'Ahmet Şık'tan intikam alınmaya çalışılıyor'

'Ahmet Şık'tan intikam alınmaya çalışılıyor'

'Ahmet Şık'tan intikam alınmaya çalışılıyor' Ahmet Şık’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada, Şık’ın 5 yıl sonra sevk edildiği Silivri Cezaevi’nde, tecrit eziyetiyle karşı karşıya olduğu ve Metris Cezaevi’nde ise üç gün boyunca su verilmediği öğrenildi....

Ahmet Şık’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada, Şık’ın 5 yıl sonra sevk edildiği Silivri Cezaevi’nde, tecrit eziyetiyle karşı karşıya olduğu ve Metris Cezaevi’nde ise üç gün boyunca su verilmediği öğrenildi. Şık’ın tutuklandıktan sonra ilk kez Silivri Cezaevi’nde su içtiği belirtildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a “Buradan bir kez daha ilan ediyorum, Türkiye ceza ve tutukevlerinde, kötü muamele de işkence de yoktur. Bunun aksini söyleyenler, iddialarını ispat etmezlerse müfteridirler'' sözlerini hatırlatan CHP’li Erdem, soru önergesinde “Cezaevindeki tecrit uygulaması, AKP-FETÖ ilişkisini kitaplaştıran gazeteci Ahmet Şık’a yönelik bir intikam girişimi midir?'' diye sordu.

EREN ERDEM: CEZAEVLERİNDE FETÖ GELENEĞİ DEVAM EDİYOR!

Konuya ilişkin CHP’li Erdem, “Metris ve Silivri’de Ahmet Şık’a yönelik insanlık dışı bu uygulamalar, hükûmetin FETÖ geleneğini sürdürdüğünün en açık göstergesidir. İftiralarla haksız yere tutuklanan diğer gazeteciler gibi Ahmet Şık da bizim için gazeteciliğin namusudur. Ahmet Şık herkesin korkudan sustuğu, dokunanın yandığı bir dönemde AKP-FETÖ gerçekliğini gözler önüne sermiş, gazetecilik mesleğinin onurunu sürdürmüş biridir. CHP olarak, suçsuz yere cezaevlerine atılıp susturulmaya çalışılan ve kötü muameleye maruz bırakılan tüm gazetecilerin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.'' dedi.

CHP’li Erdem’in Bakan Bozdağ’a sunduğu önergesinde, şu sorular yer aldı:?

Cezaevindeki tecrit uygulaması, AKP-FETÖ ilişkisini kitaplaştıran gazeteci Ahmet Şık’a yönelik bir intikam girişimi midir?

Ahmet Şık’a ve cezaevindeki mahkûmlara su verilmemesinin sorumluları kimdir? Bu insanlık dışı tutumun sorumluları hakkında herhangi bir cezai işlem başlatılacak mıdır?

Şahsınız bir konuşmasında “Buradan bir kez daha ilan ediyorum, Türkiye ceza ve tutukevlerinde, kötü muamele de işkence de yoktur. Bunun aksini söyleyenler, iddialarını ispat etmezlerse müfteridirler'' beyanında bulunmuştur. Mahkûmlara su, gazete, kitap verilmemesi bir işkence şekli midir?

Muhalif kişileri çeşitli iftiralarla mahkûm edip cezaevlerinde işkenceyle cezalandırmak FETÖ’den öğrenilen bir strateji midir? Gazeteci olmanın cezası susuz bırakılmak mıdır?

Metris ve Silivri Cezaevleri’nde çalışan müdür, gardiyan ve görevliler hakkında son 1 yılda işkence şikâyeti üzerine herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

2017 yılında mahkûmların su gibi temel ihtiyaçlarının bile karşılanmaması ve kötü muameleye maruz bırakılması bir utanç vesilesi midir?

Cezaevleri koşullarının iyileştirilmesi adına bu yıl ne tür adımlar atılacaktır? Bu yılda da insanlar sürekli işkence, kötü muamele, haksız disiplin cezaları gibi sorunlarla mı boğuşacaktır?

">

"'Ahmet Şık'tan intikam alınmaya çalışılıyor'" haberi, 06 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Ahmet Şık'tan intikam alınmaya çalışılıyor' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Ahmet Şık'tan intikam alınmaya çalışılıyor' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri