AKParti'de yerel seçim öncesi toplu istifa

AKParti'de yerel seçim öncesi toplu istifa

AKParti'de yerel seçim öncesi toplu istifa Elazığ’daki AkParti’de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde istifa furyası yaşanıyor. Adaylık sürecinde sancılı günler geçiren partide, 2 il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi, ilçe başkanı, belde başkanı ve belediye başkanı olmak üzere toplamda 6 kişi istifa etti.

Elazığ’daki AKParti’de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde istifa furyası yaşanıyor. Adaylık sürecinde sancılı günler geçiren partide, 2 il genel meclis üyesi, belediye meclis üyesi, ilçe başkanı, belde başkanı ve belediye başkanı olmak üzere toplamda 6 kişi istifa etti.

İLÇE BAŞKANI ÇETİN: GRİ PASAPORT SKANDALI

Elazığ’ın AKParti Baskil İlçe Başkanı Fuat Çetin, gri pasaport ile insan kaçırdığı iddialarıyla gündeme gelen Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ın yeniden aday gösterilmesine tepki göstererek istifa ettiğini açıkladı. Çetin, istifa açıklamasında, gri pasaport skandalının şehit ailelerinde rahatsızlık yarattığını belirterek görevinden ayrıldığını ifade etti. Çetin’in istifasının ardından AKP Baskil il genel meclis üyesi Turgay Aksoy’un da istifa ettiği öğrenildi. Çetin istifası ile ilgili şunları söyledi:

"10.08.2023 tarihinde Baskil ilçesi Ak Parti ilçe teşkilat başkanı olarak görevime başladım. Göreve atanmam sonrası ilçemizin önde gelen adları ile ilçemize yarar sağlayacak kişilerden oluşan bir yönetim oluşturduk. Görevim süresince ilçemize partimizin olanakları dahilinde katkılar sunduk. 31 Mart yerel seçim müracaatlarının başlamasıyla birlikte mevcut belediye başkanımız ve aday adayı olan iki parti üyemizin müracaatlarını kabul ettik. İlçe teşkilatı olarak halkımızında fikirlerini göz önünde bulundurarak uygun gördüğümüz adayı il başkanımız ile paylaştık. Bu süreçte üç milletvekilimizle görüşme talebimiz oldu ama yalnız Sayın Erol Keleş ile istişare fırsatımız oldu. Diğer iki milletvekillerimiz teşkilatımızın; ilçemizin adaylığı hususunda hiçbir şekilde görüşlerimizi almadılar. Daha sonra basının açıkladığı adaylar sıralamasında mevcut belediye başkanımızın yeniden aday olduğu haberine istinaden 15 Temmuz Demokrasi Ocakları Genel Başkanı Bilal Uludağ tarafımı arayarak, şehit aileleri de ilçe başkanlığımıza gelmiş olarak gri pasaport ile FETÖ üyelerinininde içinde bulunduğu kişileri yurtdışına kaçırma iddialarının olduğunu ve bu kişinin yeniden aday gösterilmesine ilişkin rahatsızlıklarını dile getirdiler. İlçe başkanı olarak bu görüşleri il başkanımıza sözlü olarak ilettim. İl başkanımızın sabredin sözüne dayanarak şehit ailelerine verdiğim söz ve tüm bu iddialar ve olumsuzluklara rağmen mevcut belediye başkanının yeniden aday gösterilmesinin ilçemize ve partimize zarar vereceğini düşündüğüm için görevimden istifa ettiğimi bilgilerinize sunarım."

BELEDİYE BAŞKANI ADAYI GERİ ÇEKİLDİ, BELDE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Elazığ’da AKP’den belediye başkan adayı olan Sabahattin Kaya, gri pasaport skandalıyla gündeme gelmesinin ardından adaylıktan çekildiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından AKP Akçakiraz Belde Başkanı Abdülselim Beyazıtlı da istifa ettiğini açıkladı.

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ, PARTİSİNDEN AYRILDI

Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı ise AKP’de aday gösterilen isme tepki göstererek partisinden istifa etti. Çadırcı, daha önce Saadet Partisi’nden seçilmişti ancak 2021 yılında AKP’ye katılmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilen eski belediye başkanı Aydın Ayaz’ın partisinden istifa etmesiyle, Çadırcı’nın DYP’den belediye başkan adayı olacağı belirtiliyor.

"AKParti'de yerel seçim öncesi toplu istifa" haberi, 13 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKParti'de yerel seçim öncesi toplu istifa haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKParti'de yerel seçim öncesi toplu istifa 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  2. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  3. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
  4. 15:22 Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı
  5. 15:18 ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
  6. 15:16 TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
  7. 15:14 ABD Kongresi'nden TikTok kararı geldi: Satışı için 12 ay süresi var
  8. 15:12 Apple yeni iPad cihazları duyuracak: tarihler belirlendi
  9. 15:10 ABD istihbaratı açıkladı: Navalni'yi öldüren emri Putin vermedi
  10. 15:09 Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nda başkanlık seçimi günü geldi
  11. 15:06 Audi e-tron GT yenilecek: Ön gösterim yapıldı
  12. 15:02 İnci Taneleri'ne sürpriz transfer gerçekleşti: Usta oyuncu kadroya dahil oldu
  13. 15:00 Galatasaray'da Dursun Özbek başkanlığa yeniden aday açıklaması
  14. 14:58 Yargı ekibi finali seyircisiyle izleyeceğini açıkladı
  15. 14:57 Merkez Bankası genel kurulu her yıl nisan ayında toplanacağını belirtti
  16. 14:55 Galatasaray'dan önemli galibiyet geldi
  17. 14:53 Trump'ın sus payı davasında dikkat çeken itiraf geldi: O haberi yayımlasaydım başkan olamazdı
  18. 14:48 Zamlar katlanacak: Kafe ve restoranlarda KDV ikişer puan arttı
  19. 14:44 Özel Erdoğan’la yapacağı görüşmeyi açıkladı: ‘Siyasette, münakaşa ile müzakere birlikte yürür'
  20. 14:41 Blinken'den yaptırım tehdidi geldi: Çin ABD seçimlerini etkilemeye çalışıyor
Politika Haberleri