AK Parti musilajdan bile vurgun yaptı

AK Parti musilajdan bile vurgun yaptı

AK Parti musilajdan bile vurgun yaptı İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, uzun zamandır denizlerde görülmeyen müsilajı temizletmek için musilajın artık görünmediği günlerde 2.4 milyon TL’lik ihale düzenlediği açığa çıktı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, “haftalardır denizlerde görülmeyen müsilajı (deniz salyası) temizletmek için” milyonlarca liralık bir ihale düzenledi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgiler göre, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 27 Temmuz tarihinde “Marmara Denizinde Görülen Müsilaj Kirliliğinin Temizliği” başlığıyla bir ihale düzenledi. Müdürlük, üçe bölünen ihaleyle üç ayrı şirkete toplam 2 milyon 433 bin TL ödedi. İhale kapsamındaki çalışmanın 31 gün süreceği belirten müdürlük, haftalardır denizlerde görülmemesine rağmen müsilajın 06 Ağustos ile 06 Eylül tarihleri arasında temizleneceğini açıkladı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

7 TEMMUZ’DAN BERİ MÜSİLAJ GÖRÜLMÜYOR

Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) edinilen bilgilere göre, denizlerde müsilaj çalışması son olarak 6 Temmuz tarihinde yapıldı ve 7 Temmuz tarihinden beri denizlerde müsilaj görülmüyor. Müsilaj görülmediği için de hem İBB hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı birimler müsilaj çalışmasını 7 Temmuz’da sonlandırdı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün haftalardır görülmeyen müsilajı nasıl toplatacağı ise bilinmiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da 14 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Marmara Denizi’nde ilk 20 metrede müsilaja rastlanmadığını belirterek, “Sonraki 10 metrede müsilaja rastlanıyor. Orta kademede müsilaj sıkışmış durumda. Bilim insanlarımız Marmara Denizi’nde yeni bir müsilaj oluşumunu beklemediklerini ifade ediyorlar” demişti.

AKP’LİNİN ŞİRKETİNE YÜZBİNLERCE LİRA

Üçe bölünen ihalenin 837 bin TL’lik kısmı ise Burakyol Mühendislik Ve Ticaret Limited Şirketi’ne verildi. Şirketin sahibi Raşit Hacıoğulları ise 2011 seçimlerinde AKP’den Elazığ milletvekili aday adayı olmuştu. Hacıoğlulları’nın kızı Nidanur Akman da İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi.

Hacıoğulları, milletvekilliği aday adaylığı için yaptığı başvuru sırasında yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “ANAP çizgisinden ayrıldıktan sonra, ANAP’tan ayrıldım. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği ile Refah Partisi (RP) çatısı altında çalışmalara başladım. 27 Mart 1994 yerel seçimlerine 3 ay kala İstanbul’a giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte seçim çalışmalarını sürdürdüm.”

DEPREM İHALESİNİ DE AYNI İSİM KAPMIŞTI

TOKİ’nin 24 Aralık 2020 tarihinde düzenlediği Elazığ Yemişlik Mahallesi deprem konutları isale hattı inşaatı ihalesi de 52 milyon 200 bin TL’ye AKP’li Raşit Hacıoğulları’nın sahibi olduğu Tekno Kanal İnşaat Şirketi’nin olmuştu. Öte yandan Raşit Hacıoğulları’nın yöneticisi olduğu ve kardeşlerinin de ortağı olduğu Tekno Kanal Şirketi, İBB’den Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetildiği yıllarda milyonlarca liralık birçok ihale kazandı.

"AK Parti musilajdan bile vurgun yaptı" haberi, 16 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan AK Parti musilajdan bile vurgun yaptı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti musilajdan bile vurgun yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Yerel Gündem Haberleri