AK Parti'li Aydemir'den Babacan'a "BAYKAR" tepkisi: Meğer içimizde bir Truva Atıymış bu

AK Parti'li Aydemir'den Babacan'a

AK Parti'li Aydemir'den Babacan'a "BAYKAR" t... "Truva atı, şimdi Altılı Masa'nın içinde"

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İHA ve SİHA üreten BAYKAR 'a yönelik sözlerine tepki gösterdi. Aydemir,  Babacan’a, “Senelerce sureti haktan nasıl görünmüşsün? BAYKAR'a, İHA, SİHA'ya düşmanlık vatan hainlerinin işi. Meğer içimizde bir Truva atıymış bu” dedi. 

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşmeleri başlayan, kamudaki sözleşmeli personele kadro verilmesine yönelik kanun teklifinin, hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin özellikle İHA ve SİHA'lar konusundaki başarılı çalışmalarının, bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyleyen Aydemir, Babacan'ın da BAYKAR'a düşmanlığını açık şekilde ilan ettiğini savundu. Aydemir, şunları kaydetti:

"Truva atı, şimdi Altılı Masa'nın içinde"

"BAYKAR, bugüne kadar devletten bir kuruş teşvik almamış. Bunlar milli kahraman. Askerlerimizin can vermemesi için gece gündüz çalışan insanlar. BAYKAR'ın sahipleri bunlar, lakin orada çalışan binlerce insan var. Nedir bu düşmanlık? Ali Babacan sen kimmişsin, sen nasıl bir insanmışsın, nasıl bir yüzün varmış, nasıl saklamışsın bu yüzünü? Senelerce sureti haktan nasıl görünmüşsün? BAYKAR'a, İHA, SİHA'ya düşmanlık vatan hainlerinin işi. Meğer içimizde bir Truva atıymış bu. Bu Truva atı, şimdi Altılı Masa'nın içinde."

"Vatana ihanet"le suçladı

Aydemir, terörle mücadele bağlamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve BAYKAR'ı eleştirenleri, "vatana ihanet” ile suçladı. Aydemir,  "Babacan'ın etrafında konuşlananlar, kahir ekseriyeti Babacan'ın düşüncesinin uzağındalar lakin onun yanında durmak o şehitlerin ruhlarına hakarettir, can verenlere ihanettir. Böyle bir şey olmaz. İHA ve SİHA'lara değil, eğer siz Şebnem Korur'a destek veriyorsanız, bu orduya attığı bühtana da destek veriyorsunuz demektir" ifadesini kullandı.

Altılı Masa için, "kaos masası" ifadesini kullanan Aydemir, "Akşener, ülkeyi kurtaracağını söylüyor, görüntüde Ekrem İmamoğlu var. Açıkça, 'Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adayımız' diyor. Birbirlerine girmişler, ne dedikleri belli değil. Altılı Masa, karman çorman bir yapı ve içlerinde HDP'nin Truva atı Babacan. HDP bu masanın dışında değil ki işte şimdi Babacan'ı kullanıyorlar açık biçimde. Millet bunları görüyor" dedi.

"Tiyatro oynanıyor"

Aydemir, başörtüsüne yönelik anayasa değişikliği teklifine işaret ederek, "Kendileri bir düzenleme yapıyorlar, arkadan dolanıyorlar, bizim düzenlememize karşı çıkıyorlar. Bir tiyatro oynanıyor" diye konuştu. 

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İHA’lar ve SİHA’lar üreten BAYKAR’a ilişkin soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" yanıtını vermişti. (AA)

"AK Parti'li Aydemir'den Babacan'a "BAYKAR" tepkisi: Meğer içimizde bir Truva Atıymış bu" haberi, 16 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AK Parti'li Aydemir'den Babacan'a "BAYKAR" tepkisi: Meğer içimizde bir Truva Atıymış bu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Parti'li Aydemir'den Babacan'a "BAYKAR" tepkisi: Meğer içimizde bir Truva Atıymış bu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:31 Yapımı basit yoksul pastası tarifi
  2. 01:30 Haberi duyan hemen kuyumcuya koşacak! Dünya Bankası gram altın için rekor tarihi gündeme getirdi
  3. 01:28 Yeni Skoda Kodiaq Türkiye'yi sarsmaya geliyor! Satış tarihi açıklandı
  4. 01:26 Sitelerde araç şarj istasyonu kurdurmak isteyenler dikkat! Merak edilen soru yanıt buldu
  5. 01:25 Yeni Tesla Model 3 Performance resmen tanıtıldı: Adeta hız fırtınası!
  6. 01:21 Survivor'da Skandal: Yarışmacı Kendi Kaderini Belirledi!
  7. 01:19 Range Rover yerine bunu alın! Jeep’in 2 milyon satan aracı Türkiye’de!
  8. 01:19 Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
  9. 01:17 Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
  10. 01:16 Yenilenen dev Renault Duster, Türkiye yollarına çıkıyor! Tarih resmen açıklandı
  11. 01:15 Renault'tan tam hibrit motorlu yeni SUV!
  12. 01:15 Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
  13. 01:13 Tadı damakta kalan Kemalpaşalı fincan tatlısı tarifi
  14. 01:12 Çinli Otomotiv devi Geely, Türkiye pazarına gözünü dikti!
  15. 01:12 Dağ gibi kabarıyor, pamuk gibi oluyor: İşte tel tek ayrılan gözleme tarifi
  16. 01:10 Saatlerce yoğurmadan 10 dakikada çiğ köfte tarifi!
  17. 01:09 Ferrari'nin yeni harikası günler sonra yollarda: Atmosferik V12 motoru ile piyasada
  18. 01:08 Anne usulü etli lahana dolması tarifi
  19. 01:07 Sıcaklarda yapılacak pasta tarifi: Sadece 3 malzemeyle hazır!
  20. 01:03 Yerli dijital cüzdan, yurt dışı faaliyetlerine Azerbaycan ile başlıyor!
Gündem Haberleri