Ahmet Türk "yeni çözüm süreci" gündemi hakkında konuştu: 'Ne değersiz görelim ne de abartalım'

Ahmet Türk

Ahmet Türk "yeni çözüm süreci" gündemi hakkı... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışındaki tokalaşma ve yaptığı "Türkiye partisi olun" çağrısı, yeni bir çözüm süreci tartışmalarını alevlendirdi. Ahmet Türk, açıklamalara değer verdiklerini belirterek, samimiyet testinin önemli olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis açılışında DEM Parti sıralarına giderek tokalaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Uzattığım el, gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın temenni ve teklifidir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da grup toplantısında, "Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin değerinin muhatapları tarafından anlaşılmasını ümit ediyoruz. Beklentimiz, meclisteki tüm siyasi partilerin bu yaklaşımla hareket etmesidir" şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, "Yeni bir çözüm süreci mi geliyor?" tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

DEM Parti içinde önemli bir figür olan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Yeni bir açılım-çözüm süreci başlar mı?" sorusuna "Bilemiyoruz. Zaman gösterecek. Bu açıklamaları ne değersiz görelim ne de abartalım" yanıtını verdi. 

Türk, Sözcü’den Aytunç Erkin’e verdiği röportajda, yapılan açıklamalara değer verdiklerini belirtti. "Kürtlerin bir halk olduğunu, hakları olduğunu içselleştiremezseniz hiçbir şey çözemezsiniz. Ortadoğu'nun ateş çemberinde kucaklayıcı bir politika şart. Biz de buna katılıyoruz. Demokratik bir anayasa gereklidir. Bu yalnızca sözde olmamalı; siyasilerin toplumu da hazırlaması gerekir. Samimiyet testinden geçilmesi gerekiyor," dedi.

Siyasetçilerin birbirleriyle sohbet edeceği bir ortamın önemli olduğunu vurgulayan Türk, "Kürtler de bu sorunun silahla çözülemeyeceğini görmeye başladı. Doğru adımlar atıldığında sorun kalmaz," diye ekledi.

Erkin yazısının devamında Türk'le olan görüşmesinden şu bilgileri aktardı: "Biz başından beri Türkiye partisiyiz. Meclis'te ne işimiz var, belediyelerde ne işimiz var! Ama Türkiye'nin gerçeklerini ortaya koymak da bir sorumluluktur. Farklı kimlikler ve inançlar var. Bunları savunduğunuzda Türkiye partisi olmaktan çıkmıyorsunuz. Demokratik bir cumhuriyet için bunları tartışmak gerekir. Bunları söylediğinizde 'bölücüsünüz' deniyor. 33 yıldır siyasetin içindeyim. Toplumu ortak değerlerde buluşturmaktan başka bir düşüncemiz olmadı."

Herkesin aklındaki soru: "Yeni bir açılım-çözüm süreci başlar mı?" Türk, "Bilemiyoruz. Zaman gösterecek. Bu açıklamaları ne değersiz görelim ne de abartalım" dedi.

Erdoğan'ın ılımlı açıklamalarına dair, "Milletin faydasına olacak hiçbir konuda diyalogdan kaçınmayız" sözlerini hatırlatan Erkin, Türk'e bu durumun, Erdoğan'ın sizinle de görüşebileceği izlenimi verdiğini sordu. Türk, "İyi olur. Şahıs önemli değil. Kucaklayıcı bir siyaset, bu toplum tarafından benimsenmiş kişilerle görüşülmesi, fikirlerinin alınması olumlu olur. Bunun yapılması gerekiyor, biz de bekliyoruz. Ortadoğu'daki ateş çemberinde iç içe geçmiş halkların daha fazla kenetlenmesi zorunludur. Bu zorunluluk bilinciyle hareket ettik ve edeceğiz," şeklinde yanıtladı.

"Ahmet Türk "yeni çözüm süreci" gündemi hakkında konuştu: 'Ne değersiz görelim ne de abartalım'" haberi, 11 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ahmet Türk "yeni çözüm süreci" gündemi hakkında konuştu: 'Ne değersiz görelim ne de abartalım' haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Türk "yeni çözüm süreci" gündemi hakkında konuştu: 'Ne değersiz görelim ne de abartalım' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 12 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 01:20 Türk gazetecilere Beyrut'ta canlı yayında saldırı!
  2. 01:17 Kara para aklayan dev bankaya tarihin en büyük cezası kesildi!
  3. 01:15 Hazal Kaya: 'Biri kocama asılırsa çok eğlenirim'
  4. 01:11 Çocuk Güvenliği İçin Dijital Dünyada Almanız Gereken 10 Önemli Tedbir!
  5. 01:11 Bakanlıktan Van Büyükşehir Belediyesine ceza!
  6. 01:09 Kadına Yönelik Şiddeti Önleme İçin TBMM'de Komisyon Kuruldu!
  7. 01:08 'İnci Küpeli Kız' tablosunun çekiciliğinin sırrı çözüldü!
  8. 01:06 Ahmet Akın'dan '480 milyonluk logo'ya yalanlama!
  9. 01:02 Köfteci Yusuf Diyanet'in telefonlarını kilitledi!
  10. 01:01 Gisele Pelicot Davasında Şok: 50 Kişinin Cinsel Saldırı Görüntüleri Mahkemeye Sunuldu!
  11. 00:52 IMF'den Övgü ve Uyarı: 'Enflasyon Düşmeye Devam Edecek; Sıkı Politikalara Sadık Kalınmalı!'
  12. 00:44 Karadağ Teknik Direktörü Robert Prosinecki: "Çok iyi bir takıma karşı oynadık"
  13. 00:41 Şükrü Özyıldız'ı görenler tanıyamadı!
  14. 00:36 6 Yıl Erken Emeklilik Fırsatı! İki Şartı Taşıyanlar Hızla Dilekçe Verin!
  15. 00:35 Robotaksi hayatımıza giriyor: Pedal ve direksiyonu yok
  16. 00:32 İrfan Can Kahveci attığı golü yorumladı: 'Kariyerimin en kolay gollerinden biriydi'
  17. 00:29 Vincenzo Montella'dan maç sonrası açıklama: 'En genç takım biziz'
  18. 00:28 Bakanlık hileli süt ürünlerini ifşa etti: Yoğurt ve peynire tağşiş karıştı! O Firmalar açıklandı!
  19. 00:25 Dünyanın en yakışıklı 10 erkeği belli oldu!
  20. 00:16 Covid-19 geçirenlerde risk 2 kat arttı!
Gündem Haberleri