Aile hekimleri: Virüsün bulaşmasını önleyecek koruma malzemeleri bize verilmedi

Aile hekimleri: Virüsün bulaşmasını önleyecek koruma malzemeleri bize verilmedi

Aile hekimleri: Virüsün bulaşmasını önleyece... Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı: Elimizde bu hastalara tanı koyacak kitimiz yok. Kronik hastalar, gebeler, çocuklar ve yaşlılar...

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı: Elimizde bu hastalara tanı koyacak kitimiz yok. Kronik hastalar, gebeler, çocuklar ve yaşlılar için büyük risk olur.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, aile hekimlerinin elinde koronavirüsü tespit edecek ‘tanı kiti’ olmadığını, hastalığın kendilerine bulaşmasını önleyecek koruma malzemelerinin de bakanlık tarafından kendilerine verilmediğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın son 14 gününü riskli sayılan Çin, İran, İtalya, Güney Kore ve Irak’ta geçiren öğrenci ve çalışanların pasaportları ile aile hekimlerine başvurmaları halinde 14 gün izinli sayılmalarının önünü açan kararının, Türkiye’de koronavirüsün yayılmasına yol açabileceği uyarısı geldi.

Sözcü‘den Erdoğan Süzer‘in haberine göre, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, “Elimizde bu hastalara tanı koyacak kitimiz yok. Kronik hastalar, gebeler, çocuklar, yaşlılar için büyük risk olur” dedi.

Dr. Sezen, yurtdışından gelip 14 günlük idari izne ihtiyaç duyan kişilere sağlık ocaklarında değil gümrükten geçerken izin belgesi verilmesi ve bu kişilerin de 14 gün boyunca evlerinden çıkmaması gerektiğini söyledi.

Aile sağlığı merkezlerinde gebe, yaşlı ve çocuklara aşıların yapıldığını, okul çağı çocuklara yönelik izlemlerin sürdüğünü belirten Sezen, “Yurtdışından gelen ve potansiyel olarak da riskli görülen kişilerin aile sağlığı merkezlerine belge için gelmeleri buralarda bulunan herkese hastalığın bulaşması ve buradan da tüm ülkeye yayılma riskini artırıyor” diye konuştu.

'SIRADAN GRİPTEN AYIRMAMIZ İMKANSIZ'

Aile hekimlerinin elinde koronavirüsü ortaya çıkaracak bir ‘tanı kiti’ bulunmadığını, hastalığın kendilerine bulaşmasını önleyecek koruma malzemelerinin de bakanlık tarafından kendilerine verilmediğini belirten Dr. Sezen, “Şu anda mevsimsel gripler dönemindeyiz. Öksürük, hapşırık, burun akıntısı gibi belirtiler koronavirüsle çok benzer. Elimizdeki imkanlarla sıradan griple ayırmamız ve tanısını koymamız imkansız. İzin belgesi için gelenler muayene için bekleyen bir bebeğin, gebe bir annenin ya da kronik hastanın yanında hapşıracak, öksürecek herkesi riske atacak” uyarısında bulundu.

Dr. Sezen, umreden gelenler için de, “14 gün boyunca misafir kabul etmemeli, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalı, ev sürekli havalandırılmalı ve evde sürekli maske takmalı, tek kullanımlık mendiller tercih edilmeli ve eller sürekli yıkanmalı” tavsiyelerinde bulundu.

'İLAÇ YAZDIRMAYA GİDEN HASTA VİRÜS KAPIP DÖNER'

TÜDEF Gıda ve Sağlık Komisyonu Başkanı Sinan Vargı da yurtdışından gelenlerin sağlık ocaklarına yönlendirilmesi halinde hastalığın herkese bulaşarak yaygınlaşacağını, ilaç yazdırmaya giden hastaların virüs kapıp evlerine döneceğini savundu.

Vargı, “Başta sağlık ocağı hekimlerimizi ve sağlık ocağına ilaç yazdırmaya, muayene olmaya giden çocuk ve kronik rahatsızlığı olan birçok kişiye koronavirüs bulaşma riski ortaya çıkıyor. Bu karar virüsün bir anda yayılmasına ve hastalığın patlama yapar bir şekilde artmasına neden olacaktır” dedi.

"Aile hekimleri: Virüsün bulaşmasını önleyecek koruma malzemeleri bize verilmedi" haberi, 12 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Aile hekimleri: Virüsün bulaşmasını önleyecek koruma malzemeleri bize verilmedi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aile hekimleri: Virüsün bulaşmasını önleyecek koruma malzemeleri bize verilmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 15 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:33 Kaza değil, kanser riski mevcut olabilir! Otomobil koltuklarında büyük bir tehlike
  2. 00:27 Yarın akaryakıt alacak olan sürücüler dikkat! Fiyatlar değişecek
  3. 00:21 Ankaralılara büyük bir müjde! Artık doya doya gezebilirsiniz: Ulus projesi bitti!
  4. 00:16 Manchester City'den müthiş bir zafer geldi!
  5. 00:13 Beşiktaş bombayı patlatıyor: 116 milyon euroluk gol efsanesi!
  6. 00:11 Altın sahiplerine Pazartesi gününe kötü bir haber var!
  7. 00:07 Emeklilerin bayram ikramiyesinin ödeme tarihi belirlendi
  8. 00:05 Beşiktaş, 116 milyon euroluk dev bir transferle sarsılıyor! Kartal, büyük bir hamleyle dönüyor!
  9. 00:05 Merkez Bankası, Dolar Kurunun Yeniden Yükseleceği Tarihi Açıkladı!
  10. 00:00 Ferrari'nin 12Cilindri Tasarımı: 1970'lerin bilim kurgu iyimserliğine mükemmel bir selam!
  11. 00:00 Ünlü mutfak markası, iflasın sınırında! Evlerde neredeyse vazgeçilmez olan ürünler tehlike altında!
  12. 23:28 Birleşmiş Milletler'den uyarı geldi: Ukrayna'da saldırılar arttı!
  13. 23:26 Mucur Yeraltı Şehri Geçici Olarak Ziyarete Kapatıldı: Çökme Riskine Karşı Önlem Alınıyor
  14. 23:22 Akaryakıtta yeni dönem : Tek fiyat uygulaması yarın başlıyor
  15. 23:17 Fenerbahçe, Galatasaray Derbisine 3 Kritik Eksikle Çıkıyor
  16. 23:15 ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Johnson Trump'a destek verdi: "Masumdur"
  17. 23:14 Bahar-Nihal Candan kardeşler hakkında 44 yıla varan hapis sürprizi! İddianame hazır!
  18. 23:13 NASA Güneş'te meydana gelen dev bir patlamanın fotoğrafını yayınladı!
  19. 23:13 Polonya'da Maden Göçüğü: 4 Madenci Mahsur, Arama-Kurtarma Çalışmaları Sürüyor
  20. 23:09 Dünyanın Sonu Mu Geldi? Tehlikeli Asteroit Yaklaşıyor!
Haberleri