AK Parti seçim iddiaları: DEM, İstanbul’da çalışmayacak

AK Parti seçim iddiaları: DEM, İstanbul’da çalışmayacak

AK Parti seçim iddiaları: DEM, İstanbul’da ç... Muhafazakar mahalledeki dört parçalı yapının, AKP ve YRP etrafında toplanacağı kulislerde konuşulanlar arasında.

Yeni yeni canlanan yerel seçim kampanyaları ve bu süreçte edinilen izlenimler, Ankara kulislerinde ilginç değerlendirmelere neden oluyor. Anadolu’nun dört bir köşesiyle ilgili analizler var ama laf dönüp dolaşıp İstanbul’a geliyor. Bazı AKP’lilere göre, Yeniden Refah Partisi, aday çıkaran DEM’in CHP’ye vereceği zarardan çok AKP’ye zarar verecek. Onların iddiasına göre; DEM adayları için İstanbul’da çalışma yapmayacak ve bu parti tabanının üçte ikisi Ekrem İmamoğlu’na oy verecek…

DOĞACAK SONUÇLAR

Senaryolar muhtelif… Bunlardan biri de yerel seçimlerin çarpan etkisiyle ilgili. Siyasi kulislere göre, yerel seçimlerin ardından İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi ciddi bir yol ayrımına gelecek. Bu partilerin siyaset sahnesinden silinmesinin büyük olasılık olduğunu iddia edenler var. Yeniden Refah Partisi’nin Saadet Partisi’nin yerini alacağı, AKP’nin politikalarından memnun olmayan aşırı muhafazakar seçmeni konsolide ettiği anlatılıyor.

YRP VE KURMAY AKIL

Muhafazakar mahalledeki dört parçalı yapının, AKP ve YRP etrafında toplanacağı kulislerde konuşulanlar arasında. Yeniden Refah Partisi’nin, son dönemde küskün AKP’lileri toplayarak oluşturduğu yeni hattın perde arkasında kimin olduğu da çok konuşuluyor. Bu yapıdaki hareketlenmenin arkasında Fatih Erbakan’ın değil, başka bir kurmay aklın olduğu yorumları yapılıyor. AKP’liler, Elif Erbakan’ın kocası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı damat Mehmet Altınöz’ün etkisinin büyük olduğunu anlatıyorlar.

İSTANBUL YORUMLARI

Yukarıda aktardığımız gibi AKP kulislerinde İstanbul’a ilişkin analizler farklılaştı. Tüm partilerin adaylarının belirlenmesinin ardından oluşan hava değişti. Halen seçimin ortada olduğunu söyleyenler çoğunlukta. Ancak, DEM’in çıkardığı adaylara rağmen Ekrem İmamoğlu ile dolaylı bir uzlaşma olduğunu söyleyenler az değil.

DEM VE YRP ETKİSİ

AKP’liler, DEM örgütünün yerel seçimlere asılmayacağını, tabanın üçte ikisinin İmamoğlu’nda kalma olasılığının yüksek olduğu yorumları yapıyorlar. Onlara göre, İstanbul’da DEM’in adaya çıkarmasının İmamoğlu’na vereceği zarardan daha fazlasını Yeniden Refah Partisi’nin kendilerine vereceğini aktarıyorlar. Ayrıca, ‘teröristlerle iş birliği’ algısı yaratma konusunda düşülen komik durum da herkesin dilinde. Aynı gün içinde, Kürtçe selamlama yapıp ardından bozkurt işareti yapan İstanbul adayları kimsenin dikkatinden kaçmıyor…

ANADOLU KAYNIYOR

Anadolu’dan görünüme gelince… AKP’de sıkıntılı il analizleri sürüyor. Ordu’da eski AKP’li Enver Yılmaz’ın İYİ Parti’den aday olmasının sıkıntı yarattığı anlatılıyor. Şanlıurfa ve Bursa başından beri sıkıntılı. Şanlıurfa’da Kasım Gürpınar’ın AKP’den halen isim devşirmeyi sürdürmesi bölgede sıkıntı yarattı. Gürpınar’ın kazanma şansı CHP’nin aday çıkarmamasıyla daha da arttı. Gürpınar’ın, AKP Milletvekili Halil Yıldız’ın yakınları tarafından hastanede öldürülen  Şenyaşar ailesi fertleriyle ilgili gösterdiği yakınlığın da DEM seçmeninde karşılığı olacağı konuşuluyor. O nedenle de kendisinin telefon konuşmaları sızdırılarak, zora sokulmaya çalışıldığı aktarılıyor. Bunun dışında, AKP’nin Elazığ ve Yozgat illerinde de adaylara bağlı olarak sıkıntı yaşadığı anlatılıyor.

(Nuray Babacan)

"AK Parti seçim iddiaları: DEM, İstanbul’da çalışmayacak" haberi, 20 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Parti seçim iddiaları: DEM, İstanbul’da çalışmayacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti seçim iddiaları: DEM, İstanbul’da çalışmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Gazete Pencere

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:43 Patatesleri Yeniden Canlandırmanın Sırları: Kızartmadan Mücver'e!
  2. 11:40 Ajda Pekkan'ın Beşiktaş Stadyumu'nda vereceği konserinde kazanacağı ücret belli oldu
  3. 11:34 Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
  4. 11:34 Annesini öldürüp, babasını yaralayan sanığa iyi hal indirimi
  5. 11:29 17 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  6. 11:27 Kendisini 'cinsel terapist' olarak tanıtan Buse Aydın'a ağır ceza
  7. 11:23 İzmir'de Sokak Tartışması Kanla Bitti: Hastane Çalışanı Yaşamını Yitirdi
  8. 11:20 Çetin Doğan tahliye oldu: “Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”
  9. 11:16 İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
  10. 11:14 Figen Yüksekdağ'dan ilk mesaj: Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
  11. 11:06 Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
  12. 10:53 Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
  13. 10:46 Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi: Haddini aşmış
  14. 10:40 TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
  15. 10:34 Cihangir Ceyhan: Dilber rolünü Hazar'dan başkası oynayamazdı
  16. 10:33 28 Şubat davası hükümlüsü generallerin kalan cezaları affedildi
  17. 10:31 TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
  18. 10:31 Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
  19. 10:23 31 Mart seçimlerinde Saadet Partili sandık görevlilerini öldürmüştü: Aftan yararlandı
  20. 10:22 Fenerbahçe, Deplasmanda Galatasaray'ı Yenerek Şampiyonluk Şansını Sürdürmek İstiyor
Politika Haberleri