AK Parti içinde yaşandı: Erciş ilçe Başkanı, vekile teşekkür etmediği için görevden alındı

AK Parti içinde yaşandı: Erciş ilçe Başkanı,... AK Partili Başkan, vekile teşekkür etmediği için görevden alındı2 yıldır AK Parti Erciş İlçe Başkanı olarak görev yapan Nedim Sağlam, kasım ayının başında görevden alındı.

Sağlam, AK Parti Milletvekili Arvas’a teşekkür etmediği için görevden alındığını söyledi.

Ekim 2019’da AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı görevine atanan Nedim Sağlam 2021 Kasım ayının başında görevden alındı. Sağlam’ın görevden alınmasıyla ilgili birçok iddia parti içinde konuşulurken Sağlam görevden alınma nedenini yaptığı açıklamayla duyurdu. “Halkın sorunlarını çözmemize müsaade etmediler” diyen Sağlam, “Bizler halkın sorunlarını çözmek için mücadele ederken, bunlar halkın sorunlarını çözmemize müsaade etmediler, kurumlara baskı yaparak, bu adamı dinlemeyin ve dediği sorunları çözmeyin dediler.” açıklamasında bulundu. Sağlam, AK Parti üyeliğinden de istifa ettiğini duyurdu.

AK PARTİLİ VEKİLE TEŞEKKÜR ETMEYEN SAĞLAM GÖREVDEN ALINDI

AK Partili Nedim Sağlam’ın bir esnaf ziyaretinde AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas’a teşekkür etmediği için görevden alındığını ileri sürdü. Nedim Sağlam’ın görevden alınması sonrası AK Parti üyeliğinden de istifa ettiğini duyurdu. Sağlam’ın görevden alınmasıyla birlikte 101 sandık sorumlusu ve 1029 mahalle temsilcisinin istifa ettiği bilgisi paylaşıldı.

Sağlam’ın açıklaması şöyle:

“Geçmişten bugüne her zaman Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında oldum. İnandığım bu dava uğruna yıllarca mücadele ettim. Hiçbir kirli ilişkinin içinde yer almadım. Ülkemin ve memleketimin yararına olan her türlü proje ve çalışmanın içinde olmaktan büyük onur duydum. 5 yıl belediye meclis üyeliği, 2 dönem İlçe Seçim Koordinasyon Başkanlığı ve 2 yıl ilçe başkanlığı görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirdim. 20 Mayıs 2020 tarihinde Erciş Organize Sanayi Bölgesine İlçe Teşkilatımız olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Yaptığımız ziyaret esnasında yapmış olduğum konuşmamda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğimi belirttim. Organize Sanayisi ziyaretinden sonra, Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin önünde "Nasıl bana teşekkür etmezsin, sen Cumhurbaşkanıyla birlikte Erciş balık bendinde balık mı tutun, Cumhurbaşkanının arkadaşı mısın ki, Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorsun, Bu yatırımı ben getirdim, benim adımı nasıl anmazsın, ben AK Parti'yi sırtımda taşıyorum, AK Parti beni sırtında taşımıyor, benim AK Parti'ye ihtiyacım yok" gibi söylemlerde bulundu ve devamında aleyhimde karalama kampanyalarına, iş yaptırmamaya, sürekli partiyi zedeleyerek, parti içerisinde ve halk içerisinde, Milletvekili ve AK Parti kurumsal kimliğine yakışmayacak davranışlar sergiledi.

Memleketimiz için her türlü çabamıza rağmen ara yolun bulunması gerektiğini belirtmemize rağmen maalesef kibrini ve egosunu yenemeyerek bu şekilde hareket etmeye devam etti. Organize Sanayi Sitesindeki ziyaretimde yanımda yer alan ilçe teşkilatımızla defalarca bir araya gelmesine rağmen bu tavrını sadece bana karşı sürdürdü.

Görev yaptığım süreç içerisinde çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık, ilçemizde iki defa parti binası değiştirerek, son yaptığımız binayla partimize Erciş'te kurumsal bir kimlik kazandırdık, kimseye minnet etmeden sadece halkımız için, memleketimiz için çalıştık, her zaman, her söylemimizde milletimiz için bu görevi yaptığımızı belirttik. Kimseden şahsi bir beklenti ve talep içerisinde olmadık, halkımızın aleyhine olacak hiçbir yanlışı kabullenmedik, herkesi kucakladık, kimseyi ayırmadık, farklı söylemler içerisine girmedik.

Bizler halkın sorunlarını çözmek için mücadele ederken, bunlar halkın sorunlarını çözmemize müsaade etmediler, kurumlara baskı yaparak, bu adamı dinlemeyin ve dediği sorunları çözmeyin dediler. Sivil siyaset yapmak yerine, halkla birlikte yol almak yerine, siyaset dışı unsurlarla hareket ettiler. Ama biz her zaman halktan bağımsız siyaset yapmayacağımızı ve halkın emrinde siyaset yapacağımızı belirttik.

Liyakat esaslı çalıştık, halkı ötekileştirmeden parti gözetmeksizin herkese eşit davrandık, aldığımız her karar da liyakat gözettik ama ne yazık ki gelinen bu noktada halk nezdinde hiçbir sıkıntı yaşamazken, herhangi bir yolsuzluk, herhangi bir yanlış olmamasına rağmen sırf bir teşekkür uğruna, Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın parti mensuplarını da etkisi altına almasından dolayı yoğun bir baskı altında kaldık. Baskılara boyun eğmememize yine de halkımız için çalışmaya devam etmemize rağmen, Van Milletvekilleri genel merkeze ‘’Eğer Nedim Sağlam varsa biz yokuz’’ çıkışında bulunacak kadar gözlerini karartmışlardır. Bunun üzerine ilgili vekillerin yoğun manipülasyonundan ötürü genel merkezde sağlıklı bir karar alamamış, kamuoyunun ve halkın fikirleri alınmadan bu kadar çalışma ve emek yok sayılmıştır.

Bu süreç zarfında sükûttan yana tavır alan, bu haksızlığa ve zulme gereken cevabı vermeyip, gereken tepkiyi göstermeyen parti içerisinde ki herkese şunu belirtmek istiyorum; Adaletten ve hakikatten uzak olmak sizleri batağa sürüklenmekten başka hiçbir şey kazandırmayacaktır.

Eleştirmeden, körü körüne bağlanmak sizleri ilerletmeyecektir bu halk gereken cevabı sizlere verecek ve tavrını gösterecektir, bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu gelişmeler üzerine, 2 yıl önce göreve geldiğim AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı görevimden ve AK Parti üyeliğimden istifa ettiğimi tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum.

Görev yaptığım süre boyunca, samimi bir şekilde yanımda yer alan tüm teşkilat mensuplarımıza, yol arkadaşlarımıza, kıymetli muhtarlarımıza ve teşekkürün en büyüğünü hak eden kadirşinas Erciş halkına çok teşekkür ediyorum. Hepinizi tekrardan saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Derdimiz Millet, Sevdamız Erciş”
 

"AK Parti içinde yaşandı: Erciş ilçe Başkanı, vekile teşekkür etmediği için görevden alındı" haberi, 21 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 21 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Parti içinde yaşandı: Erciş ilçe Başkanı, vekile teşekkür etmediği için görevden alındı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti içinde yaşandı: Erciş ilçe Başkanı, vekile teşekkür etmediği için görevden alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Politika Haberleri