AK Partili belediye başkanı: CHP’li birine mi ihale vereyim?

AK Partili belediye başkanı: CHP’li birine mi ihale vereyim?

AK Partili belediye başkanı: CHP’li birine m... AK Partili Sancaktepe Belediyesi, Şile’de bulunan araziyi bakanlıktan alarak AK Parti ilçe yöneticisine kiraladı. Belediye Başkanı Şeyma Döğücü “AK Partili olunca ihale alamayacak mı yani? Gidip CHP’li birini mi bulup ona ihaleyi vereyim?" dedi.

AK Partili Sancaktepe Belediyesi, 12 Ağustos tarihinde, “Orman İçi Dinlenme Yeri Kiraya Verilecektir” başlığıyla kiralama ihalesi düzenledi. BirGün’de yer alan habere göre ihaleye sadece Adalet ve Kalkınma Partisi Sancaktepe İlçe Yöneticisi Kemal Er katıldı ve orman 190 bin metrekarelik orman arazisi 10 yıllığına AK Partili Er’e kiralandı.

Şile’deki denize sıfır ormanlık arazi eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem döneminde Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 29 yıllığına kiralanmıştı. Araziye gençlik kampı yapılacağı açıklansa da proje aradan yıllar geçmesine rağmen hayata geçirilmemişti.

“CHP’liye mi ihale vereyim?”

BirGün’den İsmail Arı, Sancaktepe Belediye Başkanı AK Partili Şeyma Döğücü’ye söz konusu ihaleyi sordu. Döğücü, “Söz konusu araziye gençlik kampı yapmak için ekiplerimizle bir çalışma yaptık ve maliyetli bir proje olduğu için belediye olarak bu işi yüklenemedik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük, lakin onlar da arazi engebeli olduğu için bu işe girip kamp alanı yapmak istemediler. Biz de bu araziyi bir işletmeciye verip birlikte yapalım diye ihaleye çıktık. İhaleye sadece bir firma katıldı ve ihale onun üzerinde kaldı. İhale tüm yönleriyle yasalar uygun yapıldı” dedi.

AK Partili Döğücü, “AKP İlçe Yönetici Kemal Er’in belediyenizden ihale alması doğru mu?” şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

Bir insan AK Partili olunca ihale alamayacak mı yani? Ben gidip CHP’li birini mi bulup ona ihaleyi vereyim? Bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kemal Er, AK Partili olmasının dışında Sancaktepeli bir esnaf. İlçemize değer katan bir insanın ihaleye girmiş olması bizim için çok kıymetli.

Döğücü, arazinin ne kadara kiralandığı ve belediyenin yıllık ve aylık ne kadar kira alacağına ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

Kemal Er ise Adalet ve Kalkınma Partisi Sancaktepe İlçe yöneticisini olduğunu doğrulayarak, “Arazinin 10 yıllığına işletme hakkını aldım. Arazi üzerinde hiçbir yapı tesis vs. yok. Her şeyi ben yapacağım ve arazi üzerine de 85 milyon TL’lik bir yatırım yapacağım” dedi. AK Partili Er, “Sizin bu ihaleye girmeniz doğru mu?” şeklindeki sorumuza da “İhaleyi maçası yiyip de giremeyenlere sormak lazım bunu… Her şey usullere uygun” diye yanıt verdi.

El altından ihale edildi

Sancaktepe Belediye Meclisi’nin CHP’li meclis üyeleri Osman Aldemir ve İlknur Ünlü yaptıkları ortak açıklamada arazinin Adalet ve Kalkınma Partisi Yöneticisi Kemal Er’e kiralanmasına tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şile’de Sancaktepe Belediyesi’nce işletilerek Sancaktepe halkının hizmetine sunulması gereken orman arazisi AKP’li Sancaktepe İlçe Yöneticisine el altından ihale edilmiştir. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Adil Kandermir her ne kadar sağlık sebeplerini öne sürerek istifa etmiş olmasa da bizlerde ilçe kamuoyuda çok iyi biliyor ki Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı’nın istifa sebebi rant paylaşım kavgasının sonucudur.

 

Son 12 yılda belediye milyonlarca lira borca sokuldu ve taşınmazları yok pahasına birer birer satıldı. İstanbul’un en başarısız belediyeleri arasında gösterilen Sancaktepe Belediyesi’nin nasıl yönetilemediğini, davanın hizmet davası değil, rant ve saltanat kavgası olduğunu tüm yurttaşlarımızın ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

"AK Partili belediye başkanı: CHP’li birine mi ihale vereyim?" haberi, 14 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AK Partili belediye başkanı: CHP’li birine mi ihale vereyim? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Partili belediye başkanı: CHP’li birine mi ihale vereyim? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Politika Haberleri