Ahmet Nur Çebi’den TFF’nin kararına tepki

Ahmet Nur Çebi’den TFF’nin kararına tepki

Ahmet Nur Çebi’den TFF’nin kararına tepki Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yerli oyuncu oynatma zorunluluğu kararını eleştirdi. Çebi, “Yerli futbolcu fiyatları kulüpler tarafından karaborsa arttırılmaya çalışılıyor” dedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamada bulunan Çebi, TFF’ye yabancı oyuncu kuralı ile ilgili bir çözüm teklif ettiklerini ancak kabul görmediğini ifade etti.
Siyah beyazlı kulübün başkanı şöyle konuştu:

“14 takım olarak TFF’ye müracaat ettik ve ‘8+3 için teşekkür ederiz lakin +1 yabancı oynatma hakkını verin. Eğer kullanırsak, oynadığı maç kadar 100 bin lira ceza ödeyelim. Bu paralar da TFF’nin kasasında biriksin ve yerli oynatana ödensin.’ şeklinde teklifte bulunduk lakin maalesef kabul görmedi. Bunu doğru bulmuyorum. Yerli futbolcu fiyatları kulüpler tarafından karaborsa arttırılmaya çalışılıyor. Eğer bir şeye ihtiyaç var ise onun fahiş olmaması için gereken arzın önünü açmanız lazım. TFF çözüm üretmiyor. A Milli Takım’a futbolcu bulunabilmesi için bunun yapıldığı ifade ediyor. Türk futbolcularımız ‘Nasıl olsa benim formam garanti’ diye rehavete kapılacaktır. Bunun da Türk futboluna katkı vereceğini düşünmüyorum. Yerli futbolcunun oynamasını teşvik etmeli, yabancınınkini de cezalandırmalısınız. Bunun parasal bir değeri olması lazım. ‘O yasak, bu yasak’ diyerek bu işin olacağını düşünmüyorum. Konyaspor’un da futbolcusunu (Abdülkerim Bardakcı) satarken yerli futbolcu şartını iyi değerlendirdiğini görüyoruz. Tebrik ediyoruz, haklıdır. Gazetelerde yazıldığı gibi bahsi geçen rakamların hem kulübüne hem oyuncuya yarısını önermiştik. Bunların üzerine rakamlar çıktığı zaman da çekilmeyi bildik. Beşiktaş’ın basamak yapılabilecek, fiyat artışı sağlanabileceği bir kulüp olarak görülmesini istemiyorum. Bunun için de gerekeni ilk anda yaptık.”

“REKABETİ ORTADAN KALDIRACAK BU KARARI DESTEKLEMİYORUM”

Mevcut kararın rekabeti ortadan kaldıracağını savunan Çebi, “Rekabet olmazsa kimse çalışmaz ve başarı gelmez. Rekabeti ortadan kaldıracak bu kararı desteklemiyorum. Hepimiz zor durumdayız, her kuruşa ihtiyacımız olan bu dönemde yerli futbolcu mecburiyeti getirip, kulüplerin cebinden fazla para çıkmasına sebep olacak bir kararı desteklemiyorum. Bunu federasyon başkanına da söyledim lakin sonuç şu an için olumsuz. Umarım bu kararlarından bir an önce dönerler. Çok da geç kalmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü transfer dönemi devam ediyor. Ortada 20 tane takım var. Bunların 3’er yerli oynatma mecburiyeti, bir de 4-5 yedek oyuncuyla rakam 100 oluyor. 100 tane yerli futbolcu varsa, listeyi siz getirin. Bu, zaman içinde olabilir lakin bugün markette takımların kullanabileceği 100 tane yerli oyuncu yoksa, o zaman uygulamanın doğru olmadığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

ABDÜLKERİM BARDAKÇI AÇIKLAMASI

Çebi, Galatasaray’a transfer olan Abdülkerim Bardakcı’dan ekonomik yapılarına uymadığı için vazgeçtiklerini söyledi

Ekonomimize uymayan hiçbir şeyi yapmayacağımızı baştan beri söyledim. Benim yönetim tarzım bu. Başarılı bir transfer, ekonomisi ile beraber yapılabilmişse başarılıdır. Yoksa kim neyi isterse verdiğiniz zaman, transferi herkes yapabilir. Kağıda imza atıyorsunuz, milyonlarca lira ödüyorsunuz ve o insanlar size geliyorlar. Bu bir başarı değil. Bunu minimize ediyorsanız, takım bütçesiyle dengeli halde yapıyorsanız, o transfer iyi bir transferdir. 

"Ahmet Nur Çebi’den TFF’nin kararına tepki" haberi, 27 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Ahmet Nur Çebi’den TFF’nin kararına tepki haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Nur Çebi’den TFF’nin kararına tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  2. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  3. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  4. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  5. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  6. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  7. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  8. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  9. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  10. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  11. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  12. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  13. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  14. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  15. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  16. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  17. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  18. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  19. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  20. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
Spor Haberleri