Ahmet Türk: Kemal Kılıçdaroğlu uygun aday

Ahmet Türk: Kemal Kılıçdaroğlu uygun aday

Ahmet Türk: Kemal Kılıçdaroğlu uygun aday Gazete Duvar’a konuşan Türk, CHP Genel Başkanı Keml Kılıçdaroğlu’nun adaylığına HDP seçmeninin sıcak baktığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayları ile gireceklerini açıkladı.

Buldan’ın bu çıkışının ardından hem altılı masadan hem de Cumhur İttifakı’ndan çok sayıda isim peş peşe açıklamalar yaptı.

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ten HDP’nin tartışılan kararının ardından dikkat çeken bir çıkış geldi.

Gazete Duvar’a konuşan Türk, CHP Genel Başkanı Keml Kılıçdaroğlu’nun adaylığına HDP seçmeninin sıcak baktığını söyledi.

Türk şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasiyi kalıcı hale getireceğiz” diyen bir masanın demokrasi mücadelesi veren HDP ile görüşmekten kaçınması ve HDP’yi dışlaması toplumda büyük yarılmaya sebep olur. Bugün Altılı Masa’nın, muhalefet partilerinin bu işi HDP ile diyalog içinde yürütmeleri gerekirdi. Sorumluluk bizde değil onlarda. HDP ile diyalog kurmaktan çekinen bir anlayışla beraber yürümek kolay değil. Bu nedenle bu tutum sürdüğü müddetçe HDP kendi adayını çıkaracaktır, bu kaçınılmaz bir şeydir.”

“İLK TURDA GÖNDERMEK İSTERDİK AMA TERCİH ALTILI MASANIN”

“Biz de isterdik ki bu iktidarı, bu cumhurbaşkanını ilk turda gönderelim. Ama maalesef Altılı Masa’nın ikircikli tavırları, uzlaşmaz tutumu, HDP’ye uzak durmaları bizim gerçekleştirmek istediğimiz demokrasi bloku konusunda bir eksiklik ortaya çıkardı. Bu eksikliğin nedeni de Altılı Masa ve muhalefet partileridir. Gönül isterdi ki başından beri HDP ile bir diyalogla bu masanın etrafında ortak bir aday kararı çıksın. Ama tercih onların. HDP de bu durumda kendi adayını çıkaracak.”

“ADAYIN TEMASA GEÇMESİ YETMEZ”

“Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı belirlendikten sonra, sadece bu adayın temasa geçmesi yeterli olmaz. Önemli olan masanın tavrı. Binlerce Kürt siyasetçi cezaevinde. Bu haksız tutukluluklar karşısında nasıl bir tavır ortaya koyacaklar? Anadilinde eğitimle ilgili sözleri ne? Hak ve özgürlükler konusunda bir açıklama, gelecekle ilgili bir proje yok. Kürt sorunu ile ilgili sözlerini söylemeleri lazım.”

“SEÇMENDE KIRILMA VAR”

“Kürt seçmende Altılı Masa’ya dönük bir kırılma var. Altılı Masa’nın HDP’den uzak durmasının insanlarımız üzerinde etkisi var. Bunu kabullenmiyorlar. HDP seçmeni ‘Biz her türlü fedakarlığı yapıyoruz lakin bu fedakarlığa karşı en ufak bir adım atılmıyor’ eleştirisini yapıyor.”

“KILIÇDAROĞLU UYGUN ADAY”

“Altılı Masa’nın aday kararına ilişkin bir söz söyleyemem. Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu’ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor. Başka bir aday ortaya çıkarsa bu vaatler de havada kalır. Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday. Konuşulan isimler içinde de en deneyimlisi. Ama bizim de taleplerimiz var. Demokrasi adına, hak ve özgürlükler adına masanın neleri yapacağını, projelerini açıklaması lazım.”

"Ahmet Türk: Kemal Kılıçdaroğlu uygun aday" haberi, 18 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ahmet Türk: Kemal Kılıçdaroğlu uygun aday haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Türk: Kemal Kılıçdaroğlu uygun aday 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:32 Andrea Stella: McLaren mevcut gelişim hızını sürdürürse, 12 ay içinde Red Bull'u yakalayabilir
  2. 09:27 İlk kez anne olan Gonca Vuslateri'den ilk paylaşım
  3. 09:21 İrfan Can Kahveci'nin eski hocası İrfan'ın gideceği takımı açıkladı
  4. 09:15 Cemil Çiçek: Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
  5. 09:08 Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
  6. 09:04 Türkiye fazla mesaide zirvede
  7. 09:01 Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
  8. 08:50 Karar yazarı Elif Çakır: Gelelim madalyonun öteki yüzüne
  9. 08:46 Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
  10. 08:40 Ali Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
  11. 08:35 Yüz gençleştirme operasyonu sonrası son hali gündem oldu
  12. 08:32 Derya Alabora, ayrıldığı Uğur Yücel hakkında bir itirafta bulundu
  13. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  14. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  15. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  16. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  17. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  18. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  19. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  20. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
Politika Haberleri