarak bir daha baktım.

Evet... Gerçekten üstünde benim resmim vardı. Demek ki herkes Ahmet'in beni ne çok sevdiğini, bana nasıl değer verdiğini biliyordu. İşte o an Karl da, trilyoner güzel kedisi de bir daha hatırlanmamak üzere kafamdan silinip gitti.

Seni bu kadar seven biriyle yaşamak, yaşlanmak en büyük zenginlikti. Mutluluk, gurur, sevinç karışımı bir teşekkür miyavı döküldü dudaklarımdan."

"Ahmet Hakan: Sekter çok teşekkür ediyor Hıncal Baba" haberi, 14 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ahmet Hakan: Sekter çok teşekkür ediyor Hıncal Baba haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Hakan: Sekter çok teşekkür ediyor Hıncal Baba 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  2. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  3. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  4. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  5. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  6. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  7. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  8. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  9. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  10. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  11. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  12. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  13. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  14. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  15. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  16. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  17. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  18. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  19. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  20. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
Gündem Haberleri