AK Partili belediye kaçak işlettiği tesisleri önce kiraya verdi sonra mühürledi

AK Partili belediye kaçak işlettiği tesisleri önce kiraya verdi sonra mühürledi

AK Partili belediye kaçak işlettiği tesisler... AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, senelerce kaçak olarak işlettiği iddia edilen tesisleri 2 yıl önce ihaleyle kiraya verdi. Belediye, söz konusu arazideki işletmeyi geçen ay belediye, ruhsatı olmadığını gerekçesiyle mühürledi.

Kiracı şirket, konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme, belediyeyi haksız bularak yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Şirket yetkilisi belediyenin söz konusu kararı uygulamadığını belirterek tepki gösterdi.

Sözcü'de yer alan habere göre, AKP Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde seneler önce Doğu park içine deniz kenarında Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan araziye Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı olarak Sevgi Kafe adlı sosyal tesisler yapıldı. Yıllarca AKP’li belediye tarafınca işletilen tesisler 2 yıl önce 10 yıllığına aylık 66 bin lira kira karşılığında şimdiki AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafınca 2021 senesinde ihaleyle kiraya verildi. İhaleyi alan şirket, tesislerde restorasyon yaptıktan sonra faaliyete geçirdi.

Ruhsatı olmadığı için mühürlendi

Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait araziye usule uygun olmayan şekilde yapılan tesisler, tuvaletler ve büfe geçen ağustos ayında, AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafınca işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 6. maddesi gereği (Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz) mühürlendi.

Başkan Demir, hijyenden olmadığı için kapattıklarını söyledi

Şirket konuyu yargıya taşırken, Sevgi Kafe’nin de içinde bulunduğu parka giden vatandaşlar tesislerin kapatılmasına tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye meclisinde konuyla ilgili açıklama yaparak, “Açık ihaleye çıktık. En yüksek fiyatı veren şirket aldı. Firma mali zorluğa düştü ve kiralarımızı ödemedi. Bu nedenle konkordato ilan etti ama mahkeme kabul etmedi. Ortada bir iflas durumu var. Firma süreci iyi işletmediği ve hijyenik olmadığı için kapatma kararı aldık. Yeniden güzel bir konsept olarak bu kafeleri milletimize sunacağız” dedi.

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi

Şirket tarafınca Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne açılan dava da sonuçlandı. Mahkeme, dava konusu işlemin hukuka uygun olup olmadığının bu tespit edilemediğini belirterek, esas karar verilene kadar yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Şirket yetkilisi Serdar Yıldırım kararın peşinden belediye giderek iş yerinin açılmasını talep etti. Ancak, başarılı olamadı.

“Mahkeme kararını da uygulamıyorlar”

İki gündür iş yerini açmak için mücadele ettiğini belirten şirket yetkilisi Serdar Yıldırım, “Mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bu karar olmasına rağmen belediyenin tüm birimlerine dilekçeyle başvurumu yaptım. Çalmadığım kapı, gitmediğim yetkili kalmadı. Ama mahkemenin almış olduğu kararı da belediye uygulamıyor, gerekeni yapmıyor. Mağduriyetimizi artıyor. Çok ciddi maddi kaybımız oluştu. Ticari itibarımız çok zedelendi. Bunun sorumlusu belediyedir. Ruhsatsız çalıştırıldığı için burayı kapattı fakat bizden önce belediyede burayı senelerce 15-16 yıl ruhsatsız çalıştırmış. Yani burada usulsüz bir ihale, usulsüz bir sözleşme gerçekleşmiş. Bu konuyla da ilgili mahkemeye gerekli müracaatlarımızı yapıp hakkımızı arayacağız” diye ifade etti.

"AK Partili belediye kaçak işlettiği tesisleri önce kiraya verdi sonra mühürledi" haberi, 07 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 07 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan AK Partili belediye kaçak işlettiği tesisleri önce kiraya verdi sonra mühürledi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AK Partili belediye kaçak işlettiği tesisleri önce kiraya verdi sonra mühürledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  2. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  3. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  4. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
  5. 01:42 Star TV'nin iddialı dizisi yayından kaldırılıyor! Final bölümü tarihi belli oldu
  6. 01:21 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli modeli gündemde: ID.Code
  7. 01:18 Boeing ürünlerinin güvenliğine yönelik konuşmuştu: Eski çalışan daha gizemli şekilde öldü!
  8. 01:15 Biden'dan öğrenci protestoları ile ilgili ilk açıklama geldi: "Kaos yaratmaya hakları yok"
  9. 01:06 Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu'na hapis!
  10. 00:56 Apple'ın geliri düştü!
  11. 00:53 Aldığı kilolarla şok etmişti! Solmaz Çiros'un son halini görenler inanmadı!
  12. 00:51 3 Mayıs 2024: Tarihte Bugün Neler Yaşandı?
  13. 00:45 Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
  14. 00:42 92 Yıllık Şirket İflas Bayrağını Kaldırdı!
  15. 00:38 Ayrılmaz ikililerdi! Ahmet Kural ve Murat Cemcir'den merak edilen küslük!
  16. 00:38 New York Borsası yükselişle kapanarak günü tamamladı
  17. 00:32 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Hizmeti Sosyal Medyayı Salladı! Fiyatlar Şaşırtıyor!
  18. 00:29 Gazze'de ateşkes olacak mı? Mısır, Hamas ve İsrail ile temaslarını yoğunlaştırdığını açıkladı
  19. 00:26 Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı!
  20. 00:25 Fenerbahçe'yi Eleyen Olympiakos, Dev Rakibine Gol Vurdu!
Yerel Gündem Haberleri