AK Parti son anketini A Haber’de açıkladı

AK Parti son anketini A Haber’de açıkladı

AK Parti son anketini A Haber’de açıkladı Buna göre ankette vatandaşlara, “Bu pazar bir genel seçin olsa hangi partiye oy veririsiniz?” sorusu yöneltildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi AR-GE ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin son anketin sonuçlarını açıkladı.

Buna göre ankette vatandaşlara, “Bu pazar bir genel seçin olsa hangi partiye oy veririsiniz?” sorusu yöneltildi. Alınan sonuçlara göre, “AKP yüzde 38,5’le rakiplerinin önünde ilk sıraya” oturdu. Ankete göre CHP yüzde 25,3, oy toplarken İYİ Parti yüzde 12,1’de kaldı. Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 9,9 oy alırken HDP 9,2’yle MHP’nin gerisinde kaldı.

“YENİ PARTİLER BARAJ ALTI”

Yeni kurulan partilerden DEVA Partisi yüzde 1,7, Gelecek Partisi yüzde 1,1, Saadet Partisi yüzde 0,7, Memleket Partisi yüzde 0,6, Yeniden Refah Partisi yüzde 0,4, BBP yüzde 0,3, diğer partiler ise yüzde 0,2 oy aldı.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 50’NİN ALTINDA KALDI

2023 seçimleri öncesi Cumhur İttifakı’nın iki ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi ve MHP’nin toplam oyları ise yüzde 48,4 oldu. Cumhur İttifakı’nın oy oranın yüzde 50’nin altında kalması dikkatlerden kaçmadı.

“BİRİLERİ OPERASYON ÇEKİYOR”

Anketi yapan AKP’li Şen, diğer anket şirketlerine tepki göstererek, şunları söyledi: “Birileri operasyon çekiyor. Zihinleri bulandırıyorlar. Koskoca adam yalan söylüyor. Araştırmalarda şunu görüyorum; kararsızları yüzde 40 olarak belirtiyorlar. Böyle bir şey yok. Politize olmuş toplumda kararsız az olur. Bunu bilmiyorlar mı? Biliyorlar.

AK Parti’yi yüzde 30’un altında göstermeleri için kararsızları çok gösteriyorlar. Ben şimdi tek araştırma yapmıyorum. Ayda 3-4 tane araştırma yapıyorum ya da yaptırıyorum. Cumhurbaşkanı anketleri çok sıkı takip ediyor. Burada mevzu şu; gördüğümüz manzara burada bir tanesini kullanıyorsunuz. 37, 38, 39 küsuratlı rakamlarda görüyorum. 37 ile 39 arasında değişen bir tablo var.”

AKP’li Şen, partisinin son anketini açıkladı

“AK PARTİ YÜZDE 30’UN ALTINA DÜŞMEDİ”

Şen sözlerine şu şekilde devam etti: “CHP de yine aynı şekilde 24’sını da 26’sını da görüyorum. Ama hiçbir yerde bunu sol tarafın da toplam seçmen sütununda olduğunu düşünelim hiçbir yerde kararsızı 10-15’in üzerinde görmüyorum. Yok öyle bir şey. Şimdi araştırmayı şöyle yaparsanız seçmenle katılımcılarla eskiden denek diyorduk. Ona soru formunu pusula şeklinde verirseniz ve hafifçe başınızı döndürüp buyurun siz işaretleyin derseniz orada kararsız olmaz. Ne kadarsa o kadar çıkar. Yüz yüze yapılan ankette karşınızda canlı birisi var. Bu anket Ekim 2021 anketidir.

“AK PARTİ HİÇ Mİ DÜŞMEDİ, DÜŞTÜ”

Kasım ayı anketi şuan sahada birkaç tane araştırma devam ediyor. Onları da göreceğiz. Yeni gelişmelerde anketi etkileyebilir. Burada şu söyleniyor “AK Parti 30’un altına düştü” bu yalandır. Peki, AK Parti hiç düşmedi mi? Düştü. Nerden bunu biliyorum? Çünkü ölçüyorum. Ama nereye düştü 38. Ama ben diyorum ki; bunun 37’lisini de gördüm 39’lusunu da gördüm. Ortadakini size veriyorum. AK Parti 42,5’ten buraya düştü ve bunun hesabını yapıyoruz.”

"AK Parti son anketini A Haber’de açıkladı" haberi, 09 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AK Parti son anketini A Haber’de açıkladı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti son anketini A Haber’de açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  2. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  3. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  4. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  5. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  6. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  7. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  8. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  9. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  10. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  11. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  12. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  13. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  14. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  15. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  16. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  17. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  18. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  19. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  20. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
Gündem Haberleri